İzmir’de 10. kez düzenlenen Çocuk Futbolu Festivali’nde sahaya köpekler girince, maçın hakemi çareyi köpeği kucaklayıp saha dışına çıkarmakta buldu.
Altınordu ile Çamdibispor’un birlikte organize ettikleri İzmir 10. Çocuk Futbolu Festivali’nde ilginç bir olay yaşandı. Semih Şentürk, Semih Kaya, Musa Çağıran, Ramazan Kurşunlu, Gökhan Değirmenci gibi Türk futbolunun önemli isimlerinin yetiştiği toprak zeminli Altınyıldız Sahası’nda yapılan turnuvada, Bucaspor ile Manisa Büyükşehir Belediyespor arasındaki 3.’lük maçında çitleri aşan sokak köpekleri, izleyici ve minik çocukların şaşkın bakışları arasında sahaya girdi. Sıcağın da etkisiyle toprak zeminde gezinip, gölge bir yer arayan sevimli köpekler, maçın durmasına neden olurken, karşılaşmayı yöneten Hakem Burak Karagözlü ise köpeği kucaklayıp, alkışlar eşliğinde saha dışına çıkardı. Yaşanan bu ilginç olay, hem sahadaki çocuklar hem de finalleri izleyen aileler tarafından alkışlanırken, neşeli dakikaların yaşanmasına neden oldu.
Karşılaşmanın hakemi hayatında ilk kez böyle bir olayla karşılaştığını belirterek, “Köpeğe kırmızı kart çıkarmak bize yakışmazdı. Güvenlik de çağırıp, attıramazdık. Bunlar işin esprisi tabi. Çocuklar hayvan sevgisini bir kez daha gördüler. Turnuvanın en renkli, en neşeli anlarıydı” dedi.
İzmir 10. Çocuk Futbolu Festivali’nde 48 takımın 29 gün süren mücadelesinde 136 maçta 761 kez fileleri havalandı. Maç başına 5,6 gol ortalaması yakalanan organizasyonda 2005 ve 2006 doğumlu takımlarda şampiyon Altınordu, ikinci Göztepe, üçüncü ise Bucaspor oldu. 29 günde turnuvayı yaklaşık 10 bin futbolsever izledi.
Editör: TE Bilişim