43 Yaşındaki Edebiyat öğretmeni olan Birgül Erken, kendisine ait olan 88 metre ‘Paletsiz dinamik apnea dalış’ Türkiye şampiyonluğu rekorunu bu kez de tek nefeste 105 metre yüzerek bayanlar kategorisinde yeni bir rekora imza attı.

Bugüne kadar Türkiye Şampiyonası’nda 3 altın ve bir gümüş madalya alan Birgül Erken, bu spordaki başarılarını kendisine destek veren doktor eşi Değer Erken ve oğlu Ege’ye borçlu olduğunun altını çizerek, “5 yıldır aktif olarak antrenman yapıyorum. Bugün Türkiye rekorlarını kırdığım branşta kendimi geliştirmek üzere hocalarımdan aldığım tavsiyelerle yol haritamı çizdim. Kendimle yarışacağım istikrarlı bir çalışma temposuna girdim. Ülkem için elimden gelenin en iyisini yapmaya hazırım. Milli Takım aday kampı sonrasında Edirne’ye dönmedim. Gençlik ve Spor İl Müdürü Savaş Duman’ın havuzu çalışmalarıma açması benim azmimi ikiye katladı. En son Türkiye Şampiyonasında elde ettiğim 88 metreyi bu kez 105 metreye yükselterek yeni bir rekora imza attım. Tabii ki bu Fransa’daki dünya şampiyonası için yeterli değil. Hedefim 125-130 metre yaparak kürsüye dünya üçüncüsü olarak çıkıp İstiklal Marşımızı okutmaktır” ifadelerini kaydetti.

Birgül Erken, rekorları kırarken kendisine su altı görüntüleme desteği sağlayan Mutlu Kurtbaş’ın büyük desteğini aldığının altını çizerken, “Bu spor sponsorsuz yapılamaz. Buradan sponsorlara sesleniyorum: Bu rekorda sizin de tuzunuz olsun” dedi.

DUMAN: "MİLLİ SPORCUMUZA BAŞARILAR DİLİYORUM"
Milli sporcu Birgül Erken’i konuk etmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman ise, “Geçen hafta sualtı hokeyi müsabakalarını tamamladık. Devamında ise su topu müsabakalarımız olacak. Biz bu tarz aktivitelerin yanında Serbest Dalış Milli Takım Kampı’na da ev sahipliği yaptık. Daha sonra böyle bir deneme teklifi gelince tesislerimizin kapılarını açtık. Milli sporcumuza başarılar diliyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim