Haber: Hakan AGAR
DÜŞÜŞLE BAŞLADI
Turgutluspor'un 2015-2016 sezonu tam bir facia olarak anılacak. Yıllar boyunca profesyonel liglerde formasını gösteren Kasaba, 2016'yı hatırlamak istemeyecek. 15-16 sezonuna takımın başında Recai Karasu'yla başlayan ekip, zorlu bir grupta olmanın dezavantajını yaşıyordu. İlk 5 haftada mağlubiyet görmeyen kırmızı siyahlıların düşüşü burada başlıyordu. Sonraki 5 maçında 3 kez sahadan mağlup ayrılan ekip, yine de küme düşmeye yakın bile durmuyordu. 2015'in sonuna kadar orta sıralarda dolanan Kasaba, asıl düşüşü yeni senede yapacaktı. 
HATIRLANMAK İSTENMEYECEK BİR YIL
Yılın ilk maçı, 2016'nın nasıl geçeceğini gösterir nitelikteydi. Evinde Düzyurtspor'a 3-0 mağlup olan Kasaba'nın beli o dakikadan sonra doğrulmayacaktı. Bu maçtan sonra 3 maç ard arda kaybeden ekipte hesap Recai Karasu'ya kesilmiş, takımın başına Özcan Kızıltan getirilmişti. İlk maç Altay'ı evinde yenen Kasaba'da sorunlar halı altına süpürülmüştü. Bundan sonra 5 hafta kaybetmeyen Kasaba, küme düşme potasının yakınında bile değildi. Ancak kabus 19 Mart'ta başladı. Evinde Zonguldak Kömürspor'a 1-0 yenilen Kasaba, bu maçtan sonra oynanacak tam 7 maçta tek bir puan alamadı ve 4 puanla küme düştü. Bu şoku kısa zamanda atlatan yönetim, takımın başına Turgutluspor'u hemen profesyonel lige geri götürebilecek hocayı getirdi; Hakan Şapçı. Kendilerinin küme düşecekleri sezona, BAL şampiyonu apoletiyle gelen Hakan Şapçı, sezonun 4. haftasında şampiyon olduğu kulüpten kovulacak ve sezonu Utaş Uşakspor'da başarısızlıkla noktalayacaktı. Yönetim Şapçı'ya güvenip, takımın başına geçirerek en doğru kararı verdiğini görmüştü.
EFSANENİ DÖNÜŞÜ
 Turgutluspor enfes bir sezona başlayacaktı. BAL Ligi'nde zor gruba düşen Turgutlu, ilk 4 haftada her maçı kazanarak liderliğe kurulmuştu. 5. haftada deplasmanda Gönen Belediyespor'a yenilen Turgutlu, bu maçtan aldığı derslerle bir daha arkasına bakmayacaktı. İlk yarının kalan 7 maçının hepsini kazanan kırmızı siyahlılar, yılı da 12 maçta aldığı 11 galibiyetle tamamlayacak ve 7 puanla liderlikte oturacaktı. 2016 yılına Düzyurtspor mağlubiyetiyle başlayan ve küme düşen Turgutluspor, yılın sonunu ise 5-0'lık Bandırma Etispor galibiyetiyle getirdi. 2017 yılında bu performansı sürdürürse, Turgutluspor'u önümüzdeki sene Spor Toto 3. Lig'de görmemiz sürpriz olmayacak.
Editör: TE Bilişim