HABER - MUSTAFA TATLI

Bu hafta deplasmanda oynayacağı Sakaryaspor maçının hazırlıklarını sürdüren Manisa Büyükşehir Belediyespor, 6 haftalık periyotta ertelenen Ofspor maçı hariç Sakaryaspor (D), Kemerspor 2003 (İ), Sultanbeyli (D), Orhangazi (İ), Adliyespor (D), Etimesgut Bld (İ) ile karşılaşacak. 6 maçın 5’ini zirveye oynayan takımlarla oynayacak olan Yeşil-Beyazlılar’da teknik patron Levent Eriş, bu periyottan maksimum puanları toplayacaklarını belirtti.

“BU PERİYOTTA İLK 5’TE YER BULMAK İSTİYORUZ”

Yeni bir takım olduklarının altını çizen Eriş, “Boyacı küpü değil bu iş. Çok çabuk hemen istediğiniz renge boyayamıyorsunuz. Maalesef zamana ihtiyacımızın olduğunu her fırsatta söylüyoruz. Kontenjanı az olan bu kadronun gelecek ile ilgili bir yapılanması vardır. Her maçın kendine özel bir zorluğu var. Bu 6 haftalık periyotta bizim hedefimizi perçinleyecek takımlarla oynayacağız. Bu anlamda bu takımları yenerek kendimize zirvede bir yer bulmamız gerekiyor. Bu ligin Fenerbahçe’si ve Galatasaray’ı gibiyiz. Bu ligde farklı gözle bakılan bir takımız. Bu bizim sadece ismimizden kaynaklanmıyor. Potansiyelinden kaynaklanıyor” dedi.

“59-60 PUAN BİZİ HEDEFİMİZE TAŞIR”

Tecrübeli teknik adam, zor periyottan en iyi şekilde çıkmak için çalıştıklarını ifade ederek, “20 Şubat ile 20 Mart’a kadar devam eden zorlu bir periyot olacak. Bu periyot bizim için yakalanabilecek en güzel periyot olabilir. Daha sonra bir başka farklı bir periyot daha başlayacak. Final periyotta daha çok alt sıralarda oynayan takımlarla oynayacağız ve ciddi kazanç sağlayabiliriz. Planlamada 60 puan yapan Play-Off’a kalıyor. Ve bu zamana kadar yanılmadım. 59-60 puan gibi puanlar bizi ilk 5’in içine atar. Yüksek bir rakam olabilir ama yukardaki takımlar ile aşağıdaki takımlar arasında puanlar fazla fazla gidip geliyor gibi. Rakiplerimize karşı üstünlük kurmamız gereken zamanlar başladı. Baskı halindeyiz ve mutlaka bir şeyleri başarmak zorunda olmak insanları hataya sürükleyebiliyor. Biz ne kadar antrenmanlı olsak da bazı çocuklarımız bu liglerde yeni oynuyor. Seyirci de işin içinde artık. Altyapılarımız ve gencecik çocuklarımız, ailelerimiz bize güvenen insanlarımız sağolsun maçlarımıza geliyor. Bu cazibeye en iyi şekilde karşılık vermek istiyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim