Kendi evinde konuk ettiği Antalyaspor ile 3-3 berabere kalan Manisaspor’da defans hattındaki probleme bir türlü çözüm bulunamıyor. 3-1’ken rakibe en az 4 net gol fırsatı veren Tarzan’da asıl problem kalede değil defans hattının uyumsuzluğunda!..

ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Manisaspor, 5. Hafta itibarıyla PTT 1. Lig’in en çok gol yiyen ekibi… Bunun en önemli sebeplerinden biri ise yönetim ve teknik heyetin sezon başındaki kadro planlama hatasından kaynaklanıyor. İlk hafta Alanyaspor’a 3-0 yenilen ve yediğinin fazlasında yüzde yüzlük gol pozisyonu veren Manisaspor, ikinci haftada 4-0 mağlup olduğu Boluspor deplasmanında da aynı senaryoyu yaşamıştı. Siyah-Beyazlılar, 2-1 kazandığı Kayserispor karşısında da maç 1-1’ken rakibine gol pozisyonları vermiş ancak kaleci Bayram’ın yaptığı kurtarışlarla maç dönmüştü. 2-0’dan 3-2 yenildiği Adanaspor deplasmanında ise yediğinin fazlası sayısında rakibine net gol fırsatı veren Manisaspor, geçen hafta konuk ettiği Antalyaspor ile 3-3 berabere kalırken yine yediğinin fazlası sayısında net gol pozisyonları verdi. Antalyaspor’un devreye girmeden 3-1 öndeyken yakaladığı net gol fırsatlarında oldukça hovarda davranması, sonucun Manisaspor lehine dönmesine sebep oldu.

SORUN KALEDE DEĞİL HOCAM!..

Teknik Direktör Tahir Karapınar, Bayram Olgun’u Antalyaspor karşısında kesip genç kaleci Murat Demir’e şans verdi. Ancak Manisaspor’un tablosu yine değişmedi. Antalyaspor maçı tarihi farkla bitmiş olsaydı, Tahir hoca hem Bayram’ı hem de Murat Demir’i kaybetmiş olacaktı. 11’de şans verdiği Süleyman ile Ümit Yasin yerine tercih ettiği Ali Fırat arasındaki uyumsuzluk, kaleye de yansıdı. Erdi’nin sağ bekte bekleneni bir türlü verememesi, Kaptan Mikic’in de performansını düşürüyor. ‘Belki olur’, ‘Ya Tutarsa’ diye alınan Tayfun Cora’nın sakatlığının bir türlü geçmemesi de büyük soru işaretlerine neden oluyor.

BENJAMİN FUCHS’A TEKLİF

Öte yandan Manisaspor defans hattındaki sorunu çözmek için devre arasındaki transfer dönemini iple çekiyor. Sağ bek, sol bek ve stopere takviye yapmaya hazırlanan yönetim, Torku Konyaspor’da forma şansı bulamayan eski oyuncusu Benjamin Fuchs’a teklif yaptı. Antalyaspor maçını tribünden takip eden Fuchs’la kısa bir görüşme yapan Başkan Mergen’in,

“Devre arasında bize gel” dediği öğrenildi. Taraftarların sevgilisi haline gelen Fuchs’un da Manisaspor’a dönmeye sıcak baktığı kaydedildi.

Editör: TE Bilişim