Bölgesel Amatör Lig’de 3. Lig mücadelesi veren Manisa Büyükşehir Belediyespor, Mümin Özkasap Spor Tesisleri’nde Soma Sotesspor ile karşılaştı. Mücadeleye etkili başlayan ev sahibi ekipte 7. dakikada Engin Memişler’in sert şutu kalecide kaldı. Bu pozisyondan bir dakika sonra Samet’in ceza sahasına girer girmez sert şutunda, top az farklı auta gitti. Ev sahibi Büyükşehir Belediyespor istediği golü 38. dakikada buldu. Samet Kartop’un sert şutunda top defanstan döndü, dönen topu iyi takip eden Cüneyt kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarı bu skorla geçilirken, Manisa Büyükşehir Belediyespor ikinci yarıya golle başladı. Karşılaşmanın 48. dakikasında Vahdet topu sağ kanattan ceza sahasına kadar taşıdı. Vahdet’in şutunda top kaleciden dönerken dönen topu Şerif Ali tamamladı ve skor 2-0 oldu. Maçın 52. dakikasında Vahdet’in pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Cüneyt, düzgün bir vuruşta topu ağlara gönderirken, kendisinin ikinci takımının üçüncü golüne imza attı. Maçın 66. dakikasında bu kez Cüneyt topu sağ kanattan ceza sahasına taşıdı. Ceza sahası içerisinde oluşan karambolde Samet sert vuruşla topu ağlara gönderdi ve takımını Soma karşısında 4-0 öne geçirdi. Maçta skoru belirleyen gol konuk ekip Soma Sotesspor’dan geldi. Karşılaşmanın 79. dakikasında Belediye defansında oluşan karambolde Kaan sert bir vuruşla durumu 4-1 yaptı. Son dakikalarda Süleyman ve Tuncay ile önemli fırsatlar yakalayan Manisa Büyükşehir Belediyespor, farkı açma şansını değerlendiremedi. Sahadan 4-1 galibiyetle ayrılan ev sahibi ekip puanını 17 yaptı ve averajla liderlik koltuğunu İzmir temsilcisi Atillaspor’dan geri aldı.

Şampiyonluk Yolunda Ciddi Çabamız Var

Maçın ardından değerlendirmelerde bulunan Manisa Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Hakan Şapçı, iyi bir takım olduklarının altını çizerek, “Bazı dönemlerde skorun verdiği etkiyle sıkıntı yaşıyoruz. Ancak bugün çok etkili oynadık ve farklı kazandık. Oyuncularımı mücadelelerinden dolayı kutluyorum. Önümüzde Soma ve Atillaspor ile oynayacağımız iki kritik maç var. Bu iki maçı da kazanmak istiyoruz. Şampiyonluk yolunda ciddi çabalarımız var. Sezon sonunda bu ligi şampiyon bitirip, hedeflediğimiz 3. Lig’e çıkmak istiyoruz” dedi.

 

Stat: Mümin Özkasap Spor Tesisleri

Manisa Büyükşehir Belediyespor: Gökhan ***, Şerif Ali ***, Cüneyt ***, Suat **, Engin Memişler ***, Süleyman Numan ***, Samet Kartop **, Engin Ün **, Serhat *** (Dk. 73 Serkan **), Vahdet *** (Dk. 63 Tuncay **), Samet Kalkan *** (Dk. 72 Oğuzhan *)

Soma Sotesspor: İdris *, Umur *, Kaan **, Ercan *, Okan Şen *, Eser * (Dk. 76 Memduh *), Okan Bayram * (Dk. 54 Murat *), Raşit *, Kamil *, İsmail * (Dk. 58 Şerif *), Emre *

Sa

Sarı Kartlar: Ercan, Okan Şen, Raşit, Kamil, İsmail (Soma Sotesspor)

Goller: Dk. 38-52 Cüneyt, Dk. 48 Şerif Ali, Dk. 66 Samet Kalkan (Manisa BŞB.), Dk. 79 Kaan (Soma Sotesspor)

Editör: TE Bilişim