ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Futbolun çekim gücü, amatör branşlara öncelik veren, futbolu sadece ‘altyapı’ olarak benimseyen Şehzadeler Belediyesi’ni de içine çekti. Daha önce yarışmacı kimliğiyle liglere katılmama kararı alıp yaz okulu açan Şehzadeler, iki yıllık sürecin ardından futbol arenasında yarışmacı! olarak sahne alacak. Hem de Donatımspor’u alarak!..

DAHA FAZLA DAYANAMADILAR

Yarım asra dayanan geçmişi bulunan Donatımspor ile iki yıllık bir belediye olan Şehzadeler Belediyesi, kesin olarak prensip anlaşmasına vardı. 2014’ün kasım ayında gündeme gelen birleşmenin, 2016-2017 sezonunda resmiyete kavuşmasına kesin gözüyle bakılıyor. Aşılamayan prosedürler artık aşıldı. Şehzadeler Belediyesi’nin yeni sezondaki hedefi, BAL Ligi’ne yükselmiş bir Donatımspor’u almak ve bu ligde ‘Şehzadeler Belediyespor’ adıyla mücadele etmek. Donatımspor bir üst lige çıkmasa dahi birleşmesinin olması bekleniyor. Fahri Başkan Emin Kaçar, Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’le görüşmüş, üzerindeki yükün kalkmasını istemişti. Süper Amatör Lig Play-Off grubunda mücadele eden Yeşil-Beyazlılar’a Şehzadeler Belediyesi’nin desteği ve morali şimdiden bunun habercisi.

BÜYÜK PARALAR DÖNMEYE ADAY

Bilindiği gibi futbolda dönen para, hiçbir branşta yok. Tam bir endüstri haline gelen günümüz futbolunda, belediyesporlar furyası ise giderek artıyor. Şahıslar üzerinden kulüpler dönmeyince belediyeler yarışmacı takım haline geliyor ve şehirde bulunan mahalle takımları ile haksız rekabet söz konusu oluyor. Birçok semt takımının tepkisini çeken yarışmacı kimliği, giderek kaosa neden oluyor. Süper Amatör Lig veya BAL Ligi’nde mücadele etmek, ciddi paraların harcanması anlamına geliyor ki bunu 4 yıllık süre zarfından profesyonel lige yükselen Büyükşehir Belediyespor örneğinde gördük. Bugünlerde de Yunusemre Belediyespor örneğinde görüyoruz. Transfer üstüne transfer yapılıyor. Başarı için kesenin ağzı açılıyor. Bir maç için 2’şer bin TL gibi primler havada uçuşuyor. Şehzadeler Belediyespor’un bir sezonda en az 200-300 bin TL gibi bir gideri şimdiden gözden çıkarması muhtemel. Hâl böyle olunca futbol futbolluktan çıkıyor. Başka bir hale bürünüyor!

 
Editör: TE Bilişim