Deplasmanlı Sutopu 1.Ligi sonunda, ilk 4 takımın arasında kalarak play-off oynama hakkını elde eden Manisa Su Sporları Kulübü, Play-Off gurubunda Ligi 1.sırada tamamlayan Galatasaray ile eşleşmişti. Galatasaray/Kalamış havuzunda oynanan maçta son beş yıldır ligi mağlubiyet almadan bitiren Galatasaray’ı kendi saha ve seyircisi önünde nefesleri kesen bir mücadele sonunda 9-7 yenen Manisa SSK, Play-off‘ta durumu 1-1’e getirip rakibinin yenilmezliğine son verdi.

ÜSTÜNEL: “İLK YILIMIZDA BÜYÜK BAŞARI!..”

Başkan Uğur Üstünel Galatasaray’ın son 15 yıla damgasını vuran ve bu süre içinde en az 12 defa şampiyonluk kazanmış bir ekip olduğunu belirterek, “Kadrosunda Avrupa'nın en iyi kalecisi olarak gösterilen Sırp Milos Scepanovic var. Ayrıca, yine Avrupa takımlarında oynamış çok tecrübeli yabancı oyuncuları bulunuyor. Bunlardan önemlisi kendi havuzlarında rahat ve verimli çalışma ortamına sahipler. Bizim takımımızın büyük kısmı ise oldukça genç sporculardan oluşuyor, aralarında Türkiye de isim yapmış bir iki abi oyuncu ile ikide genç ve tecrübesiz yabancı oyuncumuz var. Çalışma imkanımız yeterli değildi, ancak bunu mazeret olarak görmedik ve çok değerli ve tecrübeli bir antrenöre sahip olarak bu yıl ligi başarıyla tamamlayacağımıza takım olarak hep inandık. Sonuçta lig boyunca ortaya koyduğumuz başarılı oyunlar ve elde ettiğimiz sonuçlar bizi 10 takım arasında çok tecrübeli ve önemli rakipleri geride bırakarak Play-Off oynama hakkını veren lig 4.lüğüne ulaştırdı. Bu sonuç, ikinci ligden birinci lige yükselen hiç bir takıma bugüne kadar kısmet olmayan bir netice ve MSSK bunu ilk yılında başaran ilk ve tek takım. Ligde elde ettiğimiz bu başarıdan sonra play-off sonundaki hedefimiz ligi en az 3.olarak tamamlamaktır” dedi.

GALATASARAY: 7

MANİSA SU SPORLARI:9

PERİYOTLAR : 1-3, 2-3, 2-3, 2-0

GOLLER : Ege Çolak, Atakan Destici, Osman Gülenç, Vjekoslav Paskovic, Şafak Şimşek, Mihajlo Korolija(2) (GALATASARAY) - Tamas Somlai, Oytun Okman, Lazslo Jakab(3), Berk Bıyık, Toğkan Özbek(3) (MANİSA) SARI KART : Petar Kovacevic (GALATASARAY)

Editör: TE Bilişim