İlk yarı ve ikinci yarıda rakibine pozisyon şansı vermeyen yeşil-beyazlılar sahadan 4-0 galibiyetle ayrılarak son iki haftayı kayıpsız geçti ve zirve takibini sürdürdü.

Bölgesel Amatör Lig 8. Grupta 3. Lig mücadelesi veren Manisa Belediyespor, deplasmanda Edremit Belediyespor ile karşılaştı. Şehit Hamdibey Stadı’nda oynanan karşılaşmaya hızlı başlayan taraf konuk Manisa Belediyespor oldu. İlk dakikalardan itibaren oyunu rakip yarı sahaya yıkan yeşil-beyazlılar, özellikle kanatlardan etkili geldi. Mehmet Akif ve Kaan ile pozisyonlar bulan Manisa Belediyespor, istediği golü 19. dakikada buldu. Ceza sahası içinde oluşan karambolde Kaan sert vuruşla topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. Ev sahibi Edremit kontra ataklarla etkili olmaya çalışsa da önemli bir tehlike yaşatmadı. Golden sonra oyunun temposu biraz düşerken, karşılaşmanın ilk yarısı Manisa Belediyespor’un üstünlüğü ile sona erdi. Manisa Belediyespor ikinci yarıya fırtına gibi başladı. Konuk ekip 50. dakikada Zafer’in golüyle durumu 2-0 yaptı. Oyundan düşen rakibi karşısında baskıyı arttıran yeşil-beyazlılar Zafer’in ortasını iyi takip eden Mehmet Akif’in 57. dakikada attığı golle farkı üçe çıkardı. Bu golden üç dakika sonra Mehmet Akif yine Zafer’in ortasına iyi yükseldi, kafa vuruşunda top az farkla auta gitti.  Maçın 85. dakikasında Şerif Ali karşı karşıya pozisyonda topu ağlara gönderemedi. Karşılaşmada skoru belirleyen gol 90+1’de Şerif Ali’den geldi. Şerif Ali güzel bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve Manisa Belediyespor deplasmanda 4-0 kazanarak önemli bir galibiyet elde etti. Maçın ardından futbolcular galibiyeti kendilerine maç boyunca destek veren taraftarlarla birlikte kutladı.

ŞAPÇI OYUNCULARI KUTLADI

Manisa Belediyespor Teknik Direktörü Hakan Şapçı maçın ardından yaptığı açıklamada kötü zemine rağmen farklı galip gelen oyuncularını kutladı.  Önemli bir galibiyet elde ettiklerini ifade eden Şapçı, “Daha öncede belirttiğimiz gibi devre arasına kadar kazanmamız gerekiyor. Önümüzdeki hafta Kütahya ile önemli bir maça çıkacağız. Bu maçı da kazanarak çıkışımızı sürdürmek istiyoruz” diye konuştu.

YÖNETİM VE TARAFTARLAR YALNIZ BIRAKMADI

Manisa Belediyespor’u deplasmanda oynadığı karşılaşmada yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Manisalı futbolseverlerde yalnız bırakmadı. Karşılaşmayı Kulüp Başkanı Cenk Ergün, Başkan Yardımcıları Emre Akpınar, Fikri Yenigelen, Genel Kaptan Muharrem Uzunlar, Futbol Şube Sorumlusu Selçuk Etiz, Yönetim Kurulu Üyeleri Ercan Balcı ve Hüseyin Kıcıroğlu ile birlikte Manisa’dan gelen yaklaşık 30 kişilik taraftar grubu da izledi. Taraftarlar maç boyunca Manisa Belediyespor’a büyük destek verdi.

 

Stat: Şehit Hamdibey Stadı

Hakemler: Mehmet Durbin **, Sevcan Özkar **, Cankut Gönenç **

Edremit Belediyespor: Sancar *, Baran *, Bilal * (dk. 65 Farukhan *), Rıdvan *, Enver *, Uğur *, Anıl *, Erdoğan * (dk. 88 Tugay *), Yücel *, Ahmet Kaan *, Timur Han *

Manisa Belediyespor: Serkan Boydak **, Serkan Gaşi **, Şerif Ali **, Can **, Suat ** (dk. 86 Rıza **), Kaan *** (dk. 82 Engin Memişler **), Zafer **, Erşan **, Mehmet Akif *** (dk. 75 Erhan **), Engin Ün, Serhat **

Sarı Kartlar: Enver, Anıl (Edremit Bld.), Suat (Manisa Bld.)

Goller: dk. 19 Kaan, dk. 50 Zafer, dk. 57 Mehmet Akif, dk. 90+1 Şerif Ali (Manisa Bld.)

Editör: TE Bilişim