Manisa’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs tarihinde yaşanan ve 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciası sonrası yaraların sarılması amacıyla süren soysal sorumluluk projelerine bir katkı da Eskişehirspor’dan geldi. Somaspor’un sezon açılışı için ilçeye gelen Eskişehirspor yönetimi, teknik direktör ve futbolcuları maden şehitliğini ziyaret ederek, dua etti. Takım otobüsüyle mezarlığa gelen Eskişehirspor Başkan Vekili Ahmet Yalçın, Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam ve futbolcuları, Somaspor Teknik Direktörü Nejat Gürpınar ve Somasporlu oyuncular karşıladı. Maden şehitliğinde mezarları tek tek ziyaret eden Ertuğrul Sağlam ve futbolcular, şehit yakınlarıyla da sohbet etti. Sağlam ve futbolcular çocuklara kırtasiye ürünleri hediye etti. 
Burada duygularını ifade etmenin çok kolay olmadığını dile getiren Ertuğrul Sağlam, “Maalesef çok elim bir olay yaşadık. Hepimiz çok üzüldük. Maden şehitlerimizin hepsine Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bu acı kolay geçmez ama bir taraftan da hayat devam ediyor. Bu yaşananları unutmadan diğer taraftan da bu acıları hafifletebilecek ortamı da hazırlamak lazım. Bu doğrultuda herkes elinden geleni yapmaya çalışıyor. Biz de işin spor tarafındayız. Futbol; halkları, kitleleri peşinden sürükleyen bir olay. Biz de işin bu yönünü ön plana çıkararak bugün Eskişehir’den kalkıp buraya geldik. Buradaki insanlarla bir araya gelip bu işin topluma düşen tarafını ön plana çıkarmaya çalışacağız. İnşallah bir daha bur tür olaylar yaşamayız” dedi.
Bu acıların kolay kolay unutulacak acılar olmadığını belirten Somaspor Teknik Direktörü Nejat Gürpınar ise, maden şehitlerine Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.
Eskişehirspor Başkan Vekili Ahmet Yalçın da birlik ve beraberlik içerisinde olduklarını göstermek için takımla Soma’ya geldiklerini belirterek, yaşanan acının Eskişehir’de de hala yüreklerde olduğunu vurguladı.

Editör: TE Bilişim