“Horozköyspor bugün BAL Ligi’ndeyse bunda benim de payım var” diyen tecrübeli forvet, “Beni çözemediler. Anlayamadılar. Hak ettiğim şansı vermediler. Hazır olmama rağmen bu sezon oynatılmayacağımı bildiğim için ayrılık kararı aldım” dedi

RÖPORTAJ: MUSTAFA TATLI

Sezon başında Horozköyspor ile yolları ayıran gol kralı Emrah Demir,  Bölgesel Amatör Lig’e kötü başlayıp 4 maçta sadece 1 gol atabilen takımın gidişatının üzüntü verici olduğunu söyledi. “Horozköyspor’dan ayrılmayı istemezdim ama beni çözemediler” diyen Emrah, hak ettiği değeri görmediğini belirterek şu anda futbolu bırakmayı bile düşündüğünü söyledi.

“FEDAKARLIK YAPTIM AMA FUTBOLA KÜSTÜRDÜLER”

Horozköyspor’un 2. Amatör Lig’den bu yana yaşadığı şampiyonluklarda payının olduğunu ifade eden Emrah, “6 yıl önce semtimizin adı duyulsun diye kaptan Rıdvan ile Horozköyspor’a gelmiştik. Para pula bakmadık. O sene şampiyonluk yaşayıp gol kralı olmuştum. 1. Amatör’de de 38 gol atmıştım, Süper Amatör’de ilk sezon çok iyiydim ama devrenin ilk maçında çaprazlarım koptu. Sakat sakat oynayıp gol attığım maçlar var. Bu takıma katkım olsun diye taraftarlarımız için belli etmiyordum. Ameliyat oldum. İyileştim, bu kez diğer bacağımın çaprazı koptu. 6-7 ay oynadım. Geçen sezon hazırdım, hocam da biliyordu. Takım galibiyet aldığı için oynatmadı. Takımın dengesini bozmak istemiyordu. Ama bende iyi bir görünüm bırakmadı. Kendimi duygusala bağladım. ‘Son 10 dakika son 5 dakika oynatacağım’ derken hiç oynatmadı. Donatım maçında beni ısınmaya gönderdi, orada çocuk gibi duygulandım. Taraftarlar da benim oyuna girmemi istiyordu. Üçüncü oyuncu değişikliğini de yapınca bu bana çok koydu. Futbola küstüm ama bir yandan da Nejat hoca için hırs yaptım. ‘BAL Ligi’ni kaldıramaz’ dediler Diyarbakır 1968’e gittim, orada iki maç oynadım. Ancak babamın rahatsızlığımdan ötürü geri geldim. Hocalardan yana futboldan soğudum ve ayrımcılık yapılıyor. Kimin arkası ve arkadaşı varsa o onu alıyor. O onu işe aldırmaya çalışıyor. Halbuki yetenekli futbolcular varken Manisa’da futbolu bitiriyorlar. Bu böyle devam ederse futbolu bırakmayı düşünüyorum” diye konuştu.

“PARA YOK, OYNAR MISIN? DEDİLER OYNARIM DEDİM”

Sezon başında parasal sıkıntıdan ötürü lige katılmama durumunun olduğunu anlatan tecrübeli forvet, şöyle devam etti: “Para işin içine girdiği anda herkes her şeyi unutur. Kulüp başkanımız Allah razı olsun, çok iyi bir insan ama her şey para değil. Sezon başı para yok lige çıkmayı düşünmüyorum denmişti, sordular bende ‘parasız oynarım’ demiştim. Destek bulundu, lige çıkıldı, “bu sene forvetimiz sen olacaksın” dediler. Ama hocadan yana oynamayacağımı biliyordum. Bir tek ben biliyordum bunu. İki hazırlık maçında oynadım, son bölümlerde oynadım, goller attım. Hocaya neden  az süre aldığımı sorunca, “Taktik oğlum” dedi. Yardımcı hocamız eski takım arkadaşım Ercan ise bana ‘10 dakikalık oyuncusun, oynamazsın’ diyince bu beni çok üzdü. Herkes söyleseydi o söylemeseydi. Çünkü takım arkadaşımdı. Onunla beraber şampiyonluklar elde etmiş ve Horozköyspor’u buralara getirmiştik. Fizik gücüm olmasa da yeteneklerim çok. Seriyim. Hızlıyım. Son vuruşum çok iyi. Gekas stilinde bir oyuncuyum. Gol bölgesinde hissim çok kuvvetli. Ama beni çözemiyorlardı. Verilen sözler tutulmadı.”

“HOROZKÖY’ÜN YERİ BAMBAŞKA”

Emrah Demir, gönlünde Hokozköy’ün yerinin bambaşka olduğunu kaydederek, “Lisansım elimde. Bu saatten sonra oynamasam da olur. Kendi semtim ve oranın insanıyım. Başkan kalmamı çok istemişti. Ama Nejat hoca, ‘başkan üzerinde durma, o kararını vermiş’ dedi.  Halbuki göndermeye çalışıyor. Israr etmedi. Yeni bir forvetle konuşuyorlardı o esnada. Kal dese kalacaktım. Yöneticiler Horozköylü oyuncuların da oynatılmasını istiyor. Semtimizde iyi yetenekler var. Dışardan gelen futbolcular onların değerinin üstüne çıkıyor. Yöneticiler bu yüzden uzak duruyor. Taraftarlar eskisi gibi maçlara gelmiyor. Çünkü eskiler unutuluyor.  Eskiden biz vardık. Taraftarları seviyorum. Onlar hep yanımda oldu. BAL ligi zor. Horozköy ligde kalsın isterim.  İyi bir yerlere gelsin isterim” dedi.

 

Editör: TE Bilişim