Manisaspor'da "Görevi Kötüye Kullanma" davasının 2. duruşması yarın gerçekleşecek. İlk duruşması 24 Mart'ta yapılan dava, yarına ertelenmişti. Yarın 10.00'da gerçekleşecek olan davanın neler getireceğini zaman gösterecek. Davada Manisaspor'a olası kayyum atanma ihtimali de bulunuyor. İşte yarınki dava öncesi, ilk davadan kalan detaylar:

Abdullah Mergen, Bülent Özövgü, Cengiz Erbilir, Engin Kapucu, Erhan Atılgan, Fisun Kumbarıcı, Hakkı Övünç, Metin Evliyan, Mustafa Karakaş, Mustafa Vasfi Demir, Tarkan Kayhan, Hanifi Tekin, Mustafa Gürcan ve Soner Yumrukkaya’nın sanık, Büllent Hasgönüllü ve Turgay Gümüşdere’nin müşteki, Coşkun Kököz ve Mustafa Tatlı’nın tanık sıfatı ile bulunduğu ilk dava 26.05.2017 Cuma günü(yarın) saat 10.00’a ertelenmişti.
SUÇ TEŞKİL EDEN MADDELER TEK TEK OKUNDU
3. Asliye ceza mahkemesince görülen "Görevi kötüye kullanma" davasında sanıkların, müştekilerin ve tanıkların kimlik tespiti sonrası başladı. Hakim Ramazan Uçmak bilirkişi raporuna göre suç teşkil eden maddeleri tek tek okudu. Kulübün eski futbolcu Bekir Yılmaz ve Hikmet Balioğlu’nun kulübe yaptığı bağışların makbuzlarının olmaması, imza yetkisinin tek kişide bulunmasının tüzüğe aykırı olması, kulüp yönetici Metin Evliyan’ın TFF tarafından yediği cezanın ödeme makbuzunun olmamasından dolayı kulübün zarara uğratılması, SGK ve Vergi dairesine olan borçların ödenmemesinden dolayı devleti zarar uğratma ve kasa hesabında 100.000 TL üzerinde nakit bulundurulmasının dernek tüzüğüne aykırı olması gibi suçlarla cevap veren Abdullah Mergen ve diğer sanıklar bilir kişi raporunda kendileri aleyhinde olan iddiaları kabul etmediklerini ifade ettiler.
MERGEN; “ŞAHSIM VE YÖNETİM KURULUM ADINA SUÇLAMALARI KABUL ETMİYORUM”
Bilirkişi raporunda bulunan suçlamalarla ilgili hakim karşısında ifade veren Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen; “Hem şahsım hem yönetim kurulu adına yapılan suçlamaları kabul etmiyorum. Bilirkişi raporunun yüzde 80’i zaten bizim lehimizde sonuç verdiği aleyhimizde olan suç iddialarını da kabul etmediğimi bir kez daha söylüyorum. Yapılan suçlamalarla ilgili detaylı açıklamayı iki gün önce mahkemeye verdiğim yazılı savunmamda yaptım” dedi.
FİSUN KUMBARACI YÖNETİMSEL YETERSİZLİĞİ DİLE GETİRDİ
Sanıklardan Fisun Kumbaracı yaptığı savunmada Manisaspor’ da yaşanan yönetimsel yetersizliği dile getirdi. Yapılan suçlamaları kabul etmediğini dile getiren Fisun Kumbaracı; “Benim hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum. Şu anda yönetim kurulu üyesi değilim. 11 Mart 2015 yılında yönetim kurulu üyeliğinden istifa ettim. Asayiş şubede verdiğim ifademi tekrar ediyorum” dedi.
"YETERLİ BİLGİ VERİLMİYORDU"
Sözlerine devam eden Fisun Kumbaracı; “Benim istifa sebebim siyasi partide aktif bir görev almamdı. Ancak görevde kaldığımız süre içerisinde de görevimizi yerine getiremiyorduk. Yönetim kurulu toplantılarında bize yeterli bilgi verilmiyordu. Reklam ve sponsorluklardan sorumlu yönetici olmama rağmen adımız vardı faaliyetlerimiz yoktu. Her şeyi başkan tek başına yapıyordu. Şeffaflıktan uzak amatörce yönetilen bir kulüp olmasından dolayı da istifa kararı verdiğimi söyleyebilirim” diyerek Manisaspor’un başkan Abdullah Mergen yönetiminde şeffaflıktan uzak ve amatörce yönetildiği ifade etti.
KARAKAŞ İDDİALARI REDDETTİ
Sanık Mustafa Karakaş’ta mahkemeye verdiği savunmada; “Yapılan suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum. Bilirkişi raporunda yer alan Bekir Yılmaz ve Hikmet Balioğlu’nun bağış makbuzlarını başkan Abdullah Mergen’in yaptığı yazılı savunmasında mahkemenize verdik. Ayrıca Metin Evliyan’in cezası ile makbuzun olması, SGK ve Vergi borçları ile ilgili suçlamalarla ilgili belgelerde aynı dosya içerisinde mahkemenize sunulmuştur” diyerek iddiaları reddetti.
