Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe'ye mağlup olmasına karşın ateş hattıyla olan 7 puanlık farkı korumayı bildi. Pazar günü yaklaşık 2 haftalık aranın ardından yeniden futbola dönecek Akigo, 23 Nisan'ı kendisine bayram etmek istiyor. Aynı gün Manisa'da Mesir Şenlikleri'nin olmasından dolayı Manisaspor'un maçı Pazartesi gününe koyulurken, Akhisar Belediyespor'un maçını Pazar günü oynaması tepkilere yol açtı. Manisaspor taraftarı iş yoğunluğu olarak boş olan günün Akhisar'a verilmesine tepki koyarken, federasyonu sosyal medyadan mesaj yağmuruna uğrattı. 
GELECEK SEZON PLANLAMASI BAŞLADI
Dünü referandum dolayısıyla boş geçiren Akhisar Belediyespor, son yaptığı idmanda çift kale maç yaptı. Yılmaz Atabarut Tesisleri'nde Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde yapılan antrenmanda Akhisar Belediyesporlu oyuncular rölantide bir idman geçirdi. Antrenman arasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Buruk, konuk edecekleri Bursaspor maçından mutlak galibiyet almak için ofansif bir oyun sergileyeceklerini söyledi. Takımda morallerin yüksek olduğuna vurgu yapan Akhisar Belediyespor Basın sözcüsü İbrahim Evren Acar ise kalan 7 maçta alınabilecek en iyi puanı almak için sahaya çıkacaklarını ve gelecek sezonun da planlamasını yapmaya başladıklarını ifade etti. Bugün 17.00'da toplanacak olan Akigo, Pazar günü oynayacağu Bursaspor maçının hazırlıklarına başlayacak. 
VAZ TE FORM TUTTU
Öte yandan Bursaspor maçında Akhisar Belediyespor'un en önemli silahı kuşkusuz Ricardo Vaz Te olacak. Kupadaki inanılmaz performansıyla takımını çeyrek finale kadar getiren ancak Başakşehir'e elenilmesini golüne karşın engelleyemeyen Vaz Te, ligin sonuna yaklaşılırken vites arttırmaya başladı. "Kupa Golcüsü" lakabını alan 30 yaşındaki futbolcu, bu sezon 2 kulvarda toplamda 19 gol atarak müthiş bir görüntü çizdi. Ligin ilk yarısında Rodallega'nın yedeği kalan ancak kupada gösterdiği performansla kulübünün Rodallega'yı satmak için aradığı şansı veren tecrübeli golcü, 2. yarının başlamasıyla düşüşe geçmişti. Devre arası bitmeden Konyaspor ağlarına gönderdiği topla takımına zaferi getiren Vaz Te, ardından sessizliğe büründü. Oynadığı maçlarda verim vermeyince formasını Cikalleshi'ye kaptıran Portekizli golcü, son 2 haftada havasını bulmaya başladı. Ligde Akhisar Belediyespor Medipol Başakşehir'i 2-1'le geçerken takımının ilk golünü kaydeden Vaz Te, zorlu Fenerbahçe maçında da golünü kaydederek bu sezon ligde ilk kez ard arda 2 gol bulmayı başardı. Kupadaysa resmen Bursaspor'un belalısı olan tecrübeli golcü, 2 Bursa maçında da kendisini aştı. Grup aşamasında çekiştiği Bursaspor'la ilk maçta 3-3 berabere kalan Akigo'da gollerin hepsini Vaz Te atmış, Portekizli Akhisar kariyerinde ilk kez hat-trick yapmıştı. Ardından oynanan 2 kupa maçında da gol atan yetenekli golcü, gözleri Bursa deplasmanında üzerine çevirttirdi. Bursaspor'u deplasmanda 4-1'le geçerek rakibini kupadan eleyen Akhisar Belediyespor'da, Vaz Te yine 4 golün tamamını kendisi atarak inanılmaz bir performans sergilemişti. Şu ana kadar kupada 14, ligde 5 gol atan golcü oyuncu,  Bursaspor'la oynanancak lig maçında da benzer bir performansa imza atmak istiyor. Ligde normalde Cikalleshi'yi ilk 11 oynatan Okan Buruk'un, bu performansa bakarak Vaz Te'yi ilk 11 başlatması bekleniyor. 
Editör: TE Bilişim