Haber: Hakan AGAR
Spor Toto Süper Lig’de ilk yarıyı 20 puanla 10’uncu sırada tamamlayan Akhisar Belediyespor 2. yarı için düğmeye bastı. Yarın 2. yarı çalışmaları için Antalya Serik'e gidecek olan Akigo, 15 Ocak'taki lig için burada hazırlıklarını sürdürecek. Hazırlık kampı süresince 2 hazırlık maçı yapacak olan Akigo ardından ligin 17. haftasında oynayacağı Karabükspor maçına odaklanacak. Daha önceden de disiplinli yapısıyla dikkat çeken yeşil siyahlılarda, yönetim kurulu önemli kararlar aldı.Önce disiplin mesajı veren yönetim, “Huzuru bozan kim olursa olsun gözünün yaşına bakmayız” açıklaması yaptı.   
RODALLEGA TUTULACAK
Transfer stretejisiyle ilgili de bilgi veren yönetim, daha önceden takıma monte edilen eski Galatasaraylı Olcan Adın ve eski Gaziantepsporlu Daniel Larsson'un ardından 3 takviye daha yapmak istiyor. Sezonun ortasında takımdan ayrılan takımın en önemli oyuncularından Douglao'nun yerini doldurmak isteyen Akigo, bunun yanı sıra 2 orta saha oyuncusunu daha kadroya katmak istiyor. Son dönemde arttırdığı performansıyla Rodallega'nın iyi bir alternatifi olabileceğini kanıtlayan Ricardo Vaz Te'nin Mayıs'ta bitecek sözleşmesi de yenilenecek. Takımın en ana parçası Hugp Rodallega'yı da kaybetmek istemeyen yönetim, tecrübeli oyuncu için çok iyi bir teklif gelmezse, oyuncuyu elinde tutacak. Konuyla ilgili daha önceden konuşan Tolunay Kafkas: "Ara transferde Larsson ve Olcan'ı aldık, 3 futbolcu daha transfer edeceğiz. Vaz Te son maçlarda bizi memnun etti. Oyuncumuzun devre arası sözleşmesini uzatacağız" demişti.
DOUGLAO İSTANBUL YOLCUSU
Geçen sezon takımının gösterdiği başarılı performansta önemli katkısı olan 30 yaşındaki Brezilyalı stoper Douglao'nun geleceği belli oluyor. Geçen sezon takımın değişilmezi olan, bu sezon da takımın iskeletinde düşünülen oyuncu kadro dışı bırakılmıştı.  6 maçta 536 dakika forma giyen tecrübeli stoper, son olarak takımın 5-1 mağlup olduğu Medipol Başakşehir mücadelesinde forma giymişti. Daha sonra disiplinsizlik ve form düşüklüğü sebebiyle Sami'yle beraber kadro dışı bırakılan oyuncu, sözleşmesini fesh etmişti. Şu anda boşta olan Douglao için M. Başakşehir ve Galatasaray'ın devrede olduğu, tecrübeli oyuncunun bu takımlardan birine imza atabileceği öğrenildi. 


 
Editör: TE Bilişim