“Bunlar küçük işler Ucuz kahramanlığa gerek yok”

Yeşil-Beyazlılar’ı 3. Lig’e çıkaran Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü eleştiren Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, “Belediye başkanı, Spil’e kafa yorsun, oraya gidecek yolları yapsın. Manisaspor gibi bir marka dururken, bu ucuz kahramanlıklara gerek yok” dedi

ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Sporcu kimliği ile bilinen Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Bölgesel Amatör Lig 8. Grup’ta şampiyon olan Manisa Büyükşehir Belediyespor’un şampiyonluğu için çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“1.5 MİLYONUN PARASI FUTBOLA AKTARILMAMALI”

Manisa’ya 10 milyon TL’ye 2’şer milyon TL’den 5 tane muhteşem okul yapılabileceğine dikkat çeken Özdağ, 1.5 milyonun parasının futbola aktarılmasının yanlış olduğunu söyledi. “Belediyesporlar futbolla ilgilenmemeli” diyen Özdağ, “Belediyeler amatör sporlarla ilgilenmeli. Amatör sporu teşvik etmeliyiz, 7’den 77’ye sağlıklı nesiller yetiştirmeliyiz. Belediye başkanlarının kulübe başkan olmaları yasaklandı ama fahri olarak başkan olunuyor. Burada verdiği gibi. Bu rakamlar korkunç rakamlar. Türkiye çapında yeni bir kanun düzenlenmesi gerektiğini düşünüyorum. ‘Belediyeler profesyonel takımlarla uğraşmamalıdırlar’ diye… Belediyenin parası 1.5 milyonun parası. Sahadaki 11 kişinin parası değil. Büyük kulüplerde de yüksek rakamlar dönüyor. Ben bunların çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Siyaseten takımlara karşı değilim, kaynaklarının nereden olacağını bilmemiz lazım. Hele ki Manisaspor gibi bir marka dururken bu yanlış. Bal liginden bir tane takım üçüncü lige çıkıyormuş, bir sürü para yine gelecek oradan” dedi.

“BELEDİYE BAŞKANI SPİL’E YOL YAPSIN”

Spil Dağı’na toplamda 30 milyon TL’ye yakın yatırımları olduğunu kaydeden Özdağ, “Şimdi orayı Şehzadeler Belediyesi’ne kiraya veriyoruz. Teleferik ihalesi de olacak gibi gözüküyor. Ama bir şey eksik. Yol eksik. Hem İzmir hem Manisa büyükşehir belediyeleri, bu yolları yapsa Manisa’nın tamamı Spil’e çıkacak, at alanına çıkacak. Bir günde 100 bin kişinin piknik yapacağı bir yer orası. Oteller, kışın kayaklar, kamp merkezleri vs. Orada tedavi olacağız. Oksijen alacağız. Kendimizi tedavi edeceğiz. Belediye başkanı bunlarla ilgilensin. Bu ucuz kahramanlıklara gerek yok. Bunlar küçük işler. Kalıcı işlerle uğraşalım” diye konuştu.

“MERGEN’İN SİYASETE GİRMESİ ETİK DEĞİL”

AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen’in kulüp başkanıyken il başkan yardımcısı olmasının etik olmadığına vurgu yapan Özdağ, “Keşke il başkan yardımcısı olmasaydı. Etik değil. Daha kucaklayıcı olmak açısından kulüp başkanıyken bir partinin yönetiminde olmaması daha güzel olurdu. Fisun Kumbaracı kızımız istifa etti. Doğrusu bu. Mergen’in kendi tercihidir bu. Fakat Manisaspor’da herkes var. Manisaspor siyaset üstü. Her kesimden siyasi görüş var. Her etnik yapıdan taraftarı var. Bu konularda daha hassas olmamız gerektiğini düşünüyorum” dedi.

“HESAP VERMEK GEREKİR”

Manisaspor Yönetimi tarafından Manşet Gazetesi’ne yapılan tesislere giriş yasağı kararını da yanlış bulduğunu ifade eden Özdağ, “Yasaklar hiçbir zaman çözüm değildir. Gazeteci yalan yazmayacak, iftira atmayacak. Bunun kanuni boyutu var. Haklar burada aranmalı. Bunun dışında her türlü eleştiriye açık olunmalıdır. Kamuya mal olmuş bir kulübün başkanıysanız, yöneticisiyseniz, eleştiri muhakkak olacaktır. Hesap vermek gerekir. Kendi adıma herkesin fikrini söyleyebileceği, özgür bir yapı olsun istiyorum. Basın daha özgür olsun. Basın kimseden çekinmesin, ne belediye başkanından, ne validen ne iktidardan ne de milletvekilinden çekinsin. Basın herkesin basını olsun” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim