ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Muradiye Şimşekspor-İmam Hatiplilerspor arasında saat:14:00’te Olimpiyat Sahası’nda oynanması gereken üçüncü hafta karşılaşması, hakemin ilginç kararı sonrasında ileri bir tarihe ertelendi. Hakem Mehmet Bal, iki takımın formalarının benzer olduğunu ve renkleri ayırt edemeyeceğini belirtip maçı tatil ederken, her iki takımın yöneticileri ve futbolcuları, alınan kararı son derece yanlış bulduklarını söylediler.

“HAKEMİN İŞİ VARMIŞ GİBİYDİ…”
İmam Hatiplilerspor Başkanı Ramazan Şevik, hakemin maçı oynatmamaktan yana bir tutum içerisinde olduğunu ifade ederek, “Geçen hafta Hamzabeyli ile oynadığımız maç öncesinde hakem formaları değiştirmemiz gerektiğini söylemişti. Hakem, kural gereği olduğunun altını çizip ev sahibi takım olduğumuz için öncelikli olarak bizim formayı değiştirmemiz gerektiğini söyledi. Bizlerde forma değiştirip öyle maça çıkmıştık. Ancak bu haftaki hakem ise iki takım formasında beyaz ağırlıklı olduğunu belirterek, iki takımı ayırt edemeyeceğini belirtti. Kendisi bize deplasman takımı olarak forma değiştirmemiz gerektiğini söyleyince, biz de geçen hafta ev sahibi olduğumuzu ve forma değiştirdiğimizi hatırlattık. Hakeme, “sizin birbirinizden haberiniz yok mu?” dedim. Geçen haftaki hakem, ‘formaları ayırt edemezsem bile bip giydirip yine oynatırım’ demişti ancak bu maçın hakemi maçı ısrarla oynatmamaktan yana bir tavır sergiledi. Daha sonra hakemin tutumundan haberi olmayan gözlemciye, ‘bu formalarla oynanır mı?’ diye sorduk. O da ‘oynanır’ dedi. Ama hakemin kararına uymak zorunda olduğunu da ekledi. Ev sahibi takım, Muradiye’den geldiği için hakemden ricada bulunduk, biz değiştirmek için 15 dakika süre istedik. ‘Yok ben bu maçı oynatmam’ diyerek maçı tatil etti” dedi.

“BİNBİR GÜÇLÜKLE BU ÇOCUKLARI MAÇA GETİRİYORUZ”
Şevik, hakemin basit erteleme kararı sonrasında maddi ve manevi zarara uğradıklarını kaydederek, “Bizler amatörüz. Bu çocukları binbir güçlükle buralara getiriyoruz. Muradiye buraya gelirken masraf etti. Takımımızda birçok öğrenci ve çalışan var. Maddi manevi zarar gördük. Formalar ayırt edilebilir düzeydeydi. En azından 15 dakika yeni formalar için beklenebilirdi. Böyle hakemler amatörün ruhunu zedeliyor. Ufacık nedenlerle maçlar tatil edilecekse bu kadar özveriyle hareket etmemizin bir anlamı yok” diye konuştu.

“TAHAMMÜL ETMEDEN LİSANSLARIMIZI VERDİ”
Muradiye Şimşekspor Başkanı Faruk Özgümüş ise maçın tatil kararının çıktığı esnada tribünde olduğunu kendisine gelen telefonla haberi aldığının altını çizerek, “O esnada tribündeydim. 13:55’te bana telefon ettiler. Hakemin odasına gittim, gözlemci bana, ‘hakem maçı tatil etti’ dedi. Bir konuşma fırsatımız bile olmadı. Hakem, 13:59’da maçı iptal edip lisanslarımızı verdi. Formalar benziyormuş. Bizim rengimizde kırmızı var. Onlarda mavi var. Birisi çok kırmızı, birisi çok mavi. Bunu ayırt etmemesi mümkün değil. Diyelim ki formaları ayırt edemiyor. 15 dakika da olsa bizi bekleme hakkı yok mu? Böyle bir şey var mı? Ben bu çocukları bir daha nasıl toplarım? Bunu düşünüyorlar mı? Zaten 12:00’de zar zor oraya geldik. Hakemin sanırım işi vardı, bizi de kurban etti” şeklinde konuştu.
 
 
 
 
Editör: TE Bilişim