Haber: MUSTAFA TATLI 
Manisaspor Teknik Direktörü Koray Palaz, cumartesi günü oynanacak Eskişehirspor maçı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yeni transferlerin takıma giderek uyum sağladığını ifade eden Palaz, göze hoş gelen bir futbol oynayan, coşkulu bir takım izlettireceklerinin sözünü verdi. 
“ÇOK İSTEKLİ VE ARZULUYUZ” 
Eksikleri her geçen gün kapattıklarını kaydeden Palaz, “Oyuncularımız çok istekli ve arzulular. Yorucu temponun ardından hafta sonu verdiğimiz iki günlük izin de onlara ilaç gibi geldi. Çalışmalarımızın verimini alıyoruz. İnşallah bu haftaki maçta puan veya puanlar alacağız. Kadroyla ilgili bir takım çalışmalar yapıyoruz. Göze hoş gelen bir oyun oynayan, coşkulu bir takım yaratmak için elimizden geleni yapacağız” dedi. 
“HANGİ SİSTEME NE CEVAP VERECEĞİMİZ ÖNEMLİ” 
Palaz, sistem üzerine denemeler yaptıklarını ifade ederek, “İlk iki maçta 4-2-3-1 oynayan bir takım var. Bizim için önemli olan takımın hangi sisteme nasıl cevap vereceğidir. Oyun sistemini oturtmak kolay değil. Bunun için de biraz zaman gerekiyor. Bu geçiş sürecini çabuk atlatacağımızı düşünüyorum. Ümraniyespor maçında tribündeydim ve takımın kalitesini gördüğüm için bu beni bir adım daha buraya itti. Başkanımızla bir takım görüşmeler içerisindeydik. Gelme sebeplerimden biri de takımda gördüğüm coşku ve istekti” diye konuştu. 
“YAYIN SORUNU ÜZÜCÜ BİR DURUM” 
Yayın sorunundan ötürü analiz konusunda sıkıntı yaşadıklarının altını çizen Palaz, “TFF 1. Lig en üst ligden sonra gelen bir lig. Sponsor anlaşması dahi yapılamadı. Ülke futbolu adına hoş bir durum değil. Üzücü bir durum. Umarım federasyon yetkilileri bu durumu kısa zamanda çözer. Eskişehirspor’un ilk maçını izleyen bir hocamız oldu. İkinci maçını da izlettirdik. Elimizde doneler var” dedi. 
“KENDİ OYUNUMUZU YANSITACAĞIZ” 
Genç teknik adam, “Eskişehirspor’un silahlarına özel önlem alacak mısınız?” sorusuna, “Rakibimize saygı duyuyoruz. Kendi oyunumuzu yansıtacağız. Gerektiğinde rakibin silahlarına önlem almasını biliriz. Bizim de en az rakip kadar kaliteli oyuncularımız var. Burada soru, ‘Onlar bizim için önlem alacak mı?’ Olmalı” cevabını verdi. 
“LİGDE KOPMALAR ERKEN OLABİLİR” 
Ligin enteresan geçeceğini söyleyen Palaz, “Geçen sezon 13 maç teknik direktörlük yapmış bir teknik adam olarak söylüyorum, ligde erken kopmalar olabilir, biz kopan grupta değil koparan grupta olmak istiyoruz. Herhangi bir puan hesabımız yok. Maçlara teker teker bakmak daha mantıklı oluyor. Şampiyonluk demek için çok erken. Henüz üçüncü haftadayız. Hedefimiz üst sıralar olacak. 
Maksimum puanları almaya çalışacağız. Şampiyonluğu önceden kestirebilen varsa, benimle de paylaşsın” diye konuştu. 
“ENERAMO DAHA İYİYE GİDİYOR” 
Eneramo ile ilgili soruya da yanıt veren Palaz, “Eneramo her geçen gün üzerine koyuyor. Hafta sonu izin olmasına rağmen ekstra çalışmalar yaptı. Kendisinin bu takımda bir ayrıcalığı söz konusu olamaz. Üst düzey bir oyuncudur ancak hazır olduğunda diğer takım arkadaşları gibi oynayabilir” dedi.
Editör: TE Bilişim