Mümin Özkasap Spor Tesisleri’nde konuk ettiği rakibini Mehmet Akif ve Zafer’in golleriyle deviren yeşil-beyazlılar, zirveye yeniden ortak oldu. Ligde son dört haftada aldığı beraberliklerle puan kayıpları yaşayan Manisa Belediyespor, Mümin Özkasap Spor Tesisleri’nde Foça Belediyespor’u konuk etti. Karşılaşmayı Manisaspor Başkanı Emre Hasgör, Manisa Belediyespor Başkanı Cenk Ergün, Belediye Meclis Üyeleri Sezai Gürcan, Süha Akyüz, Mazlum Yüzgider, ASKF Manisa Şubesi Başkanı İsmail Aydın, Manisa Belediyesporlu yöneticiler ile birlikte çok sayıda futbolsever izledi. Manisa Belediyespor karşılaşmaya golle başladı. Maçın 4. dakikasında Engin Memişler’in pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Mehmet Akif topu ağlara gönderdi. İlk yarıda etkili bir görüntü çizen ev sahibi Manisa Belediyespor’da Şerif Ali’nin 9. dakikada sol kanattan şutu, direğin dibinden dışarı çıktı. Maçın 20. dakikasında Engin Memişler’in sert şutunu ise Foça kalecisi Serkan son anda kornere çeldi. Manisa Belediyespor’da Kaptan Engin Ün’ün ilk yarının son dakikasında ceza sahası dışından şutu ise iki direğe birden çarparak geri döndü. İlk yarı Manisa Belediyespor’un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. Karşılaşmanın ikinci yarısına konuk Foça Belediyespor daha istekli başladı. İkinci yarının hemen başında konuk ekipten Merthan’ın şutu direğin hemen üstünden dışarı çıktı. İkinci yarıda eşitlik golü arayan Foça ekibi Hüseyin ve Emre ile girdiği pozisyonları değerlendiremedi. Ev sahibi ekipten Tamer’in 60. dakikada sert şutu az farkla auta gitti. Manisa Belediyespor karşılaşmanın 70. dakikasında farkı ikiye çıkardı. Mehmet Akif’in güzel pasında topla buluşan Zafer topu ağlara gönderdi. Geriye kalan dakikalarda her iki takımda ataklar geliştirse de maçın sonucu değişmedi ve Manisa Belediyespor sahadan 2-0 galibiyetle ayrılarak dört hafta sonunda galibiyetle tanıştı. Yeşil-beyazlılar aldığı bu sonuçla puanını 17 yaptı ve 21 puanlı Tire’nin ardından üçüncü sırada zirve takibini sürdürdü.

FOÇA GALİBİYETİ ÖNEMLİYDİ

Manisa Belediyespor Teknik Direktörü Hakan Şapçı, Foça maçından aldıkları galibiyetin önemine dikkat çekti. Bayram arasının ardından lige iyi bir başlangıç yapamadıklarının altını çizen Şapçı, “Özellikle arka arkaya aldığımız beraberlikler beklediğimiz sonuçlar değildi. Ancak yarışın içerisinde kalmamız açısından bugün aldığımız galibiyet büyük önem taşıyor. Aslında geçtiğimiz haftalara oranla bugün daha kötüydük. Önemli olan üç puanı alabilmekti. Grupta birbirine yakın takımlar var. Sezon sonuna kadar 6-7 takımın yarışın içerisinde olacağını düşünüyorum. Bizim devre arasına kadar fikstür avantajımız var. Bu avantajı iyi değerlendirip, devreyi iyi bir noktada bitirmek istiyoruz. Galip geldikleri için oyuncularımı kutluyorum” diye konuştu.

 Stat: Mümin Özkasap Spor Tesisleri

Hakemler: Sercan Yılmaz **, Abdullah Seyithanoğlu **, Cuma Yıldızturan **

Manisa Belediyespor: Serkan Boydak ***, Şerif Ali ***, Serkan Gaşi ***, Suat ***, Engin Memişler ** (Dk. 58 Cüneyt **), Zafer Sever *** (Dk. 88 Ahmet **), S. Numan ***, M. Akif *** (Dk. 71 Kaan **), Tamer ***, Engin Ün ***, Serhat Cengiz ***

Foça Belediyespor: Serkan Bozkuş *, İbrahim *, Serkan Tanrıseven *, Melih * (Dk. 82 Öner *), Caner *, Birindan *, A. Samet *, Sercan * (Dk. 46 Oğuzhan *), Hüseyin *, Emre *, Merthan * (Dk. 74 Özkan *)

Sarı Kartlar: Suat, Engin Memişler (Manisa Bld.), Melih, A. Samet, Merthan (Foça Bld.)

Goller: Dk. 4 Mehmet Akif, Dk. 70 Zafer (Manisa Bld.)

 

Editör: TE Bilişim