Haber: Cemil Seval

Anemon Otel’de düzenlenen Ege Kupası galasına, TFF Yönetim Kurulu Başkanı ve Profesyonel İcra Kurulu Üyesi Arif Koşar, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Turizm Bakan Yardımcısı ve Türkiye Ağır Futbolu Hakemleri Başkanı Abdurrahman Arıcı, Manisaspor Başkanı Emre Hasgör, Manisaspor Teknik Direktörü Kemal Özdeş, Manisa Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri, TFF Profesyonel Kulüp Başkanları, Misafir Delegasyonlar, Manisa Milletvekilleri, Manisa Belediye Başkan Adayları katıldı.

TFF Yönetim Kurulu Başkanı ve Profesyonel İcra Kurulu Üyesi Arif Koşar konuşmada; “Konuşmamı ağır yapıcam lütfen beni bağışlayın. Geçen hafta İzmir’de ikinci ve üçüncü liglerin kulüp başkanlarıyla bir toplantımız vardı. O toplantımızda bugün Fatih Terim ve Sayın Turizm Bakan Yardımcısı ve Türkiye Ağır Futbolu Hakemleri Başkanı Abdurrahman Arıcı ile birlikteydik. Çünkü futbol ailesinin geniş bir aile olduğunu ve birliktelikten kuvvet doğacağını hep birlikte benimsedik. Değerli dostlarım, bu akşamı özellikle hep beraber olmamız, tüm ekibin burada olması delegasyonla birlikte daha önce 6 kez yemekte bir arada olmuştuk ama bu akşamın anlamı daha büyük. Değerli hocamla şunu paylaştım; Hocam Manisalılar Ege Turnuvasını bağrına bastılar. Bu artık burada bulunan 8 takımı da tatmin etmiyor. Biz bu Ege Kupasının üzerine dünya Ege Kupası koyup Manisalıların yaptıkları misafirkten dolayı bunu hak ettiğini söyledim. Belki şuan da biz farkında değiliz. Manisa’mız ve Egemiz bu akşam ve 1 haftadır yaptığımız müsabakalarında, farkında olmadan bizim otellerimizi, üzümümüzü, mesirimizi tanıyor ve tanıdı. Bu yüzden spor kardeşlik ve barış birbirini birbirine kenetleyen bir unsur ise bunu hep birlikte karşılayalım. Bize bunun getirisini bizlerle beraber çocuklarımız dahi görür. Bu tip organizasyonlar küçük unsurlardan başlamıştır. Bu şehir onlara sahip çıktı ve onlara ev sahipliği yapıyor. Bugün 15’sini yapıyoruz ve Allaha şükür delegasyon Manisa’da yapıldığını duyunca çok seviniyor. Bu işin sonunda teknik patronun Fatih Terim’in de bu güzel duyguları yaşadığını bana hissettirdi. Teşriflerinden dolayı, herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş; “ Bu güzel etkinliğe Manisa bugün ev sahipliği yapıyor. Yüz yıllardır değişik medeniyetlere ev sahipliği yapıyoruz. Pek çok köklü medeniyetlere yaptığı icraatlarla damgasını vurmuştur. Aynı zamanda dünyanın en bereketli havzalarından birisini barındırıyor. Dünya barışına ve insanların kardeşlerine katkı sağlamasından dolayı bundan onur ve büyük mutluluk duyuyoruz. Bu organizasyonun yapılmasından dolayı emeği geçenlere herkese çok teşekkür ediyorum. Değerli hocam sizlere benden daha güzel duygularını dile getirecektir. Fatih terim hocamıza da hoşgeldin diyor sevgilerimizi sunuyorum” şeklinde konuştu.

A Milli Teknik Direktörü Fatih Terim Anemon Otel’de yaptığı konuşmada şunları kaydetti; “ Manisa’da olmaktan mutluyum. Bu böyle Manisa’ya gelipte klasik olan bir günlerden değil. Manisa bana çok iyi geliyor. Ayrıca Arif bey gibi bir yöneticimiz var ve ona ayrıca teşekkür ediyorum. Bu turnuva geleneksel oldu ve çokta güzel oldu. İlk zamanında ben vardım şimdi de ben vardım. Bu sene başka bir takım şampiyon olursa memnun oluruz. Yunanistan’a, Ukrayna’ya, Fransaya, İskoçya’ya, Norveç’e, Azerbeycan’a Amerikay’a hoş geldiniz diyorum. Bu tip turnuvalar bildiğiniz gibi belki şuanda çok şey ifade etmeyebilir fakat bizim için çok şey ifade ediyor. TFF’nin en önemli turnuvalarından birisidir. Burada Manisa başta olmak üzere çeşitli illerde bulunup hizmet edenlere de teşekkür etmek lazım. Bizleri en iyi şekilde hizmet ediyorlar. Önümüzdeki yıllarda önümüzdeki yıllarda daha güzel yapacağız. Bu takımların tüm futbolcularına tüm teknik adamlarına ve delegasyonlarına futbol federasyonum adına hoşgeldin diyip başarılar diliyorum. Manisa teknik heyetimizle görüştüğümüze göre kendilerini eski yerlerinde süper ligde görmek istiyoruz. “

Editör: TE Bilişim