Geride kalan haftayı Bodrum deplasmanında aldığı yenilgiyle puansız kapatan 3. Lig 2. Grupta mücadele eden Manisa Büyükşehir Belediyespor, esnaf kahvaltısında moral depoladı. Uncubozköy’de bulunan Corner Jazzy’s Lounge’un işletmecisi Caziye Korkut tarafından konuk edilen yeşil-beyazlı futbolcuların moralli olduğu gözlendi. Kahvaltının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Teknik Direktör Levent Eriş önemli açıklamalar yaptı.

Manisa Büyükşehir Belediyesporlu futbolcular Uncubozköy’de bulunan Corner Jazzy’s Lounge’un işletmecisi Caziye Korkut tarafından düzenlenen kahvaltıya katıldı. Kahvaltıda Kulüp Başkanı Cenk Ergün, Yönetim Kurulu Üyeleri Selçuk Etiz, Ümit Atlı ve Mustafa Baylan ile birlikte Teknik Direktör Levent Eriş de yer aldı.

Kahvaltının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan tecrübeli teknik adam önemli açıklamalarda bulundu. İlk olarak geride kalan haftada oynadıkları Bodrumspor maçını değerlendiren Eriş, Bodrum maçı öncesinde ciddi bir hazırlık gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Rakibimizin haftalardır istikrarlı yürüyüşünü göz önünde bulundurup zor maç olacağını biliyorduk. Rakibi küçümseme gibi bir durumun içinde olmadık. Futbolun 40 yıldır içerisinde yer alan birisi olarak futbolda böyle bir şey olmadığını bilenlerdenim. Takımımızın iyi bir takım olduğunu düşünerek mağlubiyeti aklımızın ucundan bile geçirmiyorduk. Buda kendimize ve takımımıza olan güvendir. Ama bu güven aşırıya döndüğünde nasıl olsa kazanırız diye düşünüldüğünde işin içine laubalilik girer. Bu laubalilikten ötürü de bu maçı kaybettik” dedi.


“BUNLAR FUTBOLUN İÇERİSİNDE VAR”


Bodrum’un üst sıralara oynayan bir takım olduğunu hatırlatan Eriş, “Oyunun hemen başında kendi kalemize attığımız gol ve ilk yarının son dakikasında yediğimiz golle devre arasına 2 farklı mağlubiyetle girdik. İkinci yarıda bazı değişiklikler yaptık. Oyunu döndürebilir miyiz diye çabaladık. Ancak kırmızı kartla birlikte hesaplarımız iyice değişti. Bunlar futbolun içinde var” diye konuştu.


“BİZE İYİ BİR DERS OLDU”


Bodrumspor maçında kaybetmeyi hak etmediklerini ifade eden Eriş, “Rakibin kazanmak için bizden daha coşkulu olduğunu gördük. Bu anlamda bu dersi erken almamız biz yenilmeyiz, kimse bizi yenemez düşüncesinden bizi çıkardı. Ümit ediyorum ki bundan sonra ligin nasıl geçeceğine dair oyuncu arkadaşlarımızın da bir fikri oluştu. Takdir edersiniz ki biz ikinci yarıda yeni kurulan bir takımız. Ancak hazırlık maçı bile oynamadan yeni arkadaşlarımızı sahaya sürmek zorunda kaldık” dedi.


“KADROMUZ PARA HARCAYIP KURULACAK BİR KADRO DEĞİL”


Yapılan transferlerle ilgili yüksek miktarda paralar harcandığına dair yapılan söylemlerin gerçeği yansıtmadığını dile getiren Eriş, “Kimse transferde büyük rakamlar harcadığımızı düşünmesin. Bu çocuklar lig atlayıp aşağı geldiler. Bu kadro para harcayıp ta kurulacak bir kadro değil. Biz nasıl Cengiz Ergün’e saygımızdan dolayı iki lig atlayıp buraya geldiysek, çocuklarımızda başkanımıza olan güvenlerinden bize olan saygılarından dolayı buraya geldiler. Doğal olarak kimse bizi karıştırmaya buraya bir nifak sokmaya çalışmasın. Biz bir aile takımıyız. Bodrumspor maçından öncede bunu net gördük. Bu aileyi kimsenin bozmaya hakkı yok. Herkes kendi önündeki çöplüğü temizlesin. Biz kendi önümüzdeki çöplük için uğraşırız. Ligin sonunda nerede bitireceğiz bunun hesabını biz yaparız. Kimsenin parasını çarçur edecek durumda değiliz. Herkes neyin ne olduğunu biliyor. Manisa halkı bizi daha önceden tanıyor bundan sonrada neler yapacağımızı biliyor” şeklinde konuştu.


“ZARA MAÇI ZOR GEÇECEK”


Konuşmasının sonunda Pazar günü konuk edecekleri Zara Belediyespor maçıyla ilgili konuşan Eriş, “Zara takımı da 13 transfer yaptı. Bu ligde bunun aşağısında transfer yapan takım kalmadı. Sadece biz yaptık diye görüyor olabilirsiniz ama diğer takımlarda bu kadar transfer yaptılar. Zara ikinci yarıya iyi başladı. Geçtiğimiz hafta Sakaryaspor’u mağlup ettiler. Bunları değerlendirdiğimizde zor maç olacağını düşünüyoruz. Ama bizim evimizde puan kaybına tahammülümüz yok. Evimizdeki bütün maçları kazandığımız takdirde play-off’u yakalayabiliriz” dedi.


İŞLETMECİYE TEŞEKKÜR


Kahvaltının ardından Manisa Büyükşehir Belediyespor Başkanı Cenk Ergün, Teknik Direktör Levent Eriş ile birlikte kendilerini konuk eden işletme sahibi Caziye Korkut’a teşekkür ettiler. Zor günlerinde Manisa esnafının yanlarında olmasından dolayı mutlu olduklarını ifade eden Kulüp Başkanı Ergün, bu desteğin karşılığını başarı olarak geri vermek istediklerini söylediler. Teknik Direktör Eriş de kendilerini en iyi şekilde misafir eden Korkut’a teşekkür ederek bol kazanç dileklerinde bulundu.

Editör: TE Bilişim