Manisa Büyükşehir Belediyespor oyuncuları düzenlenen organizasyonlarda kazandıkları başarılarla adından söz ettiriyor. Trabzon’da gerçekleşen Dünya Okul Sporları Olimpiyatları’nda Judo branşında Dünya üçüncülüğü elde eden Mert Şişmanlar, Dünya beşincisi olan Büşra Çalışkan, Büyükşehir Belediyespor Judo Takımı Sorumlusu Zafer Şişmanlar, Milli Takım Antrenörü Serhat Temür, Judo Antrenörleri Fatih Akcan ve İsmail Canıtez ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Palabıyık’ı ziyaret etti. Ziyarette ayrıca Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanı ve Büyükşehir Belediyesi Yönetim Kurulu Üyesi Metin Memiş, Mali Hizmetler Daire Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Uluturhan, Büyükşehir Belediyespor Alt Yapı Sorumlusu Haşim Elmalı’da yer aldı.

‘Başkan Ergün ve Ekibine Teşekkür’
Judo takımına verilen destek için teşekkür ederek sözlerine başlayan Milli Takımlar Antrenörü Serhat Temür, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e ve sizlere desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyesi, Trabzon’da düzenlenen Dünya Okul Sporları Olimpiyatları’nda hep yanımızda oldu. Oyuncularımızda Büyükşehir Belediyespor forması altında olimpiyatlarda hem 3.lük hem de 5.lik alarak göğsümüzü kabarttı” diye konuştu.

‘Tam Destek Veriyoruz’
Kazandıkları başarılar için oyuncuları ve teknik heyeti kutlayan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Palabıyık, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, sporun içinden gelen ve sporu çok seven birisidir. Elinden gelen her türlü yardım ve desteği bütün branşlara yapıyor. Bizler de meclis üyeleri olarak Büyükşehir Belediyespor’a tam destek veriyoruz. Bizlere böyle bir duyguyu yaşattıkları için Başkanımız Cengiz Ergün adına da değerli sporcularımıza teşekkür ederiz. Bizim çocuklarımız kürsüye çıksın hep isteriz. Ailelerine de örnek sporcu olmalarının yanında örnek vatandaş olmalarını da sağladıkları için teşekkür ederiz” dedi.

Şişmanlar’ın Başarı Öyküsü Devam Ediyor
Manisa Büyükşehir Belediyespor oyuncusu ve aldığımız başarılarla göğsümüzü kabartan Mert Şişmanlar, son katıldığı Dünya Okul Sporları Olimpiyatları’nda kazandığı üçüncülüğün yanı sıra 2016 yılı içerisinde çok sayıda başarıya imza attı. Şişmanlar, Ümitler 81 kiloda Türkiye Şampiyonluğu, Okullar Arası Gençler 81 kiloda Türkiye Şampiyonluğu, Sırbistan’da yapılan Balkan Şampiyonası’nda 81 kiloda Balkan 2.liği, Macaristan Avrupa Kupası, Polonya Avrupa Kupası, Uluslararası Nazım Canca Avrupa Kupası ve Finlandiya’ da yapılan Ümitler Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi ve takımını temsil etti.

Büyükşehir’in Sporcularına Milli Davet
ISF  Gymnasiade (Dünya Okul Sporları Olimpiyatları) +70 Kg Dünya 5.si olan Büyükşehir Belediyespor oyuncusu Büşra Çalışkan ise Büyükler Türkiye Şampiyonası +78 Kg 3.lük, Okullar Arası Gençler +78 kg Türkiye Şampiyonluğu ve Bosna Hersek’te gerçekleşen Büyükler Avrupa Kupası’nda ülkemizi temsil ederek göğsümüzü kabarttı. Öte yandan Büyükşehir Belediyespor Judo Takımı sporcuları Mert Şişmanlar, Büşra Çalışkan, Recep Kılınç Türkiye Judo Federasyonu tarafından 2020 Tokyo Olimpiyatları aday kadrosuna alınarak,  yeni şampiyonluklar kazanmak için mücadele edecekler.
Editör: TE Bilişim