Hakan Agar- Manisa Büyükşehir Belediyespor Erkek Basketbol Takımı, Cumhuriyet Kupası'na iyi başlangıç yaptı. Turnuvanın ilk maçında İzmir Büyükşehir Belediyespor'la karşılaşan Manisa'nın Devleri rakibini 87-65'le geçerek turnuvaya fırtına gibi girdi. Maç 3. çeyreğe kadar büyük rekabet içinde geçti. İlk çeyrek 24-18'lik Manisa Büyükşehir Belediyespor üstünlüğüyle geçti, ilk yarı da 42-38'le ev sahibi takımın 4 sayılık avantajıyla kapandı. 3. çeyrekte İzmir BB. 3'lük isabetler konusunda öne çıkınca bir anda öne geçti ancak Melih Sevda ve Recai Öztürk'ün oynadığı etkili oyun Belediye'yi 66-61'le son çeyreğe 5 sayı avantajla soktu. Son çeyrekteyse Manisa BBSK şov vardı. 2 teknik faul yiyen Başantrenör Ceyhun Cabadak ve forvet Cihad Şahin'in oyun dışı kalmasına karşın konsantrasyonunu kaybetmeyen Belediye, çeyreği 21-4, maçı da 87-65'le önde tamamladı. 
SKOR DAĞILIMI
Manisa Büyükşehir Belediyespor'un skor yükünü Omay Yıldırım çekti. 9'da 9 isabet bulan Omay, maçı da 23 sayı, 6 ribaundla tamamladı. Kağan 7 sayı, 5 asist, Melih 10 sayı, Recai 16 sayı 6 ribaund 4 asist, Mustafa 11 sayıyla maçı tamamladı. İşte tam istatistikler:

"SKOR ÖNEMLİ DEĞİL"

Maçın ardından konuşan Manisa BBSK Başantrenörü Ceyhun Cabadak galibiyetten öte son periyoddaki müdafalarının ve dirençlerinin önemli olduğunu belirterek: "Biz zorlu bir antrenman periyodundan geçiyoruz. Hazırlık maçlarında sonuçlar çok önemli değil, ne de olsa rakip hazırlığımız da yok. Bu tarz maçlarda skordan öte son periyodda gösterdiğimiz efor, müdaafa ve geriden gelerek maçı çevirme isteği önemliydi. Direncimizi göstermemiz bizim için kazanç ancak olumsuz yanlara gelirsek 3 periyod çok kötü müdaafa yaptık, hücumda çok top kaybettik. Olumlu tarafından bakarsak top paylaşımı önemliydi, 25 asist yaptık. Yüksek yüzdeli attığımızda yenilmesi zor bir takım olacağımızı gösterdik.  Sonuçtan öte oyunumuz önemli. Daha elbette istediğimiz seviyede değiliz ancak son çeyrekte gösterdiğimiz direnç karakterimizi gösterdi." dedi.
Editör: TE Bilişim