ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

PTT 1. Lig takımlarından Bucaspor'a, eski futbolcusu Dady'ye olan 620 bin Euro borcu nedeniyle FIFA'dan 2 yıl transfer yasağı cezası geldi. Kulüp Başkanı Hüsnü Kaya, yaptığı açıklamada 2 Temmuz 2010'da transfer edilen Dady'ye alacaklarının ödenmediğini, oyuncunun da biriken alacakları nedeniyle 30 Aralık 2010'da sözleşmesini fesh ettiğini belirtti. Dany'nin 7 Ocak 2011'de de tazminat hakları için FIFA nezdinde dava açtığını kaydeden Kaya, davanın uzlaşıyla kapatılması için girişimde bulunmalarına rağmen tekliflerinin kabul edilmediğini bildirdi. Kulübün mali sıkıntılar yaşadığı bir dönemde FIFA'nın Dady ile ilgili kararı tebliğ ettiğini anlatan Kaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Kararda kulübümüzün 620 bin avro tazminat ile mahrum kalınan kar, sözleşmesel alacak toplamı olarak faiziyle ödenmesine hükmedildiğini ve FIFA tarafından kulübümüze 2 yıl transferden men cezası verildiğini kamuoyunun bilgisine üzülerek sunuyoruz."

MERGEN: HER AN FIFA’LIK KONULAR ÇIKABİLİR”

Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen, tehlikenin farkında oldukları ifade ederek ekim ayı içerisinde sıkı bir tempoya girdiklerini söyledi. Mergen, bu tip cezaların alınmaması için acil kaynak arayışına girdiklerini belirterek, “Ankara’ya gidip temaslarda bulunacağız. Şuanda meclis tatilde. Önümüzdeki hafta Vestel başta olmak üzere çeşitli temaslarımız olacak. İlçe belediyelerimizle temas halindeyiz. Bundan sonraki işimiz kaynaklar. Geçen yılın borçları duruyor, her an UEFA’lık FIFA’lık konular çıkabilir. 3 tane UEFA’lık dosyayı kapattık. Makukula’dan tutun birçok futbolcuyla alakalı bu tip sorunlar karşımıza çıkabilir. Kaynak bulmalıyız” dedi.

“GEÇEN SENEKİ ALACAKLAR DURUYOR”

Geçen seneki takımın bütün alacaklarının bulunduğunu ve aralık ayında toplam 2 milyon 900 bin tlye civarında bir rakam ödemeleri gerektiğinin de altını çizen Mergen, “Bu borçları ötelemek istemiyoruz; belki bir kısmını öteleyebiliriz ama böyle bir düşüncemiz yok. Bunların kaynaklarını bulacağız. Takım kurduk, sahaya çıkardık, sportif başarı da gelecek. Transfer olsun normal ödemeler olsun o yükleri atlattık. Bundan sonra işimiz kaynak bulmak. Belirlediğimiz bir yol haritası var ve o devreye girecek. İşimiz çok zor. Söz verenler sözünden dönüyor. Tabi bu sözleri tekrar hatırlatacağız. İki senede kulübü belli bir yere getirmemiz lazım. Mali politikası sürdürülebilir bir noktaya gelmesi lazım. Zaten çok tasarruflu gidiyoruz. Transferdeki mali planlamamız yüz üzerinden yüzle gitti. Bir sezon önce 800-900 bin, 1

milyon TL gibi rakamlardan 300 gibi makul ödenebilecek çektik. Kiralıklara çok fazla yönelmedik” diye konuştu.

“KALICI GELİR GETİRİCİ ATAKLAR YAPILMAMIŞ”

Öncelikle bu kulüpte sorumluluk alan insanların geriye dönük tahribatlarını düzeltme adına çalışmalar yaptıklarını söyleyen Mergen, “Bu şehirde Manisaspor’a bakış çok farklı. Bizim baktığımız gibi değil maalesef. Yani idealistçe gönülden heyecanla bir sevgi yok. Bundan önceki yöneticiler, gelir getirici atak yapmayıp Vestel’den kalan sermayeyle kulübü idare etmişler. Üzerine de 55 milyon 700 bin gibi dahil etmişler. Bunlar 6-7 yıllık bir süreç. Biz 60 günde yapabileceklerimizi yaptık. Gelir getirici projelerin yanı sıra 50. Yıla girerken şehri havaya sokacak projeler var. Kulüpte huzur var. Herkes maaşlarını tıkır tıkır alıyor. Peşinatlar ödendi, taksitler ödeniyor” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim