Yönetimin “aidatınızı yatırmazsanız üyelikten atılacaksınız” şeklindeki bomba listesi, Manisa’nın gündemine oturdu. MANŞET, listede yer alan önde gelen isimlerin tek tek görüşünü aldı… Ortaya ilginç görüşler çıktı… Eski belediye başkanı Adil Aygül başta olmak üzere birçok isim, aidatın istenme şekline tepki gösterdi.

Manisaspor Yönetimi, geçtiğimiz akşam yayınladığı 311 kişilik üye listesiyle bir anda gündemi değiştirdi. Üyelerle alakalı ciddi yaptırım kararı alan Mergen ve ekibinin, yüzlerce üyeyi tek tek ilan etmesi, Manisa kamuoyunda tartışmalara yol açtı. MANŞET, listenin önde gelen isimlerinin görüşlerini alırken ortaya ilginç görüşler çıktı.

İŞTE O GÜNDEME BOMBA GİBİ DÜŞECEK GÖRÜŞLER:

 ADİL AYGÜL:  (Eski belediye başkanı) 10 yıl ben bu takımı ayakta tuttum. Onursal başkanlığımız var. Divan başkanlığımız var. Yıllarca kavgasını yaptım. 3. Lig’den Süper Lig’e kadar çıkardık. Uykusuz geceler yaşadık. Yıllarımızı verdik. Ne masraflar ettik. Ne kaynaklar bulduk. Manisaspor’u Vestel Manisaspor yaptık. 17 Eylül günü bana bir ihbarname geldi. “500 lira borcunuzu 7 gün içinde ödemezseniz üye kaydınız silinecektir.” diye… Böyle bir yazı olur mu? Anladım ki yönetim kayıt silmek için uğraşıyor. Bunu ödemeyince üyelikten düştüm. Şimdi de böyle bir liste yayınladılar. Demek ki bir düşünceleri var. Çok üzüldüm. Bizlerde çekilmiş olduk. Hayrını görsünler.

NEJAT TOKBAY: (Manisaspor eski yöneticisi-Duayen Gazeteci) Aidatını ödemeyenler derneklerden ihraç edilebilir; ancak resmi siteye yükleyip afişe etmek vergi yüzsüzü gibi ilan etmek çok ayıp. Yazdıkları isimler Manisa’nın ileri gelmiş insanlarıdır. Ben Manisaspor’un kaldığı tesislerin vakfın yönetim kurulu üyesiyim. Belediye meclis üyesiydim ve Adil başkana rica edip 49 yıllığına Manisaspor’a verdik. Bunun başını çeken adam benim. Bu 50-60 lirayla ölçülecek bir şey değildir. 15 sene yönetimlerde kalıp kulübün kapısına kilit vurulmasını engelledim. Yapılan çok ayıp ve etik olmayan bir şeydir. Abdullah Mergen bugüne kadar Manisaspor’a ne yapmış?  Ben 5 lira için kulübe gidip para ödeyemem. Tutarsın bir personel makbuz keser, biz de parayı veririz. Bu böyle olur. Külliyen yanlış. Vicdanları yaraladılar. Ne halleri varsa görsünler. Kulübü de düşürecek olan insanlar da bunlar olacak. Bunların yaptıklarına kargalar güler.

DURSUN ALİ YILDIZ: (Eski AK Parti İl Başkanı-Eski İl Genel Meclisi Başkanı) Keşke bunu gazeteden öğrenmeseydik. Gazeteden okuyunca 280 lira tutarındaki borcumu yatırdım. Keşke bu usul böyle olmasaydı. Bu yönetimin Manisalılara yaptığı bir ayıptır bu. Bu ayıbın altında da kalırlar. Takım başarısız olduğu zaman üyelerden bilmesinler diye bankaya gidip parayı yatırdım. Bundan sonra Manisaspor başarısız olursa bunun tek sorumlusu yönetimdir. Ben değilim. Bu tavır tüm Manisa ile yürüyebilen bir yönetim tavrı değildir.

AHMET TONGUÇ: (AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı) İlk önce tebligat yapılması gerekirdi. Böyle bir çıkarma şekli yok. Bu şekilde olmuş olması bizleri rencide etti. Kişilik haklarımıza da yapılmış bir şey bu. Zaten duyurudan sonra paramızı da yatırdık. Bizim Manisasporluluğumuz tartışılmaz. Manisaspor’a gönül vermiş insanları Manisaspor’a karşı da kırmanın bir anlamı yok. Manisaspor herkesin ortak değeridir. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “üyeleri temizleyelim” derken bunu mu kastediyordu? Nedir ne değildir orasını bilmiyorum ama oraya hangi partiden olursa olsun isim yazmak doğru değil.

ÇAĞRI TUATAY: (MHP Şehzadeler İlçe Başkanı-Eski Manisaspor Yöneticisi) Ben yöneticiyken üyelerle alakalı yönetime teklifte bulunmuştum. Bu yüzden yönetimin yaptığına ‘yanlıştır’ diyemem. Her yönetimlerin bir yoğurt yiyiş şekli vardır. Bu yönetimde böyle bir yol izledi. İsmimin orada olmasının sebebi ise aidatı yatırmayı unutmuş olmamdır.

CENK ERGÜN: (Manisa Büyükşehir Belediyespor Başkanı) Bu konuda çok fazla yorum yapmak istemiyorum. Takdir Manisalılarındır. Manisaspor kongre üyeleri olarak borcumuz borcumuzdur. Gereğini de yaparız.

ALİ ERGÜN: (Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün abisi) Bunlar ufak tefek şeyler. Normaldir. Haklarıdır. Biz eskiden beri ailecek Manisasporluyuz. Doğrudur. Takip edecekler tabi. Onları seviyoruz. Bu yönetime güveniyoruz. Manisaspor için canımızı veririz.

ABDÜRRAHİM ARSLAN: (AK Parti eski il başkanı) Aidatların istenmesi doğru. Fakat isteme şekli şık mı değil. Bir hatırlatma yapılması daha doğru olurdu. Bana ulaşan bir tebligat yok. Başkalarına ulaşıp ulaşmadığını bilmiyorum.  Manisaspor zor günler yaşarken bunlarla uğraşmak çok şık olmadı.

İBRAHİM AKBALIK: (Eski belediye başkan yardımcısı-Eski Manisaspor yöneticisi)Paranın istenmesi doğru; ama yöntem yanlış. Bu kadar insanın isimlerini ortalıkta sergilemek çok yanlış. Kaldı ki her birinin bir kariyeri var. Mahkemelerce basın yoluyla yapılan tebligat kabul edilmiyor zaten. Spor kulüplerine üyelik, gönüldaşlıkla olur. Manevidir. Bundan sonra bu yönetim üye bulamaz.

ERSOY ARSLAN: (MHP eski il başkanı-Büyükşehir Belediyesi MASKİ Personel Daire Başkanı) Daha önceki yönetimler bizden böyle bir talepte bulunmamışlardı. Bu tarz yanlış. Memleketine temayüz etmiş isimleri bu şekilde teşhir etmek çok ayıp bir şey.  Ben de bu şehre spor adamı olarak hizmet verdim. Manisaspor’a katkı konusunda 3-5 liranın hesabını yapmayız. Bu yönetimin çok büyük bir ayıbı. Şimdi Adil Aygül’ün Manisaspor’a hizmeti yadsınabalir mi? Marifet mi yaptılar? Büyük bir iş mi yaptılar? Birlik ve beraberliği mi sağladılar? Bu ayıp da onlara yeter. Bundan sonra şampiyon olsalar ne olur. Bu işlerle uğraşanlar benim nazarımda yok sayılır. Manisaspor’u yönetimsiz olarak kabul ediyorum. Bu tarzla benim harekete geçeceklerimi düşünüyorlarsa harekete geçmem. Bence orada durmasınlar. Bıraksınlar, bu ayıp gelen yönetim temizler. Gelen yönetim de bizden ne isterse veririz. Yeter ki istemesini bilsinler.

Editör: TE Bilişim