Gün içerisinde sırasıyla Hint, Belarus, Ermeni ve Alman rakiplerini devirerek final oynama hakkı kazanan Furkan, zorlu mücadelenin ardından zafere uzandı. 
İran’lı rakibi Payam Bouyeri’yi 4-2 devirmeyi başaran, Akhisar Belediyespor'un başarılı milli güreşçisi Furkan Bayrak, şampiyonada Türkiye’ye altın madalya kazandıran ilk sporcu oldu. Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya genç sporcuyu tebrik ederek, "Furkan şimdiden gururumuz oldu. Gelecekte de Türk güreşine önemli hizmetler verecektir" dedi.

BAKAN KILIÇ, FURKAN BAYRAK'I TEBRİK ETTİ
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Dünya Gençler Güreş Şampiyonası'nda, 74 kiloda altın madalya kazanan Furkan Bayrak için tebrik mesajı yayımladı. Bakan Çağatay Kılıç'ın tebrik mesajı şöyle:
"Hırvatistan'da düzenlenen şampiyonanın ilk gününde mindere çıkan sporcumuz Furkan Bayrak'ın, İranlı rakibi Payma Bouyeri'yi 4-2 mağlup ederek, dünya şampiyonu olması bizlere büyük bir sevinç ve haklı bir onur yaşattı. Furkan kardeşimi şahsım, bakanlığım ve milletimiz adına tüm kalbimle tebrik ediyorum. Bu başarıda emeği geçen teknik heyeti de gönülden kutluyorum. Ümit ediyorum ki Furkan gibi genç ve başarılı sporcularımız, 2016 ve 2020 olimpiyatlarında da çok daha büyük başarılar kazanacak, bayrağımızı gururla dalgalandıracaktır" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim