Ampute Futbolu Merkez Hakem Kurulu üyeliği görevinde de bulunan ve yaş haddinden dolayı hakemlik hayatını noktalayan evli ve 3 çocuk babası Elver, bir süre önce geri döndüğü memleketi Saruhanlı’nın Bedeller mahallesinde mütevazı bir yaşam sürüyor. Futbol hayatına Manisa yöresinde başladığını, 1990 yılına kadar Manisa’daki değişik takımlarda forma giydiğini ve amatör hakemlik yaptığını ifade eden Elver, bu süreçten sonra başlayan Ampute futbol hakemliği hikayesini anlattı.

Ampute futbolu ile 2007 yılında Manisa’da düzenlenen Türkiye şampiyonasında hakemlik yaparak tanıştığını belirten Elver, şunları kaydetti: “Aynı yıl ülkemizde Ampute Futbol ligi ve Merkez Hakem Kurulu oluşturuldu. Ben hem hakemlik yaptım hem de kurulun ilk üyesi oldum. 2009-2010 dönemi ampute futbolunda sezonun en iyi hakemi seçilmemden dolayı bana Arjantin’de düzenlenen Dünya Ampute Futbol Şampiyonası’nda hakemlik görevi verdiler. Bu şampiyonada görev alan ilk Türk hakem olarak açılış ve final olmak üzere toplam 9 maç yönettim. Burada da organizasyonunun ve dolayısıyla dünyanın en iyi hakemi seçildim. Kariyerimde ulaşabileceğim en üst noktaya çıktım.”

2013 yılında yaş haddinden dolayı hakemliği bırakıp, doğup büyüdüğü memleketi olan Saruhanlı’nın Bedeller mahallesine döndüğünü dile getiren Elver, burada mütevazı bir yaşam sürdürdüğünü kaydetti.

200 NÜFUSLU MAHALLEDEN 7 HAKEM ÇIKTI
Oğlu Mustafa Elver’in de kendisi gibi Ampute futbol hakemliği yaptığını dile getiren Elver, Bedeller mahallesinde yetişen gençlerin futbola ve hakemliğe çok yatkın olduklarını anlatarak, “Mahallemizden benimle birlikte toplam 7 hakem çıktı. Türkiye genelinde 5A klasman hakeminden 4’ü Manisalı, bunlardan 3’ü de Bedeller mahallesi nüfusuna kayıtlı. Genç hakemlerimizin de Dünya kupası maçlarında görev almasını umuyor ve o mutluluğu yaşamalarını istiyorum.” dedi.

Editör: TE Bilişim