Manşetspor’un gündeme getirdiği Atatürk Spor Salonu tribünlerinin çöplük yuvası haline geldiği haberi gündem yarattı. Olayın perde arkasında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde temizlik işçisi olarak çalışan Manisa Büyükşehir Belediyespor’un maratoncusu Ahmet Bayram’ın, kurumun futbol antrenörü Veysi Baran tarafından darp edildiği iddia ediliyor

ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Atatürk Spor Salonu’nun çöplük yuvası haline geldiği yönündeki haberimiz, büyük yankı yaptı… Tribünün temizliği nihayet yapıldı. Yaptığımız araştırmada tribünlerin neden bu kadar süre temizlenmediğinin altında yatan nedenler de gün yüzüne çıktı.

TRİBÜN TEMİZLİĞİ KANTİNE AİTMİŞ

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile solonun kantin işletmesi arasında yapılan sözleşme gereği tribün temizliğinin kantine ait olduğu ortaya çıktı. Sorunun çözümü için taraflar arasında yaşanan anlaşmazlıkların darp olayına kadar gittiği iddia ediliyor. Kurumda kantin işletmesi ile taşeron olarak temizlik işçisi olarak çalışan Ahmet Bayram’ın masaya oturduğu ancak Bayram’ın 600 TL’lik kredi kartı borcunun ödenmesi karşılığında üç aylık tribün temizliğini yapma yönündeki teklifin kabul edilmediği kaydedildi. Yapılan iş karşılığında günlük ücret verileceği teklifini de Bayram’ın kabul etmemesinin ardından olayların içinden çıkılmaz bir hale geldiği öğrenildi.

VEYSİ BARAN ARKADAŞLARINI UYARINCA…

Kurumda futbol antrenörlüğü yapan Veysi Baran’ın mesai arkadaşlarını temizliğin yapılması hususunda uyarmasıyla Ahmet Bayram ile Baran arasında tartışma yaşandığı kaydedildi. Tartışmadan sonra Baran’ın Bayram’ı salonun yan bahçesine çekerek dövdüğü iddia edildi.

BAYRAM: “VEYSİ BANA KAFA ATTI, YERE YATIRDI”

Tribün temizliği için salon amirinin kendisini kantin işletmecisine yönlendirdiğini ifade eden Ahmet Bayram, “600 TL’lik kredi kartımın iki gün içinde ödenmesi gerekiyordu. Ben de paraya ihtiyacım olduğu için böyle bir para kazanma şansım doğunca bu teklifi sundum. ‘Kredi kartımı yatırın 3 ay tribünü temizlerim’ dedim. Onlar da önce işi yapmamı söyleyip günübirlik ücret vereceklerini belirtip teklifimi kabul etmediler. Sonra Veysi Baran yanıma geldi ve temizliği yapmamız gerektiğini söyledi. Küfürlü bir kelime kullandı. Ben de hakkımı aradığımı söyledim. Üzerine yürüdüm. Karşılık verdim.

Beni daha sonra salonun kameralarının olmadığı bölüme çekti. Önce kafa attı, sonra da yere yatırdı. Belim incindi. Bir günlük iş görmez raporu aldım. Belki de spor hayatım bitebilirdi” dedi. Bayram, Baran’ın daha sonra kendisinden özür dilediğini, olayın duyulmasını istemediği için şikâyetçi olmadığını söyledi. Bayram ayrıca temizlik işinin yanında kurumda yük-kaldır-indir işleri de yaptığını, turnuvalarda amirlerin sadece imza atarak görev parası aldığını, işin tüm çilesini kendilerinin çektiğini sözlerine ekledi.

BARAN: “DÖVMEDİM, YALAN SÖYLÜYOR”

Ahmet Bayram’ın darp iddiasına yanıt veren Veysi Baran da “Ben sadece iyi niyetli bir uyarı yapmıştım. Çöp gibi basit bir konudan çalışma arkadaşlarım zarar görsün istemedim. Benim iyi niyetime üzerime yürüyerek karşılık verdi. Küfürlü kelime kullanmadım. Sadece ceza yememeleri için argo bir kelime kullandım. Evet bahçeye gittik orada sadece tartıştık, kolumdan tutup çekmek isterken düştü. Sözleriyle beni sürekli tahrik etmesine rağmen kesinlikle dövmedim. Yalan söylüyor. Kendisinin zaten psikolojik sorunları var. Onu dövdüğüme dair bir belge bir iz göstersin. Kamera görüntüsü göstersin. Şahit göstersin. Yüzünde bir şey yok. Kafa atsam, suratı dağılırdı. Tartışmadan sonra birbirimizden özür diledik” diye konuştu.

DUMAN: “GEREKLİ UYARIMI YAPTIM”

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman ise olay sonrası gerekli uyarıları yaptığını belirterek, “Kimsenin kimseyi dövme hakkı yok. İddialar üzerine tarafları dinledim ve gerekli uyarılarımı yaptım. Bir daha bu tip olaylar olursa tepkim çok farklı olur” dedi. Duman, kantinle yapılan sözleşmede büyük konserlerde ve organizasyonlarda kantin işletmesinin sorumlu olduğunun altını çizerek, “Bundan sonra salonun komple temizliğini kurumdaki arkadaşlarımız yapacak” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim