Sezon artık Manisa Büyükşehir Belediyespor için sona erdi. Açıkçası biz biraz fazla umutlanmışız. Ben Olcay ve Berkin'in tek elle Silivrispor'u eleyebileceği gibi bir düşünceye girmiştim. Elbette diğer oyuncuların takım halinde iyi yaptığı işlerin yanına bu 2 kaliteli ismin katılması bizi Play-Off'a sokmuştu ancak burada işe yaramadı. 
ÇOK FARKLI ŞEYLER KONUŞABİLİRDİK
İlk maçın ilk yarısı ne kadar bizim istediğimiz pozisyonları tamamlayamadan bitse de, bizim için bu çift maçlı sistemin en önemli yarısıydı ve orada fırsatı teptik. Aklımda 2-3 pozisyon var, özellikle Alper'in topunu Cihan'ın çıkartması. Böyle kritik ve rüzgarı çevirebilecek golleri atsak şu anda çok farklı şeyler konuşabilirdik diye düşünüyorum. Taktik olarak bizim hatamız duran toplarda hiçbir organizasyon yapmamamız ve oyun sıkışında topu şişirmeye başlamamız oldu. Lig bitmeden önceki o harika seride Belediye'den ne gördük? Top yapan, ayağında topu tutup yön veren ve dribling olsun, Olcay'ın temiz ara pasları olsun kilidi açan bir takım görmüştük ancak burada böyle olmadı. Ha Play-Off'a gelene kadar araya giren bu kadar sürede rakip bizi çalışmış ancak biz hiç çalışmamışız. İlk maçın ilk 20 dakikasında pozisyonlar gelip, biz kaçırınca hemen doldurmalara başladık, sanki en baştan psikolojik olarak yenik başlamışız gibi geldi göze. 
NERESİNDEN BAKARSAN
Sezon şöyle ve ya böyle bizim için bitti ancak buradan çıkabileceğimizi düşünüyordum. Ben bu eşleşmeden çıkanın 2. Lig'e çıkacağını düşünüyordum, şimdi de favorim Silivri. Sezon şimdi bittiğine göre Manisa Büyükşehir Belediyespor'un komple sezonunun başarılı olup olmadığına karar vermenin zamanı geldi mi? Geldi. Peki Belediye başarılı mıdır, başarısız mı? İKİSİ DE. Hani "Zararın neresinden dönersen kardır" denir ya hani uyuşmayan oyuncuları gönderip yenisini aldı, olmayan hocayı gönderip yenisini getirdi ya, o usul biraz geçerli. Olayın neresinden baktığınıza göre senaryo değişiyor. Hem başarısına, hem başarısızlığına bir değinelim;
ONCA KABUK DEĞİŞİMİNE RAĞMEN
Sezon başında yola kesin şampiyonluk olarak çıkıldı. Takımın başında artık kulübe alışmış bir Levent Eriş vardı. Beğenin ya da beğenmeyin; Levent Eriş ismi 3. Lig seviyesi için çok değerlidir. Oynamak istediği oyunu hepimiz biliyoruz ancak bu ligin ona uymadığını fark ettiğinde işleri değiştirdi, taktikleri, oyuncuları herşeyi yerinden oynattı, yok bir türlü tutturamadı. Fark etti ki kanlar uyuşmadı. Arkasında Cengiz Ergün de olsa, bu lige de bu kulübe de uyuşmadığını fark etti. Bunu belki savuşturabilirim diye takımı sıktı da sıktı ve sürekli beraberlikler gelmeye başladı, takım daha da gerildi. Bodrum'da 2-0'dan maçı çevirince "Aha sonunda oluyor" dedi, Pazarspor maçında yanıldığını gördü, ceketini aldı, gitti. Sezon başı takımın en ana elemanları olan Mustafa Tiryaki, İlker, Emrecan takımdan kaçıverdi. İsmail Yalçın