Manisa TV ekranlarında her pazartesi akşamı yayınlanan Spor Olsun programında haftanın önemli konu başlıkları masaya yatırıldı. Manisa’da, ülke genelinde ve dünyada haftanın olaylarının konuşulduğu programda ilimizde 8 ülkenin katılımıyla düzenlenen Mercedes Benz Ege Kupası’nın yansımaları ele alındı.

EUROSPORT’TAN YAYINLANABİLİR

Mustafa Tatlı’nın sunumu, Gökmen Aytaç ve Ufuk Dündar’ın yorumlarıyla renk kattığı programda Ege Kupası’nda yeteri tanıtımın yapılamadığına dikkat çekildi. Gökman Aytaç, turnuva finalinin TRT’den yayınlanacağını daha sonra öğrendiğinin altını çizerek, “Bu tip turnuvalar, dünyada futbolseverlerin ilgisini çeker. Adının başında “uluslararası” ibaresi bulunan bir turnuvanın uluslararası yayın programında olması gerekir” dedi.

TERİM’İN KARŞILIĞINI ORTAYA KOYAMADIK

Ufuk Dündar da Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in katıldığı gala yemeğine dikkat çekerek,“Manisa’daki yemekte Fatih Terim’in karşılığını ortaya koyamadık. Fotoğraflardaki genel görüntü, futbolu pek yansıtmıyordu.  Aslına bakarsanız öncesinde İzmir temaslarında son yıllarda Buca dışında Süper Lig’de takımı bile bulunmamasına rağmen tüm detaylarda futbol adamlarını ve sahalarını çalışmalarını görebiliyoruz. Orada konuşulan çekilen her şey futbol. Bu tablo, Manisa’nın son yıllarda futbola bakış açısının yansıması olsa gerek” diye konuştu.

KOŞAR MANİSA’NIN TANITIMINDA ETKİN

Mustafa Tatlı da Türkiye Futbol Federasyonu İcra Kurulu Üyesi Arif Koşar’ın Manisa’nın tanıtımında etkin rol oynadığını, Ege Kupası gibi bir organizasyonun yıllardır Manisa’da yapılmasının Manisa için şans olduğunu, turnuvanın daha geniş kapsamlı tanıtıma layık olduğunu belirtti. Tatlı, ilçelerde coşkuya sahne olan turnuvanın merkezde yeteri ilgiyi görmediğini söyledi. Programda ayrıca futbola çok geç el atan ABD’nin şampiyon olması ve Türkiye’nin 6 yıldır kupayı alamamasının altyapı eksikliği ve oyuncu tercihindeki yanlışlardan kaynaklandığı ileri sürüldü.

VOLKAN BABACAN EN İYİSİ

Öte yandan programda Manisaspor’un son üç maçta aldığı iki galibiyetin şampiyonluk yolunda takıma büyük moral kattığı, sezon başından bu yana Kaptan Volkan Babacan’ın performansının takımı sürekli ayakta tuttuğuna dikkat çekildi. Programda Volkan’ın 1. Lig’in en iyisi olduğu, Türkiye’nin de en iyi 5 kalecisi arasında olduğu yorumları yapıldı.

Editör: TE Bilişim