TARKAN KAYHAN VE HANİFİ TEKİN KATILMADI
Öte yandan sanıklardan Tarkan Kayhan ve Hanifi Tekin duruşmaya katılmazlarken bir sonraki duruşma için zorla getirme kararı alındı. Yani bu iki isim yarınki davada yer almak zorunda olacak.  Sanık Mustafa Gürcan’ın da sağlık sorunlarını gerekçe göstererek duruşmaya gelmedi. Mustafa Gürcan’ın yerine duruşmaya avukatı Emin Uz katıldı.
GÖREVDEN UZAKLAŞTIRMA TALEBİ GÖRÜŞÜLECEK
Müşteki avukatları Ahmet Gonca ve Menderes Şener bilirkişi raporları doğrultusunda işlenen suçlarla ilgili olaraktan Başkan Abdullah Mergen ve Manisaspor yönetimi ile ilgili görevden uzaklaştırma talebinde bulundular. Ancak mahkeme bu talebi daha sonraki duruşmada görüşmek üzere erteledi. Alınan savunmaların ardından mahkemem duruşmayı 26.05.2017 Cuma günü saat 10.00’a erteledi.
"MANİSASPOR BORÇ KOMASINA SOKULMUŞTUR"
Manisaspor’da Başkan Abdullah Mergen ve yönetimine açılan görevi kötüye kullanma davasında müşteki olarak davaya katılan Bülent Hasgönüllü ve Turgay Gümüşdere mahkeme sonrası açıklamalarda bulundu. Her şey şeffaf bir Manisaspor için yaptıklarını söyleyen Hasgönüllü; “Karar bağımsız mahkemeler tarafınca verilecektir. Kanunen dernekler para paylaşımı dışında belirli bir amacı gerçekleşmek adına kurulmuş tüzel kişiliklerdir. Dernekler canlı varlıklar değildir. Ağzı, burnu gözü, kulağı yoktur. Duyu organları üyeleridir. Spor kamuoyunun malumu üzerine son yıllarda Manisaspor derneği mali ve idari olarak kötü yönetilmiş, Manisaspor borç komasına sokulmuştur. Bu kulübün alt yapısından yetişen eski bir sporcu olarak takımımın ekonomik olarak aciz durumuma düşmesine gönlümüz asla razı olamamıştır. Manisaspor’un borcu her sezon katlanarak büyürken, iş başına gelen yönetimlerin işlerin ters orantıda büyümesi düşündürücüdür. Bu bağlamda 26.06.2014 tarihinde iş başına gelen Abdullah Mergen yönetimi, TFF yayın gelirleri, SPOR TOTO isim hakları gelirleri, Sporcu Satış gelirleri üzerinden ve sporcu alacaklarından keyfi davrandığı, alındı makbuzlarını kesmediği, devleti ve derneği zarara uğrattıkları, bazı günlerin muhasebe kayıtlarının olmadığı, gelirleri uhdesine aldığı, harcamaların belgeye( Fatura gider makbuzu) dayanamadığı şüphesiyle 22.05.2015 tarihinde eski kaptanımız Turgay Gümüşdere ile birlikte Manisa Cumhuriyet Savcılığı'na 14 maddelik iddia dilekçesi ile suç duyurusunda bulunduk. Savcılığın emniyete yaptırdığı tahkikat neticesinde 26.06.2014-19.10.2015 tarihleri arasında hesap hareketleri bilirkişi tarafından şüpheli bulunmuştur. Harcama belgesi olmadığı anlaşılmıştır. Bu günden itibaren iddialar mahkemeye taşınmıştır. Karar Türk milleti adına bağımsız mahkemeler tarafınca verilecektir. Bizim tek amacımız aydınlık, şeffaf hesap verebilen güçlü bir Manisaspor’dur” diye konuştu. 
2. DİLEKÇE VERİLDİ
2. dava öncesi Bülent Hasgönüllü ve Turgay Gümüşdere tarafından 2. bir dilekçe verildi. İlk suç duyurusu 26.06.2014-19.10.2015 tarihleri arasındaki gelişmeler için olurken, ikili Çarşamba sabahı 19.10.2015-24.05.2017 tarihleri arasını kapsayan bir dilekçeyi Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletti. İlk davanın devamı niteliğini taşıyan dilekçede görevi kötüye kullanma, şirket defterlerinin incelenmesi, TFF'den gelen katılım payı, muhasebe defterlerinin incelenmesi taleplerinin yer aldığı öğrenildi. Spor Servisi

 
Editör: TE Bilişim