Yıldız Erkekler Grekoromen Güreş Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası’nda şov yaptı. Türk Bayrağı’nı dalgalandırmak için mindere çıkan Manisalı milli güreşçilerden Kerem Kamal altın madalyayı boynuna geçirirken bir diğer Manisalı Uğur Beytekin ise gümüş madalya kazanarak önemli bir başarının altına imza attı.

KEREM KAMAL EZDİ GEÇTİ

Gün boyunca kalite seviyesi yüksek müsabakalar çıkaran milli sporcu Kerem Kamal, Macar Jabbar Najafon’u 11-3’lük skorla ve teknik üstünlükle mağlup ederek adını finale yazdırmıştı. 42 Kg final müsabakasında Ukraynalı Oleksii Masyk’i adeta perişan eden yıldız sporcu, minderden 7-3’lük galibiyetle ayrıldı ve Avrupa Şampiyonu oldu.

BİR MADALYA DA UĞUR’DAN GELDİ

Avrupa Şampiyonası’nın 5. Gününde mindere çıkan ve rakiplerine karşı üst seviyede performans sergileyen milli sporcu Uğur Beytekin, Rus sporcu Segey Madzhiev’i 6-3’lük skorla mağlup ederek finale yükseldi. 50 Kg final müsabakası sonucunda gümüş madalya kazanan Uğur Beytekin, Türk güreşinin geleceği adına büyük umut verdi.

YERLİKAYA YALNIZ BIRAKMADI

Bulgaristan’da madalya kazanan sporcuları tebrik eden Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, bu başarıların kendileri için henüz başlangıç olduğunu ve Türk halkına daha büyük mutluluklar yaşatacaklarını belirtti.

GÜNGÖR BÜYÜK GURUR YAŞADI

Başarılı sporcuları yetiştiren Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü güreş antrenörü Süleyman Güngör de kafilede yer aldı. Güngör, büyük gurur yaşadıklarını

belirterek, daha büyük başarıların da geleceğini söyledi. Güngör, Manisa’nın güreş tarihinde ilklere imza attığını da sözlerine ekleyerek sporcularını kutladı.

Editör: TE Bilişim