Suriyeli sığınmacıların durumu Manisa’da tartışma konusu oldu. CHP sığınmacıların oy kullanacağını iddia etti. İddianın sahibi CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan ile CHP Yunus Emre İlçe Başkanı Engin Uzun.

800 SIĞINMACIYA KİMLİK

Kaplan, kentte yaşayan 800'e yakın Suriyeli, Afgan ve İranlı'ya Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'nce Türk nüfus kağıtları verildiğini öğrendiklerini söyledi. Aynı durumun Türkiye'nin değişik yerlerinde yaşayan sığınmacılar için de geçerli olduğunu ileri süren Kaplan, "CHP olarak konunun üzerine eğileceğiz. Sığınmacıların yerel seçimlerde oy kullandırılıp kullandırılmayacağı konusunun takipçisi olacağız. Kullandırılmalı halinde gerekli hukuksal yollara başvuracağız" diye konuştu. Yunus Emre CHP İlçe Başkanı Engin Uzun da muhtarlıklara gönderilecek seçmen listelerini inceleyeceklerini ve ondan sonra ne yapılmasına karar vereceklerini söyledi.

Manisa Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürlüğü yetkilileri sığınmacılara 993'ye başlayan T.C. kimlik numarasının verildiğini, ancak oy kullanamayacaklarını açıkladı.  

 

 

Editör: TE Bilişim