Denetleme Kurulu Üyesi Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Mustafa Kader, Manisaspor Yönetimi’nden hesap denetimiyle ilgili şeffaflık aradığını belirterek, “Görevimi yapma imkanı olmadığı için istifa ediyorum!” diye konuştu.

ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Manisaspor Denetleme Kurulu Asil Üyesi Mustafa Kader, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Kader, denetimle ilgili aradığı şeffaf ortamı bulamadığından ötürü bu kararı aldığını kaydetti. Basından takip ettiği kadarıyla kamuoyunda çıkan bazı soru işaretlerinden ötürü kulüp hesaplarını denetleme kararı aldığını ifade eden Kader, diğer iki denetleme kurulu üyesinden birlikte hareket etme noktasında net bir cevap alamadığının altını çizdi.

“İKİ DENETLEME ASİL ÜYESİNİ ARADIM AMA…”

Olağan genel kurulda kendisine görev verildiğini kaydeden Kader, “Kongreden sonra gelişen süreçte basından takip ettiğimiz kadarıyla kamuoyundaki bazı değerlendirmelerden denetim yapma zorunluluğu ortaya çıktı. Benim dışımdaki iki denetim kurulu üyesini aradım, biri Fatma Uludağlar hanımefendi diğeri Hakan Kökçü bey. Baştan ‘tamam’ dediler sonradan Fatma hanım telefonlarımı açmadı. Hakan bey de ‘madem ikimiz birlikte kaldık, istifa edelim bu koşulda görev yapmamız mümkün değil’ dedi. Bunun öncesinde evrakların büroma teslim edilmesi yönünde yönetimden arkadaşları aramıştım. Metin Evlivan beyi aradım. Sonradan başkan beye telefonu verdi. ‘Gelin burada defterleri inceleyin’ dediler. Bir daha denetim kurulu arkadaşlarımı aradığımda ‘sağlıklı bir ortam göremediğimiz için istifa etmeyi düşünüyoruz’ dediler. O nedenle bende tek başıma kaldığım için istifa kararı aldım” dedi.

“ÖDEMELERLE İLGİLİ NET OLUNMASI GEREKİYOR”

Kader, ödemelerle ilgili net olunması gerektiğini belirterek, şöyle devam etti: “Zorunlu olarak alınan yönetim kurulu kararlarıyla ilgili yönetim kurulunun yarısından bir fazlasının imzasıyla kararlar alındı mı? Bu kararlarda diğer yönetim kurulu üyelerine katılmasa da bilgi verildi mi? Ödemelerle ilgili net olunması gerekiyor. Derneklerde bütün işlemlerin banka aracılığıyla yapılması gerekiyor. Bunlar işlenmediği takdirde kamuoyunda ister istemez soru işaretleri olur. Hiç kimseye siz bunu yaptınız şunu yaptınız demeyiz ama oluşan soru işaretlerini de yönetim kurulunun net bir şekilde açıklaması gerekiyor. Olağan genel kurulda madem görev verdiler biz hesapları incelerdik, iki arkadaş da neden görevini yapmak istemedi onu da bilemiyorum. Benimle birlikte bir kişi daha olsaydı bir şekilde görevime devam ederdim. Diğer arkadaşlar da sıkıntılardan dolayı görev yapmak istemediler. Bende istifa etmek zorunda kaldım.”

“ARTIK MANİSALILAR SAHİP ÇIKMALI”

Manisaspor’un ligde bulunduğunu konumun kendisini çok üzdüğünü belirten Kader, kulüpte hiçbir iyi gidişatın olmadığını da söyleyerek, “Manisaspor bu şehir için çok önemli. Türkiye genelinde şehrin tanıtımını sağlıyor. Artı katma değer sağlıyor. Takımın bulunduğu konum hoş bir şey değil. Artık Manisalıların takıma sahip çıkması gerekiyor. Bürokratların da net bir şekilde kulüple ilgilenmediğini görüyorum. Gördüğüm kadarıyla kimse hesap vermek istemiyor. Bu tür kulüpler şeffaf olmak zorunda. Bırakın sadece denetçilere Manisaspor’u sevenlere karşı şeffaf olmak zorundalar. Örneğin; a ve b futbolcusu alındı, bunu saklamanın ne gereği var. Bunu 5 liraya aldıysanız 5 liraya aldık dersiniz. Birisi sponsorluk yaptı şu futbolcunun parasını şu kadar verdim demesi lazım. Hedef eğitim sponsoruyuz, amacımız gayet şeffaf ve net. Manisaspor’a destek vermek. Sadece Manisaspor’a değil şehrin tanıtımına katkı koymak amacındayız. Manisaspor buna sahip çıkamadıktan sonra benim orada denetim kurulu üyesi olmamın gereği yok” dedi.

“İKİSİNDEN BİRİNİ SEÇMEK DAHA DOĞRU OLURDU”

AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen’in hem siyaset hem de kulüp başkanlığı yapmasının doğru olmadığını söyleyen Kader, “Örneğin; Manisaspor’da yönetici olsaydım a veya b partisinde yönetici olmazdım. İkisinden birini tercih ederdim. Bu konuyla ilgili siyasi partilerden ve milletvekillerinden de açıklama oldu. Etik olamayacağını onlarda söylediler. Görevin bir tanesini yapmak bence en doğrusuydu. Ama bu başkanın kendi kişisel değerlendirmesi” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim