Manisa’da futbol altyapısının örnek kulübü Murat Germenspor, gelecek vaat eden genç yetenekleri vitrine çıkarmaya devam ediyor. Bu isimlerden biri de Arda Yılmaz. Mavi-Lacivertliler’in 10 yaşındaki file bekçisi Arda’nın hikayesi, futbol camiasında büyük takdir topluyor.

DEDESİ İLE BİNLERCE KİLOMETRE YAPTI

Dedesi İskender Yılmaz’ın motosikletle antrenmanlara götürüp getirdiği Arda, özverili çalışmaların karşılığını almaya başladı. Murat Germenspor’da çok iyi bir altyapı eğitimi alan Arda, dede sırtında yaklaşık 5 yıldan bu yana binlerce kilometre yaparak, hayallerinin peşinden ilerliyor.

ALTINORDU VE GÖZTEPE PEŞİNDE

Murat Germenspor ile katıldığı özel turnuvalarda yaptığı kurtarışlarla büyük beğeni toplayan Arda Yılmaz’ı Türkiye’nin önde gelen altyapı kulübü Altınordu’nun yanı sıra Süper Lig ekibi Göztepe istiyor. İzmir Pınar Cup’ta scoutların büyük beğenisini kazanan minik eldiven, burada altın karmaya seçilmeyi başarmıştı.

İSKENDER YILMAZ: “TORUNUMUN HEM ARKADAŞI HEM DE MENAJERİYİM”

Torunun geleceği için binlerce kilometre yapmaktan yorulmadığını, aksine mutlu olduğunu kaydeden dede İskender Yılmaz, “Arda futbolu çok seviyor. Çok küçük yaşlarda kaleciliğe merakı vardı. Kalemiz divan olurdu. Kağıttan top yapar, ‘bunu bana at dede’ deyip, çalışmalar yapardı. Murat Germenspor’da çok iyi bir aile ortamı var. Buraya geldiğinden bu yana her geçen gün yükselen bir grafiği oldu. Sadece futbol değil kişilik eğitimi anlamında da Murat Germenspor’un katkılarını görüyoruz. Motosikletle antrenmanlara gidip gelmekten yorulmam. Allah ömür verdiği sürece elimden geleni yapacağım. Ben torunumla fizana bile giderim. Onun hem arkadaşı hem de menajeriyim” dedi.

ALPER DİRİK: “OYUNCULARIMIZIN GELİŞİMİYLE YAKINDAN İLGİLENİYORUZ”

Arda Yılmaz’ın çok yetenekli bir kaleci olduğunu belirten Murat Germenspor Genel Koordinatörü Alper Dirik, Altınordu ve Göztepe gibi kulüplerin futbolcularına talip olmasının, bu alanda ne kadar doğru işler yaptıklarının göstergesi olduğunu söyledi. “Oyuncularımızın gelişimiyle yakından ilgileniyoruz” diyen Dirik, “Arda hem çalışkanlığı hem de kişiliği ile çevresine örnek oluyor. Böyle çalışmaya devam ederse hedeflerine kolayca ulaşabilir. Bizim için “hayal et, inan, başar’ felsefesi çok önemli. Bu felsefede yetiştirdiğimiz çok sayıda yeteneklerimiz mevcut. Gelişime açık oyuncularımız var. Hepsini Manisa ve Türk futboluna kazandırmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

ARDA YILMAZ: “KULÜBÜM NE DERSE O OLUR”

Futbola 4.5 yaşında Manisa Gençlerbirliği ve Şehitlerspor’da başladığını ifade eden Arda Yılmaz, “Şehitlerspor-Murat Germenspor ile oynadığımız bir maçta Murat Germen hocaları, beni beğenip bünyesine kattı. Burada da güzel bir altyapı eğitimi alıyorum. Futbola başladığım günden bu yana gelişimime büyük katkı sağlayan kulüp başkanlarımıza, yöneticilerimize, hocalarıma teşekkür ediyorum. Şehitlerspor’da Nihat ve Murat hocalarım ile Murat Germen’de Hüseyin hocam benimle çok ilgilendi. Alper hocam da sağolsun hep yanımızda. Altınordu ve Göztepe’nin beni istemesi mutluluk verici ancak ben Murat Germen’in oyuncusuyum. Kulübüm, ne derse o olur” diye konuştu. Yılmaz, İngiliz devi Manchester United ve İspanya milli takım kalecisi De Gea’yı örnek aldığını da sözlerine ekledi.
(Mustafa Tatlı-Manisa Manşet)

Editör: TE Bilişim