Spor Toto 3. Lig 2. Grupta mücadele eden Manisa Büyükşehir Belediyespor, hafta sonu konuk edeceği Ayvalıkgücü maçının hazırlıklarını sürdürdü. Halil Onultmak Spor Tesisleri’nde yenilenen zeminin tam olarak hazır olmaması nedeniyle zorlu maçın hazırlıklarına Karaağaçlı’da devam eden yeşil-beyazlılar, Teknik Direktör Levent Eriş yönetiminde yaklaşık bir saat süren bir antrenman gerçekleştirdi. Pas ve hücum çalışan yeşil-beyazlı ekipte Teknik Direktör Levent Eriş oyuncularına sürekli uyarılarda bulunarak, Ayvalıkgücü maçının önemine vurgu yaptı. Antrenmanın ardından takım kaptanları Engin Memişler ve Serkan Gaşi ile birlikte açıklamalarda bulunan tecrübeli teknik adam, Denizli maçında elde edilen galibiyeti Ayvalık maçıyla süslemek istediklerini söyledi. Manisa Büyükşehir Belediyespor’u, fiziki olarak üst düzeye çekeceklerini belirten Teknik Direktör Eriş, ”Sportif anlamda iyi sonuçlar elde edemediğimizi daha önce belirttim. Ama ilk defa mücadele ettiğimiz ligde daha çok çalışarak iyi sonuçlar elde edeceğimizi söylemiştik.  Ben kazanılan ve kaybedilen maçlarla ilgili bir yorum yapmak istemiyorum. Çünkü bir şeyleri hemen değiştirmek kolay olmuyor” dedi.

“Tutamayacağımız Sözler Vermedik”

Manisalıların kendisini çok iyi tanıdığını belirten tecrübeli teknik adam, “Seyircilerimiz de Manisalı taraftarlarımız da bunu iyi bilir. Biz başaramayacağımız, tutamayacağımız hiçbir sözün içerisinde olmadık. Bugüne kadar yaptıklarımız ortada. Daha önce bu tarihi şehre, tarihi başarılar yaşattığımız için yine böyle bir söz verdik.  Bu sözümüzün arkasında durmak için savaş vereceğiz” diye konuştu.

“Kimse Endişe Duymasın”

Bundan sonra elde edecekleri galibiyetlerle üst sıralara biraz daha yaklaşacaklarını ifade eden Eriş, “Kazanılan bir müsabaka ve bundan sonra kazanılacak maçlar üst sıralarla biraz daha yakınlaşmamızı sağlayacaktır. Bunun ardından yavaş yavaş başarılar gelecektir. Hiç kimse Manisa Büyükşehir Belediyespor’un bu sezonu ve gelecek sezonuyla ilgili endişe duymasın. Bu takım hedeflerine yavaş yavaş ulaşacaktır. Bu hedeflerde inşallah hepimizi çok mutlu edecek çok onurlandıracaktır. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin halkına verdiği güzel hizmetleri, bizde sportif anlamda destekleyeceğiz. Ben oyuncularıma güveniyorum ama bunun için de zaman gerekiyor” diye ifade etti.

“Gol Atma Becerisi Göstereceğiz”

Oynadıkları karşılaşmalar da üstün oynadıklarını vurgulayan Eriş, “Sezonun ilk yarısı itibariyle iki maçımız kaldı ve bir tanesini içeride Ayvalıkgücü ile oynayacağız. Oyunun 90 dakikalık bölümünde rakiplerin bizlere oyun üstünlüğü olmamasına rağmen maalesef skor anlamında istediklerimi alamıyorduk. Bu da gol atamamakla ilgili bir sorundu. Geçen hafta Denizlispor ile oynadığımız karşılaşma da bu sorunu yendik. Ümit ediyorum Ayvalık karşısında da gol atma becerisini göstereceğiz. İlk yarının son maçında Gaziosmanpaşa ile oynayacağız. Son iki maçımızı kazanıp ligin ilk yarısını en iyi noktada bitirmek için mücadele edeceğiz. Devre arasını da bize yakışır, en kaliteli, Manisa’ya yakışır oyuncuları getirebilmek için çalışacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

“Son Galibiyet Özgüven Kazandırdı”

Manisa Büyükşehir Belediyespor takım kaptanı Serkan Gaşi ise son haftalarda talihsiz maçlar kaybettiklerini belirterek, “Denizli maçıyla bunu atlattık. Bizim için önemli bir galibiyet oldu. İlk devrenin bitimine 2 maçımız kaldı. Önümüzdeki iki maçı da kazanıp play off potasından çok da uzaklaşmadan devreyi öyle bitirmek istiyoruz. Son maçta kazanmamız bize büyük özgüven kazandırdı. Bu özgüvenle içerde oynayacağımız Ayvalıkgücü maçını da inşallah kazanacağız” dedi.

“Kalan Maçları Kazanacağız”

Son haftalarda sergiledikleri iyi oyunun karşılığını Denizli maçında aldıklarını belirten Takım Kaptanı Engin Memişler, “Bu takım şampiyonluk amacıyla kuruldu. Hedeften biraz uzaklaşmış görünsek de puanlar birbirine çok yakın durumda görünüyor. Her takım ligde birbirini yenebilecek düzeyde. Dolayısıyla önümüzdeki 2 maçı kazanıp üst sıralara en yakın bir şekilde ilk yarıyı bitireceğiz. İkinci yarı bu takım daha iyi bir noktaya gelecek. Hedefimize de en iyi şekilde ulaşacağımızı düşünüyorum” dedi. Statlarında ve antrenman sahalarında yürütülen zemin çalışmalarının da kendilerini olumsuz etkilediğine dikkat çeken Memişler, “Zeminlerin bakımda olması nedeniyle iç saha maçlarımız biraz deplasman havasında geçti. Bunun dışında gol atma sorunu yaşıyorduk. Ama geçtiğimiz hafta aldığımız galibiyetle bu şanssızlığımızı kırdığımızı düşünüyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim