Yetiştiricilik bedelleri Manisa Büyükşehir Belediyespor’da bulunan Berk Varol, Mehmet Türker Köse ve Batuhan Erdi Sunter’in profesyonel yapılamama gerekçesinin kulüplerine yüklendiğini ifade eden Atlı, son beş yılda Manisaspor’a 37 oyuncunun bedelsiz olarak verildiğini hatırlattı.

Manisa Büyükşehir Belediyespor Alt Yapı Sorumlusu Ümit Atlı, Manisaspor’dan yetiştiricilik bedeli ile ilgili olarak kulüplerine yönelik yapılan eleştirilere cevap verdi. Yetiştiricilik bedelleri Manisa Büyükşehir Belediyespor’da bulunan Berk Varol, Mehmet Türker Köse ve Batuhan Erdi Sunter’in profesyonel yapılamama gerekçesinin kulüplerine yüklendiğini ifade eden Atlı, son beş yılda Manisaspor’a 37 oyuncunun bedelsiz olarak verildiğini hatırlattı.

Manisaspor’dan yetiştiricilik bedelleri ile ilgili kulüplerine yöneltilen eleştirileri cevaplayan Manisa Büyükşehir Belediyespor Alt Yapı Sorumlusu Ümit Atlı, iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Son beş yılda 37 oyuncunun Manisaspor’a bedelsiz olarak verildiğini ifade eden Atlı, “Bu futbolcularımız, şehrimizin takımında oynama fırsatını kaçırmama adına Manisaspor kulübüne teslim etmiştir. Bahsi geçen Berk, Batuhan ve Türker için Manisaspor’dan kulübümüze hiçbir resmi başvuru yapılmamıştır. Bu üç futbolcu kardeşimizin profesyonel imza atması konusunda en az bizim kadar samimi olduklarına inanırsak her zaman yaptığımız gibi gereken fedakârlığı yapmaya hazırız. Ayrıca alt yapımızın gelecek vadeden oyuncularından biri olan Mustafa Kaya, zamanında oyuncunun karşı çıkmasına rağmen Manisaspor’a verilmiştir. Kulübümüze yönelik asılsız iddialarda bulunan Metin Evlivan’ın bize öğretmeye çalışma cüretinde bulunduğu insani değerleri, Manisaspor’un menfaati için gözetmediğimizi, ayrıca Beşiktaş’ın bedel karşılığında resmi teklif getirmesine rağmen Mustafa Kaya’yı maddi çıkar gözetmeksizin Manisaspor’a verdiğimizin kamuoyu tarafından bilinmesini arz ederiz” şeklinde konuştu.

BEDELSİZ VERİLEN OYUNCULARI AÇIKLADI

Manisa Büyükşehir Belediyespor Alt Yapı Sorumlusu Ümit Atlı geçtiğimiz beş yıllık süreçte Manisaspor’a verdikleri oyuncuların da isimlerini tek tek açıkladı. Atlı, futbolcular Berk Varol, İsmail Çetin, Ogün Tekin, Metin Erdem, Ahmet Ödemiş, Kemal Temel, Oğuzhan Özden, Aykut Yüce, Mehmet Uysal, Mustafa Doğan, Bartu Tekçevik, Burak Deniz, Ahmet Coşkuner, Mustafa Kaya, Umut Kezgin, Yağızcan Akyürek, Mustafa Can Dilşen, Eray Ataseven, İbrahim Korkmaz, Gökdeniz Varoy, Alper Önel, Oğuzhan Palaz, Umut Balcı, İlker Çeliker, Yusuf Yılmaz, Efecan Özcan, Seçkin Bölük, Emre Çiçek, Görkem Küçük, Barış Demirel, Semih Saltık, Kadir Kederoğlu, Gökhan Özdemir, Serhat Çay, Emre Yavaş, Batuhan Erdi Sünter ve Osman Fatih Şanlı’nın Manisaspor’a bedelsiz verildiğini hatırlattı.

Editör: TE Bilişim