A Takımında satacak oyuncusu pek kalmayan Manisaspor, altyapısındaki değerlerini gözünü bile kırpmadan bir bir satıyor. Altınordu gibi altyapıya önem veren bir kulüp, bu yönetim zafiyetinden sürekli faydalanmaya devam ediyor

ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Manisaspor’da skandallar bitmek tükenmek bilmiyor. Yönetim bu kez de Büyükşehir Belediyespor’un bedelsiz verdiği U14 Takımı oyuncusu Mustafa Kaya’yı Altınordu’ya sattı. Gençlik Geliştirme Program Sorumlusu Metin Evlivan, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada üç futbolcularının yetiştiricilik bedellerine karşın Büyükşehir Belediyespor’un Mustafa Kaya’nın bonservisini istediği ancak Mustafa Kaya ve ailesinin Altınordu’yu tercih etmesinden ötürü bu konudaki tercihi İzmir kulübünden yana kullandıklarını açıklamıştı. Evlivan şöyle demişti: “Berk Varol, Mehmet Türker Köse ve Batuhan Erdi Sunter’i Manisa Büyükşehir Belediyespor’da bulunan yetiştiricilik bedelleri nedeniyle profesyonel yapamadık. Berk Varol’a git kendine kulüp bul demedik. Manisa Büyükşehir Belediyespor bu oyuncuların yetiştiricilik bedellerine karşılık bizden U14 takımı oyuncumuz Mustafa Kaya’yı istemişti. Ama Mustafa Kaya’yı, Altınorduspor’da transfer etmek istiyordu. Futbolcu ve ailesi iki kulüp arasından Altınorduspor’u tercih etti. Biz bu tercihe saygı duymak zorunda olduğumuz için Mustafa Kaya’yı Altınorduspor’a verdik. Biz insani değerlere saygımızdan dolayı Mustafa Kaya’yı Altınorduspor’a transfer ettik. Manisa Büyükşehir Belediyespor’dan da bu tercihe saygı duyup geçmiş yıllarda olduğu gibi yetiştiricilik bedelleri konusunda kolaylık sağlamalarını beklerdik.”

BÜYÜKŞEHİR 1 MİLYONLUK ALTYAPI DESTEĞİ VERMİŞTİ

Bugüne dek Manisaspor altyapısına 1 milyon liralık yetiştiricilik gelirini feda ederek destek veren Büyükşehir Belediyespor, Eray Ataseven’in de aralarında bulunduğu birçok yeteneğini bedelsiz vermişti. Ancak Manisaspor Yönetimi’nin kulübü siyasete alet ederek bu ilişkiye zarar veren hamlelerde bulunması, iki kulübün ilişkilerine bitirme noktasına getirdi. Oysa Belediyespor yönetimi, Beşiktaş’ın 30 bin TL bonservis teklifini geri çevirip Mustafa Kaya’yı Manisaspor’a bedelsiz vermişti.

ALTINORDU MEYDANI BOŞ BULUP DADANDI

Altınordu’nun Manisaspor altyapısına dadanmasının altında elbette “yönetim zafiyeti” yatıyor. Manisaspor’un İzmir’deki her turnuvaya götürdüğü çocuklarını tespit eden Altınordu, meydanı boş buldu ve bu yönetimden ne isterse aldı. Çünkü bu yönetimle Manisaspor iyice amatör bir hal aldı. Ayrıca yönetimin maddi anlamda elinin kolunun bağlı olması da olayı küçücük yeteneklerin satılmasına kadar itiyor. Kulüpte maddi çarkı döndüremediği apaçık gözlenen yönetim, artık altyapıda gelişime açık hangi oyuncusu varsa üç-beş kuruşa bakmadan satıyor. Bu da transfer için taa Almanya Bölgesel Amatör Ligi’ne giden Manisaspor’daki vahim tablonun nerelere düştüğünü gözler önüne seriyor.

BURAK İNCE ALTINORDULU GİBİ

Tüm bunlar olurken flaş bir gelişme daha yaşandı. Beşiktaş ve Galatasaray’ın ilgilendiği U11 Takımı oyuncusu Burak İnce’yi Mertan ve Ozan Sol transferine karşılık Altınordu’ya satan Manisaspor yönetimi, Burak’ın ailesinin Manisaspor’da kalmayı istemesiyle bu amacına ulaşamamıştı. Ancak Altınordu işin peşini bırakmadı ve Burak’ın ailesine yakın ilgi gösterdi. Ailenin fikrini değiştirdiği ve Seyit Mehmet Özkan ile el sıkıştığı öğrenildi. Daha önce “Manisasporluyuz, Manisaspor başka” diyen baba Halil İnce, yönetimin bu ilgisizliğini görünce Altınordu’nun ısrarlarına dayanamadı. Manisaspor’un Küçük Ronaldo’su büyük olasılıkla Altınordu forması giyecek. Bu olayda da Manisaspor’daki yönetim zafiyetinin hangi boyuta düştüğü gözler önüne seriliyor. Bu bilgiler ışığında son olarak yönetime şu mesajı veriyoruz: Çocuklara yakın ilgi göstermiyorsunuz, ailesini memnun edecek hamleler yapmıyorsunuz, yine üç beş kuruşa bakıp küçücük çocukları pazarlık konusu ediyorsunuz. Bu böyle devam edecekse A Takıma oyuncu yetiştirme amacı olan altyapıyı tümden kapatın gitsin daha iyi!

Editör: TE Bilişim