Bu zorlu maçın hazırlıklarını Halil Onultmak Spor Tesisleri’nde sürdüren yeşil-beyazlılar, sabah saatlerinde Teknik Direktör Levent Eriş yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda taktik çalışması yaptı. Antrenmanın ardından açıklamalarda bulunan Eriş, Kemerspor’un hafta içerisinde Sakaryaspor’u yendiğini hatırlatarak, “Rakibimiz Manisa’ya moralli gelecek. Ancak bizim tek düşüncemiz var oda galibiyet. Play-off şansımızı sonuna kadar kovalayacağız” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyespor, Pazar günü konuk edeceği Kemerspor maçının hazırlıklarına devam etti. Sabah saatlerinde Halil Onultmak Spor Tesisleri’nde gerçekleştirilen antrenmanda, futbolcular ısınma hareketlerinin ardından yaklaşık bir saat süren bir taktik çalışması yaptı. Antrenmanda oyuncularına sık sık uyarılarda bulunan Teknik Direktör Levent Eriş, özellikle forvet oyuncularından son vuruşlarda daha dikkatli olmalarını istedi. Antrenmanın ardından yaptığı açıklamada ligde son 12 haftaya girildiğine dikkat çeken Teknik Direktör Levent Eriş, “Son 12 haftaya girerken puan anlamında hedefimizin 3 puan gerisinde geliyoruz. Ama biz üzerimizde ki takımlarla aramızdaki puan farkını kapatacak güçteyiz. Bu nedenle Kemerspor maçına büyük önem veriyoruz” dedi. Rakiplerinin hafta içi oynanan maçta Sakaryaspor’u mağlup ettiğini dile getiren tecrübeli teknik adam, “Bu nedenle rakibimiz Manisa’ya moralli gelecek. Ama bizim tek düşüncemiz var oda bu maçtan galibiyetle ayrılmak. Var gücümüzle mücadele edeceğiz. Sakarya maçında da iyi mücadele ettik. Oyun olarak beni tatmin eden bir müsabakaydı. Umut ediyorum ki oyuncularımız bu maçta da aynı performansı göstereceklerdir. Kemer’in kimi yendiği, nerede olduğuyla ilgilenmiyoruz. Biz kendi işimize bakacağız” diye konuştu.

“Manisalılar Bizim Neler Yaptığımızı Biliyor”

Hedefe ulaşmanın kolay olmayacağını bildiklerini ifade eden Eriş, “Play-off adına elimizden gelini sarf edeceğiz. Geldiğim günde birinci olmanın hayal olduğunu söyledim. Ancak Manisalılar bizim neler yapacağımızı biliyor. Bu nedenle kamuoyunun bizim başaramayacağımızla ilgili bir düşünceye sahip olmadığını biliyorum” dedi.

“Muhalefet Mutlaka Olacaktır”

Takıma yönelik eleştirilerle ilgili de konuşan Eriş, “Tabi bazı kesimlerin olmayacak, olmaz gibi eleştirilerde bulunması normaldir. İnsanların her birinin bir davaya inanması söz konusu değildir. Bu nedenle mutlaka muhalefet olacaktır. Bizim bunlara karşı gelmemiz mümkün değil. Yıllardır profesyonel liglerde bulunan birisi olarak bunları zaman zaman yaşadım. Ama biz ne yaptıysak arkasındayız. Manisaspor için geçmişte güzel şeyler yaptık. Manisa Büyükşehir Belediyespor içinde yapacağız” şeklinde konuştu.

“Geriden Gelip Şampiyon Olduk”

Manisaspor’u çalıştırdığı dönemde 8-9 puan geriden gelerek şampiyon oldukları dönemi hatırlatan Levent Eriş, “Bu sebepten dolayı inancımızı kaybetmedik. Play-off şansımızı sonuna kadar kovalayacağız. Zaman zaman matematik hesabı yapıyoruz. Futbol matematik işi değil ama hesap yapmak zorundayız. Yukardaki takımlara baktığımızda bizim altımızda olan takımlarla oynayacağını görüyoruz. Biz son haftaya kadar şansımızı zorlayacağız” dedi.

“Bahanelerin Arkasına Sığınan Birisi Olmadım”

 Teknik Direktörlük kariyeri boyuncu hiçbir zaman bahanelerin arkasına sığınan birisi olmadığını sözlerine ekleyen Teknik Direktör Eriş, “Şunu herkesin bilmesini istiyorum. Ben asla bahanelerin arkasına sığınan küçük istasyonlarda duran bir kişi olmadım. Biz evet ligin ikinci yarısında 12 oyuncu transferi yaptık. Ancak transfer ettiğimiz oyuncularla uzun süreli sözleşmeler imzaladık. Transfer sürecinde üst liglerden oyuncuları tercih etti. Tabi bu oyuncuların uyumu zaman alacaktır. Bu nedenle kamuoyunun sağduyusunu bekliyoruz. İnsanlar inancını kaybetmesin. Bu yarışı sonuna kadar kovalayacağız” şeklinde konuştu.

“Birlik Beraberlik İçerisinde Kenetlendik”

Sabah gerçekleştirilen antrenmanı Kulüp Başkanı Cenk Ergün ile birlikte izleyen Manisa Büyükşehir Belediyespor Futbol Şube Sorumlusu Mustafa Baylan’da antrenmanın ardından bazı açıklamalarda bulundu. Son üç haftada yaşanan puan kayıplarına üzüldüklerini ancak inançlarını kaybetmediklerini ifade eden Baylan, “Kulüp olarak şu anda birlik ve beraberlik içerisinde birbirimize kenetlenmiş durumdayız. Teknik ekibimize ve oyuncularımıza olan güvenimiz tam. Kemerspor maçı ile yeniden çıkışa geçeceğimize inanıyoruz. Bu süreçte bu birlik ve beraberlik zemininin oluşmasında her zaman zaman yanımızda olan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün ve Kulüp Başkanımız Cenk Ergün ile birlikte yönetim kurulumuzda yer alan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim