İLK KEZ MANİSA’DAN GEÇECEK

İlk kez 2010-2011 yıllarında TUR rotasına dahil olan, Dünya mirası listesindeki eşsiz traverten oluşumları, tarihi dokusu ve termal suları ile öne çıkan Pamukkale 2015 parkurunun önemli değişikliklerinden birisi.

Selçuk'tan İzmir'e uzanan ve geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi sprint finişi ile sonlanması beklenen 7. etap bu yıl ilk defa Manisa'dan geçecek. Karşıya iskelesine uzanan finiş öncesinde, iki uzun tırmanış anlamına gelen Manisa ziyareti etabın zorluk derecesini önemli ölçüde artıran bir değişiklik olarak öne çıkıyor.

Önceki yıllarda olduğu gibi İzmir etabının hemen ardından sporcular ve tüm organizasyon ekipleri bisiklet dünyasının en görkemli finişlerinden birisi olan kıtalar arası final etabı için İstanbul'a taşınıyor.

İstanbul'un önde gelen turistik çekim noktasında, Sultanahmet ve Ayasofya Camileri arasında başlayan son etap, Boğaziçi köprüsü geçişi ile heyecanı bir kıtadan diğerine taşıyor. Bağdat Caddesi sahil yolu güzergahında 8 turun sonunda final sprinti izleyenlere yine coşkulu anlar vadediyor.

 

2015 PARKURU

 

51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu etapları;

 

1.Etap, 26 Nisan: Alanya-Alanya

 

2.Etap, 27 Nisan: Alanya Antalya

 

3.Etap, 28 Nisan: Kemer - Elmalı

 

4.Etap, 29 Nisan: Fethiye-Marmaris

 

5.Etap, 30 Nisan: Muğla - Pamukkale

 

6.Etap, 1 Mayıs: Denizli - Selçuk

 

7.Etap, 2 Mayıs: Manisa – Selçuk,İzmir

 

8.Etap, 3 Mayıs: İstanbul-İstanbul 

Editör: TE Bilişim