geldi, 2 maç kazanınca sözleşme imzalandı ama yönetim 3 maç şans tanıdı, gönderiverdi. Devre arası tam bitti derken, Levent Devrim ve birçok oyuncu daha geldi. Bir anda Samed, Engin, Ümit, Gökhan, Ufukhan, Uğur önemli rol oyuncuları oldu. Sonra da bir süre beraberlik serisinden sonra son 8 haftalık harika seri geldi. Buradan anlıyoruz ki; Bu takım bir sene içinde inanılmaz kabuk değiştirmesine, birçok as oyuncusunu kaybetmesine, hocasını 2 kez göndermesine ve son 8 maç kala 9. sıraya gerilemesine karşın Play-Off hedefinden kopmadı, zorladı. Furkan'a kadro dışı dendi, hiç bir daha ismi bile geçmedi, bu önemli bir duruş. Ali, Berkin, Olcay gibi isimler kalitelerini gösterdi, performanslarını bir üste çıkarttı. Tribün Play-Off maçında ve sezonun büyük kısmında full çekti. Anlayacağınız her türlü zorluğa karşın Belediye şöyle ve ya böyle Play-Off hedefine ulaştı ve arkasına şehrin büyük bölümünü de aldı, bundan dolayı başarılı. 
BÜTÇE VE RAKİPLERE GÖRE BAŞARISIZ
Neden başarısız kısmına gelirsek; Bu gibi bir bütçeyle ve oyuncu grubuyla 3. Lig'deki 3 gruptan en zayıf olanından çıkmayı başaramadı. Şimdi 1. Grup'ta olsan, Kocaelispor, Altay gibi takımlarla kapışsan, tamam. 3. Grup'ta olsan Afyonspor, Sakaryaspor'la güreşsen ona da tamam ancak bu grup en hafif sikletlerin olduğu gruptu. Şampiyonluğa yönelik bir bütçeyle ve hedefle çıkılan sezonda en uygun gruptan çıkamamak başarısızlıktır. 
BAŞARILIDIR
Ancak ben işin para boyutunu düşünmem, cebimden çıkmıyor ya. Elbette bu bütçeye ve oyuncu grubuna göre Play-Off'a kalmak bile başarısız sayılabilir ama benim açıma göre değil. Futbolu futbol olduğu için seven bir gazeteci ve taraftarım. O zaman bana göre işin içine para ya da imkan boyutunu koymadığımda ve sahada o kadar zorluğa ve baskıya karşın oynanan futbolu gördüğümde ben memnunum. Sahada son 8 hafta oynanan futboldan büyük keyif aldım ve Play-Off ilk maçında olsun, ondan önce evimizdeki son 2 maç olsun yaşadığımız atmosfer çok keyifliydi. İşte futbol bu. Birazcık güzel sonuçlar, azıcık güzel performans olursa insanlar stadı tıklım tıklım ediyor. Ben Manisa'da Manisa BŞBS'nin kendi taraftar grubunu ve kültürünü bu sene bir adım daha ileriye götürdüğünü düşünüyorum. Bunun gibi bir yapılanma ve imkanla bu takımın bir gün üst ligi göreceği kesin. Bundan dolayı ben bu sene gördüğüm her dönemi düşünüyorum ve açık söylüyorum ki; Lig atlayamasak da bu yarışın içinde her şeye karşın kaldığı için başarılısın Manisa Büyükşehir Belediyespor! Bize bu sene keyifli maçlar izleten, son dakikalara kadar heyecan yaşatan yönetimi olsun, teknik heyeti olsun ve en çok da futbolcuları olsun herkesin eline, ayağına sağlık. Umuyorum ki önümüzdeki sene de pozitif futboldan yana olan ve yine hedefe oynayan bir takımı sahada görmek dileğiyle. 
Not: Bu hafta bir de Manisaspor'u değerlendirelim en iyisi...
Editör: TE Bilişim