Kula Halk Eğitim Merkezi Kick Boks takımındaki 12 sporcu, İzmir Buca Afet Evler Spor Salonunda düzenlenen Ege Bölge Şampiyonası’ndan dereceyle döndü.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından İzmir’de düzenlenen ve 300 sporcunun katıldığı Ege Bölge Şampiyonası’na Kula Halk Eğitim Merkezi Kick Boks takımı 12 sporcu ile katıldı. Farklı yaş grupları arasında düzenlenen turnuvada 12 sporcuda başarılı olarak madalya kazandı. Kula Halk Eğitim Merkezi sporcuları, 10-12 yaş arası Minik Bayan’larda Hatice Yıldırım birinci, Feyza Yıldırım ikinci, Beyzanur Küçük üçüncü ve Minik Erkeklerde Bedirhan Bozer ikinci oldu. 14-17 Yaş arası 50 kilogramda Melike Bozer birinci, 55 kilogramda Yasemin Küçük birinci, Büşra Burcu Küçük ikinci, Hilal Küçük üçüncü, Genç Erkeklerde ise Alihan Dinçer birinci, Yunus Uyanık ikinci oldu. 18 Yaş ve üzeri büyük bayanlarda ise birinci olarak Alara Seda Koçak, üçüncü olarak da Mediha Bozer madalya kazandı.


Takım olarak düzenlenen turnuvaya en iyi şekilde hazırladıklarını dile getiren Kula Halk Eğitim Merkezi Kick Boks takımı hocası Aydın Özcan, "Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından İzmir’de düzenlenen turnuvaya takım olarak çok iyi hazırlandık. Farklı yaş grupları arasında gerçekleştirilen turnuvada takımımız sporcuları büyük başarı elde ettik. Turnuvada 12 sporcumuzla madalyalar kazanarak Kula’ya döndük. 12 sporcumuzdan 5 birincilik, 4 ikincilik ve 3 üçüncülük kazandık. Bu başarıyı daha üst seviyelere çıkarmak için de çalışacağız. Diğer il ve ilçelerde düzenlenen turnuvalara da katılıyoruz. Amacımız gençlerimizin spora erken yaşlarda eğilim göstermeleridir. İnşallah bu sporun Kula’da daha fazla gelişeceğine inanıyoruz. Madalyalar kazanarak Kula’ya dönen sporcularımızda gurur duyuyorum ve sporcularımı kutluyorum" dedi.


Kula Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hakan Özkan ise, Kula’ya böyle bir gurur yaşattıkları için sporcuları kutladığını ifade ederek, "Kula Halk Eğitim Merkezimizde açılan Kick Boks kursunda devam eden 12 sporcumuz, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından İzmir’de düzenlenen Ege Bölgesi Şampiyonasına katıldı. Öğrencilerimiz bu turnuvada büyük bir başarı elde ederek 5 birincilik, 4 ikincilik ve 3 üçüncülük kazanarak Kula Halk Eğitim Merkezine bir kez daha gururu yaşatmışlardır. İzmir’de Kula’mızın adını en yükseklerde temsil ettikleri için başta hocamız Aydın Özcan ve sporcularımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim