Haber: Hakan AĞAR
Ligin 2. devresinde fırtına gibi esen Manisaspor, yarın ligin en zorlu deplasmanlarından Adana'da Adana Demirspor karşısına çıkacak. Göztepe maçı hariç golsüz maç geçirmeyen Tarzan, sadece Eskişehir, Ümraniye ve Bandırma maçlarında attığı 16 golle ligi derinden sallamıştı. Ligin ilk yarısında, Sait Karafırtınalar'ın takımın başındaki ilk maçında Adana Demirspor'la Manisa'da oynayan Tarzan, rakibine son saniyelerde yediği golle mağlup olmuş ve taraftarını üzmüştü. Aynı şekilde yine o maç ilk maçını yaşayan Engin İpekoğlu da takımını Play-Off çizgisine getirse de, istediği puanı yakalayabilmiş değil. 
ADANA URFA DEPLASMANINDA UYANDI
Ligin en köklü takımlarından Adana Demirspor geçen sene Süper Lig'e çıkmayı kıl payıyla kaçırmıştı. Play-Off'ta gösterdiği başarılı performansla kendisini Final'e atmayı başaran Demirspor, Final'de karşılaştığı Alanyaspor'la penaltılara kadar gitmiş ancak penaltılarda Alanyaspor kalecisi Haydar'a takılarak uzun süredir beklenen Süper Lig hasretini uzatmıştı. Sezona transfer yasağı ve mali sıkıntılar altında Erkan Sözeri'nin önderliğinde başlayan Adana Demirspor, Manisaspor'un da zor durumunda faydalanmıştı. Hatırlanacağı üzere ligin ilk maçından önce transferlerin yetişmeyeceğinin açıklanmasıyla, sezon başı kadroya katılan Göksu ve Berkay Adana Demirspor'un yolunu tutmuştu. İkisi de takımının değişilmez oyuncuları haline gelirken, Demirspor istediği havayı bir türlü yakalayamadı. Sürekli inişli çıkışlı performans göstererek bir dönem ateş hattına yaklaşan ekip, 4 hafta önce çok yaklaştığı Play-Off'u ard arda kaybettiği maçlarla şimdi 4 puan geriden takip ediyor. 
KADROSU TEHLİKELİ İSİMLERLE DOLU
Ligin en savunmacı ekiplerinden biri olan Adana Demirspor, ligin en yüksek rakamı olan 11 beraberlikle bu özelliğini gösteriyor. Ligin 2. yarısında da ilk yarı gösterdiği inişli çıkışlı performansı sürdüren mavi beyazlılar, oynadığı 7 maçta 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. Altınordu'ya İzmir'de 2-1, ardından evinde Balıkesirspor'a aynı skorla mağlup olunca keyfi kaçan ekip, Şanlıurfaspor deplasmanında aldığı galibiyetle yerini sağlamlaştırıp 29 puanla 9. sıraya yerleşti. Evinde oynadığı maçlarda çok daha ateşli mücadele eden Adana Demirspor, başarılı bir grafik sergiliyor. Oynadığı 11 iç saha maçından 5 galibiyet, 3 beraberlik çıkartan ekip, 3 kez de sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Dış sahada olduğu gibi, iç sahada da 14 gol atan mavi beyazlılar, kalesindeyse evinde 10 gol gördü. Kadrosunda Berkay Samancı ve Göksu Alhas haricinde, geçen sene Manisa BBSK'de forma giyen Tufan Kelleci, Göztepe'de iyi performanslar sergileyen Leroy George, Rize'de oynadığı futbolla adından söz ettiren Sercan Kaya, Bursaspor'da yıllarca oynayan Ozan İpek ve Manisaspor'u ilk maçta yıkan Pote'yi bulunduran mavi beyazlılar, evinde bu maçı kazanarak Play-Off iddiasını sürdürmek istiyor. 
TARZAN RAKİPTEN ÇEKİNMİYOR
Hafta içi İsmail Şahmalı'nın Adana'da tedavi gören oğlundan gelen kötü haberle beraber moral bozukluğu içerisinde bir hafta geçiren Manisaspor'da, bu olayın takımı nasıl etkileyeceği merak konusu oldu. Şahmalı yaşanan olaydan dolayı Adana'da dönmezken, teknik heyetin Şahmalı'yı kadroya almayıp, izin verebileceği öğrenildi. Bu koşullar altında devre arasında kadroya katılan ve daha siftah yapmayan Emrah Tuncel'in kalede başlaması beklenirken, yetenekli genç kaleci Yağızcan Akyürek'in de yedek kulübesinde oturması bekleniyor. Ligin 2. devresinde deplasmanlarda da önemli bir güce dönüşen Manisaspor'un hücum hattının bozulması beklenmezken, savunma ve orta sahada bazı rotasyonların yapılabileceği konuşuluyor. İşte Sait Karafırtınalar'ın sahaya sürmesi beklenen muhtemel kadro: Emrah, Ufuk, Erman-Dimov,Fahri, Umut, Metin, Savaş, Gökhan, İsmail, Bahattin. Hafta içi hafif sakatlığı bulunan Gökhan'ın oynamaması halinde ilk 11'e Perovic'in yerleşmesi bekleniyor. Öte yandan sağ bek pozisyonunda hala kararını veremeyen Karafırtınalar'ın, sakatlığı tamamen geçen ve kondisyonuyla hazır hale gelen Berk Neziroğluları'yla, Mikic'in de ilk 11'de olabilecekleri öğrenildi. Hakan Turan'ın da artan performansıyla yedek kulübesinde maça başlaması beklenirken, Ozan Sol- Bakaki ikilisinden hangisinin kulübede olacağına maç saati karar verilecek. Deplasmanda da artık bir tehlike haline gelen Tarzan, 2. yarıdaki 3 deplasman maçından 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi yaşadı. Tek yenilgisini Göztepe maçında 1-0'la alan Tarzan, Eskişehirspor'u 5-1 mağlup ederken, Elazığ deplasmanından 1 puanı 2-2'lık skorla almıştı. Toplamda deplasmanda oynadığı 11 maçtan sadece 2 galibiyet alan Tarzan, 4 beraberlik ve 5 mağlubiyetle 10 puan toplayabildi. Attığı 13 gole karşılık kalesinde 19 gol gören siyah beyazlılar, -6 averaja sahip oldu. Bahis siteleri Adana Demirspor'u maç için favori gösterirken, Tarzan'ın kolay kolay teslim olmaya niyeti yok. Adana Demirspor- Manisaspor mücadelesi yarın 18.30'da Adana 5 Ocak Fatih Terim Stadı'nda oynanacak. Maçın hakemliklerini Özgüç Türkalp, Engin Erdem ve Mehmet Kısal yapacak. Maç TRT Spor'dan naklen yayınlanacak. 
Editör: TE Bilişim