Spor Toto 3. Lig 2. Grupta mücadele eden Manisa Büyükşehir Belediyespor, Mümin Özkasap Stadı’nda Diyarbekirspor ile karşılaştı. Mücadeleyi Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Cenk Ergün, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü ile birlikte yönetim kurulu üyeleri ve az sayıda taraftar da izledi. Manisa Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Levent Eriş, beş maçlık cezasının ardından Diyarbekirspor karşısında sahada yerini aldı. Her iki tarafından kontrollü başladığı mücadelenin 12. Dakikasında konuk ekipte Adem ceza sahası dışından şutu kaleci İlker’de kaldı. Manisa Büyükşehir Belediyespor 22. Dakikada çok önemli bir pozisyondan yararlanamadı. Mustafa Tiryaki’nin ceza sahası içinde sert şutunda top Diyarbekir kalecisinden dönerek İsmail’in önünde kaldı. İsmail müsait pozisyonda olmasına rağmen topu direğe nişanlarken, direğe çarpan top auta gitti. İlk yarıda daha çok pozisyon üreten Manisa Büyükşehir Belediyespor’da İsmail’in 39. Dakikada sağ kanattan ceza sahasına gönderdiği top defansada çarparak Mustafa’nın önünde kaldı.
Mustafa’nın şutunda top direğin hemen üzerinden az farkla auta gitti. İlk yarının son dakikasında Diyarbekir ceza sahasında oluşan karambolde Gökhan Artun’un şutunda kaleci gole izin vermedi. Maçın ilk yarısı 0-0 eşitlikle geçildi. İkinci yarıya da baskılı başlayan ev sahibi ekipte 47. Dakikada Berkin’in ceza sahası dışından sert şutu kalecide kaldı. Oyuna ikinci yarıda dahil olan Kadir Arı 50. Dakikada sağ kanattan etkili geldi. Genç oyuncunun şutunda top direğin üzerinden dışarı çıktı. Konuk Diyarbekirspor 78. Dakikada golü buldu. Mehmet’in sağ kanattan ortasında Emre kafa vuruşuyla kaleci İlker’in solundan topu ağlara gönderdi ve takımını deplasmanda 1-0 öne geçirdi. Maçın son dakikasında Manisa Büyükşehir Belediyespor ceza sahası çizgisinin hemen önünden serbest atış kazandı. Olcay’ın kullandığı serbest atışta kaleci gole izin vermedi. Son bölümde başka gol olmayınca Diyarbekirspor sahadan 1-0 galibiyetle ayrılmayı başardı.

“Rakibin Rahat Oynayacağını Biliyorduk”

Manisa Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Levent Eriş, maçın ardından değerlendirmelerde bulundu. Rakibin ligdeki hedefini gerçekleştirdiğini ifade eden tecrübeli teknik adam, “Bu nedenle rakibin rahat bir oyun sergileyeceğini bekliyorduk. Aslında bakarsanız düştüğümüz son durum hiçte bizim beklentilerimiz içinde olan bir durum değil. Futbol girdabı diye bir durum var. Dünyanın neresine giderseniz gidin takımlar girdiği bu tarz girdapların içerisinden kolay çıkamıyor. Bizde maalesef birkaç haftadır bu sıkıntıları yaşıyoruz. Gönül isterdi ki bunları yaşamayalım” dedi.
“Kariyerimde İlk Kez Böyle Bir Durumla Karşılaşıyorum”

Teknik Direktörlük yaşamında zor ve kaoslu günler yaşadığına dikkat çeken Eriş, “Ancak 18 yıllık kariyerimde ilk kez böyle bir durumla karşılaşıyorum. Oyunun analizine dönersek ilk devre üç net pozisyonumuz var ama rakibe de verdiğimiz pozisyonlar var. Üstün olduğumuz bir maç değildi. Kazanmayı arzu ederdik, ancak kazanmayı hak eden bir oyun ortaya koyamıyoruz. Diyarbekirspor’u tebrik ediyorum. Son dört haftada bu işkencenin bitmesini bekliyoruz. Çünkü yaşadığımız durum hayal ettiklerimizin çok uzağında bir durum. Büyükşehir Belediye Başkanımızın ve yönetim kurulumuzun böyle bir durumla karşı karşıya kalması bizleri üzüyor” şeklinde konuştu.
“Başarısızlığın Bahanesi Olmaz”

Yeni bir takım olduklarını ve profesyonel ligde ilk kez mücadele ettiklerini hatırlatan Eriş, “Biz iyi bir takım oluşturabileceğimizi hesap ettik. Ancak olmadı. Takım ahengi olmadı. Bu ahengi oluşturamadığımız için mağlubiyetler alıyoruz. Ben bugünde mağlubiyeti hak ettiğimizi düşünüyorum. Başarısızlığın bahanesi olmaz. Bugün bunları yaşıyorsak mutlaka nedenleri vardır. Bu nedenleri bu girdaptan çıktıktan sonra değerlendireceğiz. Maalesef üzerimizde bir talihsizlik var. Sezonun bitimine dört maç kaldı. Her biri bizim için çok değerli. Ümit ediyorum ki biran önce şu sıkıntılı günlerden sıyrılırız” dedi.  
 
 
Stat: Mümin Özkasap Stadı
Hakemler: İsa Yücel Çırakoğlu, Kemal Elmas, Kasım Mutlu
Manisa Büyükşehir Belediyespor: İlker, Semih, Tufan, Şemsettin Ender, Süleyman Çarıkçı, Ahmet Kaan (Dk. 58 Süleyman Kapan), Olcay, Özgür, Gökhan (Dk. 46 Berkin), İsmail (Dk. 46 Kadir), Mustafa
Diyarbekirspor: Onur, Erdinç, Gökhan Payal (Dk. 83 A. Emir), Erhan, Fahrettin, Barış, Adem (Dk. 67 Mehmet), Serdar, Gökhan Çakır, Tunç Murat (Dk. 67 Umut), Emre
Sarı Kartlar: S. Numan Çarıkçı (Manisa BBSK), Gökhan Çakır, Fahrettin, Mehmet (Diyarbekirspor)
Gol: Dk. 78 Emre Aktaş (Diyarbekirspor)
Editör: TE Bilişim