ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI
Manisaspor, teknik direktör Koray Palaz ile büyük ölçüde anlaşmaya vardı. Ancak perşembe günü Manisa’ya gelmesi beklenen genç çalıştırıcı ile ilgili taraftarların kafasında soru işaretleri var. Camianın pek tanımadığı Palaz, Denizlispor’da kısa bir dönem çalışmış ve son sıradaki takımı ligde tutmayı başarmıştı. Bizlerde hal böyleyken, yıllardır 1. Lig’i yakından takip eden spor yorumcusu Ufuk Dündar’a “Koray Palaz nasıl bir hoca?” diye sorduk. Dündar, Palaz’ın Manisaspor için doğru bir hoca tercihi olduğunu söyledi.
“OYUNCULARA DEĞER KATTI”
Dündar, Palaz’la ilgili önemli ifadeler kullandı. “En önemli özelliği, kadrodaki oyuncuların bireyselliğini öne atması” diyen Dündar,“Geçen sezon hem 1. Lig’i hem Denizlispor’u yakından takip eden biri olarak moral motivasyon olarak, özgüven olarak bitmiş bir takımı ayağa kaldırdı. Futbolcuların çok kısa sürede başka bir hale büründüklerine şahit oldum.Koray Palaz öncesi ve sonrasında; Serkan Atak, Servan, Veli, Recep Niyaz, Şevki Çınar ve Cihan’ın performanslarına bakmak gerek. Recep Niyaz yeniden doğdu ve Süper Lig’e transfer yaptı. Her oyuncu da bir gelişim gördük. Bu verilerle Koray hocanın Manisaspor’da bireysel oyuncu ortalamalarını yükseltebileceğine inanıyorum” dedi.
“MODERN FUTBOLA YATKIN”
Koray Palaz’ın Manisaspor için yüzde 100 doğru bir isim olduğunu kaydeden Dündar, “Daha çok 4-2-3-1 oynattı ama hem ofansif anlamda hem de savunma anlamında iyi maçlar çıkarttı. Denizlispor, son 13 haftalık puan değerlendirmesinde 4. sırada yer aldı. Bu da takımı son sırada almış bir hoca için önemli bir veri. Bana göre yüzde yüz doğru bir isim. Denizlispor’da mevcut kadro ve transfer yasağı üzerine gelmişti. Çok şey vaat etmenin bir anlamı yok. Görüşme yapılırken, Manisaspor’un gerçeklerine göre hareket edilmesi gerekiyor. Güncel futbolla ilgili iyi mesajlar veriyor. Kaldı ki milli takımın ‘Scout’luğunu yapmış. Oyuncular izlemiş. Modern futbola yatkın. Futbol dili, bilgi sahibi olduğunu gösteriyor” diye konuştu.

 
Editör: TE Bilişim