Hakan Agar- Manisa Büyükşehir Belediyespor son aldığı Yeni Altındağ Belediyespor galibiyetiyle 7 maç sonunda 14 puana ulaşarak maç başı 2 puan ortalamasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Pazar günü 15.00'da Ofspor'u ağırlayacak olan Belediye, zorlu maç öncesi galibiyete odaklandı. Yeşil beyazlıların bu seneki başarısının altında istikrarlı kadro seçimleri de yatıyor. Levent Devrim ligin ilk haftalarında ideal kadrosunu bulamamasına karşın ardından standart 11'ini buldu. Bu takımın da şu anda liderliğini savunmanın göbeğinde yer alan ve kaptanlık pazubandını takan Ufukhan Bayraktar yapıyor. 

BU SENE ÇOK BAŞKA

Geçtiğimiz sezonun devre arasında 2. Lig ekiplerinden Konya Anadolu Selçukspor'dan transfer edilen savunma oyuncusu Ufukhan Bayraktar bu sene takımın en değişilmez oyuncusu olarak dikkat çekiyor. Şu ana kadar kupa da dahil olmak üzere 8 resmi müsabakaya çıkan yeşil beyazlılarda, her maçın her dakikası oynayan iki isim Ufukhan Bayraktar ve Mehmet Yılmaz oldu. Bu sezon oynanan 720 dakikada da kaptanlık pazubandını çıkartmayan ve sahada kalan Ufukhan, geçtiğimiz sezonki performansının kat kat üzerine çıktı. Geçtiğimiz sezon 12 maçta 1008 dakika forma giyen Ufukhan 2 gol atmış ancak 2 kırmızı kart görerek takımını yalnız bırakmış ve fazla kilolarıyla dikkat çekmişti. Bu sezona fiziksel olarak çok hazır giren Ufukhan takımının liderliğine soyunurken tek sarı kart gördü ve Kemerspor maçının son anlarında attığı golle takımına puanı getirmişti. 

KARİYERİNE SÜPER LİG'DE ADIM ATTI
Şu anda 31 yaşında olan tecrübeli stoper kariyerine Süper Lig devi Trabzonspor'da başladı. 05-06, 06-07 sezonlarında Trabzonspor'la 26 maçta 1902 dakika sahada kalan Ufukhan, ardından Gaziantep Belediyespor'a transfer oldu. Ardından 08-09 sezonunda kısa bir Çaykur Rizespor deneyimi yaşayan Ufukhan, Manisa'ya ilk transferini Manisaspor'a yaptı. Sezonu 1. Lig'de şampiyon tamamlayan Manisaspor'da 10 maçta forma giyen Ufukhan, ilk kupasını burada kaldırdı. Ardından sırasıyla Konyaspor, Altay, Karşıyaka ve Adana Demirspor formaları giyen oyuncu, Kayseri Erciyesspor'la da 2. şampiyonluğuna ulaştı. 13-14 ve 14-15 sezonlarında Orduspor formasıyla 1. Lig'de forma giyen Ufukhan, 14-15 sezonunda Kocaeli Birlikspor'a transfer olarak ilk kez 2. Lig seviyesinde oynamaya başladı. 15-16 sezonunda Manisaspor'un ardından ligi 2. sırada bitiren Kocaeli Birlikspor'da 16 maçta forma giyen Ufukhan, 3 gole imzasını attı. 16-17 sezonunda Konya Anadolu Selçukspor'a transfer olan tecrübeli stoper 9 maçta forma giymesinin ardından devre arasında Manisa Büyükşehir Belediyespor'a geldi ve burada değişilmez bir oyuncu oldu. Şu ana kadar 22 maçta Manisa BŞBS forması giyen Ufukhan, 3 gol attı, 2 de kırmızı kart gördü. Bu sezon oynadığı futbolla beğeni toplayan 31 yaşındaki futbolcu, Manisa Büyükşehir Belediyespor'un şampiyonluk yolundaki en büyük silahlarından olacağı sinyalini verdi. 
Editör: TE Bilişim