3 bin 500 kapasitelik tesisin konum itibarıyla Manisa’nın salon sporlarındaki ihtiyacını karşılayacağını belirten Özdağ, “Uluslararası standartlarda yapımı devam eden spor kompleksimiz, 2015’in şubat ayında hizmete girecek. Sporun kalbi bu tesiste atacak. Manisalı her şeyin en güzeline ve en iyisine layık” dedi.

Manisa’nın spor salonu ihtiyacını tümüyle karşılaması beklenen Muradiye Spor Kompleksi projesi için geri sayıma geçilirken, çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Yaklaşık 8 ay önce Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın katılımıyla temel atma töreni yapılan kompleksin tahmin edilen süreden önce bitirilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Bu doğrultuda sporcu kökenli kimliğiyle bilinen AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, tesise giderek çalışmaları yerinde inceledi ve tesisin 2015 yılı şubat ayında bitirileceğini söyledi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman ile birlikte gazetecilere açıklama yapan Özdağ, Manisa’ya sporda dev bir yatırım yapıldığını açıkladı.

“TÜRKİYE’YE ÖRNEK BİR TESİS OLACAK”

Aynı zamanda spor adamı olması nedeniyle inşaatı yerinde görmek istediğini belirten Milletvekili Selçuk Özdağ, “13 yıllık iktidarımızda Manisa’ya 115 milyon TL’lik spor yatırımı yapıldı. Bu çok büyük bir rakam. 20 milyonluk TL’lik bu yatırımla beraber toplamda 135 milyon TL’lik bir yatırıma imza atmış olacağız. 17 ilçede kapalı spor salonu olsun istiyorduk, bu hedefimize ulaştık. Salonları olmayan Ahmetli ve Gölmarmara’ya da salon yaptık. Manisa’da kapalı spor salonuna ihtiyacımız vardı. Merkezdeki mevcut salonumuz eskiydi. Hem küçüktü Manisa’yı yeterince kucaklamıyordu. Şehir merkezinde arazi bulmak mümkün olmadığı için Muradiye’de 45 dönümlük bir yer bulduk. Manisa’ya yakışır tarzda uluslararası standartlarda tesis yapılıyor. Hem salon sporları hem de yakın dövüş olmak üzere bireysel sporlara uygun bir kompleks yapılıyor. Burada uluslararası müsabakalar oynanabilecek. Çevre düzenlemesiyle futbol sahasıyla birlikte buradaki araziyi faydalı bir şekilde kullanacağız” diye konuştu.

“MANİSA SPORU İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ”

İnşaatın 8 ayda bu noktaya geleceğini kimsenin tahmin etmediğini anlatan Özdağ, “İnşaat sektörü çok gelişti. Burada hummalı bir çalışma var. Manisa sporu için ne gerekiyorsa

yapacağız. Giderek modernleşirken spor yapacak alanlarımızı çoğaltmamız gerekiyor. Türkiye tesisleşmeyi başardı. Daha fazla tesis kazandırmak için hep birlikte gayret sarf edeceğiz. Spor kompleksimiz, 2015’in şubat ayında hizmete girecek. Açılışını da hep birlikte yapacağız. Manisalı her şeyin en güzeline ve en iyisine layık” dedi.

“19 MAYIS STADI’NIN KAPATILMASINI TAKİP EDECEĞİZ”

Özdağ, Manisa 19 Mayıs Stadı’nın üstünün kapatılması projesini yakından takip ettiklerini de kaydederek, “İl müdürümüz konuyla ilgili yazışmaları yaptı. Bizde bunu takip edeceğiz. Aynı zamanda futbol federasyonunun da bir sözü var” diye konuştu. Özdağ, Akhisar Arena Stadı’ndaki çalışmaların da tüm hızıyla sürdüğünü sözlerine ekledi. MUSTAFA TATLI

Editör: TE Bilişim