Maçın ardından basın toplantısında konuşan Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, “Bugün iyi bir takımla oynadık. Hem futbol olarak hem de sonuçlar olarak iyi bir yerde olan takımla oynadık. İşimizin zor olacağını biliyorduk. Rakibin önde oynama alışkanlığını biliyorduk. Onları kendi sahalarına hapsettik. Oyuncularım kazanma arzusundan vazgeçmedi. Kerim ve Tuncer’in ayağından bulduğumuz goller ile kazanmayı başardık. Oyuncaları tebrik ediyorum. Sivasspor’u da tebrik ediyorum. Güzel maç oldu. İyi maç izlettiğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Hep Gekas'ın konuşulduğunu belirten Hamza Hamzaoğlu, “Gekas bize geçen sene hizmet etti ve ayrıldı. Şuanda Konyaspor’un futbolcusu. İnşallah oraya faydalı olur. Bunlar her zaman konuşulan şeyler. Biz yine de iyi düşünmeliyiz. Kötü düşünerek bir yere varamıyoruz. Hakemlerde hata yapıyorlar. Onları eleştirmezsek onların da hatalarının azalacağını düşünüyorum. Onlarda insan. Sivas 10 kişi kaldıktan sonra istediğimiz gibi oynayamadık. Golü çok çabuk istemeden oynamamız lazımdı. Rakip on kişi kalınca hemen gol bulmak istedik. Bu tamamen insanın inanması ve direnciyle alakalı bir şey. Biz kendimize güveniyoruz. İnanıyoruz. Biz her maçı istersek çevirebilecek güce sahibiz. Takım olarak kopuk oluyoruz bazen, bunu geçtiğimiz sürece başaralı olacağız” dedi.
Ligin formda takımlarından birisiyle karşılaştıklarını belirten Emrah Tuncer, “Rakip 10 kişi kalınca biraz daha baskılı olduk. Kendi adıma çok mutluyum. Süper ligdeki ilk maçımdı. Galip gelerek ayrılmak mutluluk verici. Sivasspor’u da tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.
Sonko ise maç ile ilgili olarak, “Aslında futbol için iyi bir geçe oldu. İki takım da iyiydi. Bir kaç eksik vardı. İyi mücadele ettik. Fenerbahçe maçının izlerini silmeye çalıştık. İyi top oynadık, iyi sonuç aldık” dedi.

SİVASSPOR CEPHESİ
Akhisar Belediyespor’u tebrik ederek sözlerine başlayan Sivasspor Teknik Sorumlusu Mendionda Lopez, “İkinci yarıda sanırım Sivassporu’u yeterince önemsemiyorlar ya da ne zaman ilk dördün içinde yer alsak, hakem hatalarıyla karşı karşıya kalıyoruz. Hakem hatalarıyla engelleniyoruz. Hepiniz de görüyorsunuz ki Sivasspor’un önü kesiliyor” dedi.
Sivassporlu oyuncu Jakub Navratil ise 3 puanı kaçırdıkları için üzgün olduklarını dile getirerek, "Her zaman galibiyet için sahaya çıkıyoruz. Bu maç olmadı ama önümüzdeki maçlara bakacağız” şeklinde konuştu.
Üzgün olduğunu belirten Cihan Özkara, “Buraya puan veya puanlar için geldik. İyi başladık ama gol yedik. Kırmızı yedik doğrumu değil mi bilmiyorum. Önümüzdeki maçları kazanacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim