CHP Manisa İl Binası’ında gerçekleşen basın toplantısına (CHP) Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Manisa CHP Merkez İlçe Başkanı Engin Uzun, Şehzadeler İlçesi Belediye Başkan Adayı Semih Balaban, Yunus Emre İlçesi Belediye Başkan Adayı Ali Arslan, kadın kolları ve gençlik kolları katıldı.
Temayül sonuçlarına göre Saruhanlı İlçesi’nde Dr Muarrem Ekici, Selendi İçesi’nde Mehmet Cımık, Soma İlçesi’nde Fahri Yılmaz, Demirci İlçesi’nde Şerif Akmeşe, Gördes İlçesi’nde Hüseyin Topuç Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı oldu.
Parti binasında yaptığı konuşmada CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan “Bu gün belli yönlendirma anketlerle toplumda bir algı oluşturmaya çalışanların önümüzdeki süreçte görecekleri CHP’nin Manisa’da sosyal belediyecilik anlayışını hakim kılacak bir yerel yönetimler iktidarıdır. Bütün ilçe, belde ve köylerde AK Parti iktidarına karşı vatandaşların çok ciddi bir memnuniyyetsizliği olduğunu görüyoruz. Bu yerel seçimlerde diğer partilerin aksine temayül yoklamalarında sandıklara oylar atılıp, torbalara konulup Ankara’da açılıp açıklayan iradenin dışındayız. Cumhuriyet Halk Partisi bu yerel seçimlerde 7 tane aday adayı birbirleriyle bir yarış içerisinde oldular. Şehzadeler İlçesinde Semih Balaban olurken Yunus Emre İlçesi’nden Ali Arslan oldu. İkisinede başarılar diliyorum. Bu süreçte aynı zamanda ilçelerimizin adayları belli oldu. Saruhanlı İlçesi’nde D.r Muarrem Ekici, Selendi İçesi’nde Mehmet Çıbık, Soma İlçesi’nde Fahri Yılmaz, Demirci İlçesi’nde Şerif Akmeşe, Gördes İlçesi’nde Hüseyin Topuç Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı olmuşlarıdır. Hepsine başarılar diliyorum. “2014 Manisa Bizim” sloganı ile çıktığımız yolda yerel iktidarı sağlayacağız. Daha sonra 2015’te çağdaş Türkiye’yi hep beraber kutlayacağız” ifadelerini kullandı.
ÖZGÜR ÖZEL’DEN TEMAYÜL GÖNDERMESİ
Partisinin temayül yoklamasının diğer partilere benzemediğini belirten CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, “Cumhuriyet Halk Partisi ile iktidar partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi arasındaki fark vardır. AK Parti temayül yoklaması için genelge yolladı. Oylar sandığı atılmasının ardından Ankara’ya gidecek ve orada açılacak. Bunu sadece Başbakan ve arkadaşları görecek. Ve adaya onlar karar verecek. Milliyetçi Hareket Partisi’nde temayül de yok. Tamamen Ankara’da adaylar belirleniyor. Bizimkini ise Kemal Kılıçtar Oğlu ve adayları belirliyor. Kemal Bey Manisa’da 4 bin 500 partilisine sordu. Onlar ne dediyse bizde sonuç odur. Sayın Başbakan grup toplantısında yaptığı konuşmalar yeltenmesin. Çünkü çabaladıkça daha da derine batar. 1950 yılında yapılan bir muhtarlık seçiminden bahsediyor. Adana’nın bir köyünde Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakın bir muhtar seçimde araka tarafa geçmişler ve oyları gizli olarak saymışlar. Bunların demokrasi anlayışı budur diyor. Bir muhtarlık seçiminden 70 yıl öncesinden bir örnek. Manisa’da yapılacak olan iktidar partisinin temayül yoklamasına gidin. Başbakanın emri var. Artık Ankara’da kapalı olarak yapılacak. 70 yıl öncesinde Adana’nın bir köyündeki kötü bir örneği toplantıda söyleyen Başbakanın oyları Ankara’da huzurunda açması Türkiye’yi götürmek istediği nokta olarak gözler önüne sermek istiyoruz. Bizler görevimizi yapmaz isek Türkiye’de genel seçimlerin oyları da gizli yapılması yakındır” diye konuştu.
CAHİT KAPLAN ÖZEL’İ İŞARET ETTİ
Diğer ilçe adaylarının ve büyükşehir adayının nasıl belirleneceği sorusu üzerine konuşan CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan, “Şuanda adaylarımızı nasıl belirliyorsak diğer ilçelerde de adaylarımızı aynı şekilde belirleyeceğiz. Birden fazla adayın olduğu her yerde Cumhuriyet Halk Partisi ortaya koyduğu iradesini sürdürmeye devam edecektir. Sandık ihtiyacı gerekiyorsa aynı karaklılıkla devam edeceğiz” dedi
Özgür Özel’in Büyükşehir adayı ile ilgili olarak konuşan Kaplan, “ Sayın milletvekilimizin 2011 seçimleri sonucunda Manisa’nın her tarafında bir çalışma performansını ortaya koydular. Manisa’nın sorunları ile ilgili sonuçlar ortaya koydular. Bu nedenle büyükşehir için Cumhuriyet Halk Partisi olarak başka bir arayışı içerinde olamamız söz konusu değildir. Ama Cumhuriyet Halk Partisi’nin çok zengin kadroları var. Sayın milletvekilimiz aynı zamanda parlementoda görev yapıyor. Bazı süreçler var. Çok doğaldır ki hem genel merkezimizin hem milltevekilimizin bu anlamda değerlendirmesi sonucunda çıkacak tablo Cumhuriyet Halk Partisi’nin Büyükşehir adayını ortaya koyacaktır. Bizim beklentimiz Kasım sonu olarak gözüküyor” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim