Bu kapsamda Galatasaray Manisa Futbol Okulu açıldı. Fatih Anadolu Lisesi yanında bulunan halı sahada geleceğin aslanları ilk antrenmanlarını UEFA Belgesine sahip olan antrenör Nihat Koşar ve Evran Sönmezışık eşliğinde gerçekleştirdi. 1998 ve 2002 doğumlular olmak üzere 2 grupta 30 futbolcu yer alıyor.

Galatasaray Manisa Futbol Okulu Sorumlusu Erdem Dinç, “Okulumuz Galatasaray Spor kulübüne bağlıdır. Amacımız yetenekli çocukları Anadolu’dan çıkarmaktır. Galatasaray Futbol alt yapısına, ardından Milli takıma futbolcu kazandırmak istiyoruz. Futbol okullarımız dünyanın birçok yerinde var. Türkiye’de de 140 tane okulumuz var. Yılda 2 defa Antalya ve Ankara’da kamp yapıyoruz. Futbol okullarında izlenen öğrenciler, bu kamplara götürülüyor. Belli bir kontenjanda alt yapıya alınıyorlar. Senelerce hizmet verecek bir anlayışla hareket ediyoruz. İnsanlar çocuklarına önem veriyor. İllaki çocuk futbolcu olacak diye bir şey yok. Burada önemli olan çocuğun sosyal bir çevrede iyi bir kulüp, iyi bir marka ve bunu bilimsel yöntemlerle yapan bir kulüp adı altında yapılmasıdır. Taraftarı olduğu kulübün bir parçası olabilme şansı veriyor. Çalışmalarımız hafta sonları devam edecek” dedi.

İstanbul, Ankara ve İzmir dışındaki Galatasaray Futbol okullarında 30 sporcuyla başlayan ilk futbol okul olduğunu ifade eden Dinç, Galatasaray’a gönül veren çocukları beklediklerini söyledi. Minik sporcular, 8 Nisan Çarşamba günü oynanacak olan Manisaspor-Galatasaray Türkiye Kupası Çeyrek Final karşılaşması öncesi Manolya Meydanı’nda bulunan Galatasaray Store’de futbolcularla bir araya gelecek. 

Editör: TE Bilişim