ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Manisa’nın sivri dilli spor adamlarından Abdulaziz Çelik çok önemli açıklamalar yaptı. Ataması yapılan Dr. Savaş Duman’la ilgili ‘geçici görev yapacak’ haberimizi nasıl değerlendirdiğini sorduğumuz Çelik, fillerin dövüşüp çimenleri ezmeye devam ettiğini belirtip bu atamaya saygılı olmadıklarını söyledi.

“BURASI BASAMAK YERİ DEĞİL”

Bir spor adamı olarak elinde çantasıyla gelip burayı basamak olarak kullanıp gitme hesabı yapan kişilerin gelmesini asla istemediğini ifade eden Herkes İçin Spor Federasyonu İl Temsilcisi Abdulaziz Çelik, ”Biz Manisa’yı seven, Manisalıları tanıyan, camiayı bilen kişilerin daha verimli olacağını düşünüyoruz. Yani siyasilerin tanıdığı, birilerinin bir takım hesaplar yaptığı birilerinin olmasını istemiyoruz. Bu atamaya karşıyız. Verimli olacağına inanmıyoruz. Mümkünse Manisalıları tanıyan birileri olmalı. Manisa spor camiası daha ne kadar kan ağlayacak? Daha ne kadar can çekişecek? İnsanlar ne yaptığının farkında mı? Siyasiler ne yaptığının farkında mı? Bir baksınlar bakalım. Gençlik ve Spor denen bir şey kaldı mı? Burası yap-boz tahtası değil ki? Burası deneme tahtası değil. Manisa, Türkiye’nin en fazla lisanslı sporcusuna sahip ve en başarılı iliyken şuanda her gün yeni bir il müdürü haberiyle sarsılan, tüm personeliyle birlikte sağlıklı çalışamayan bir şehir oldu” dedi.

“HERKESİN MİDESİ BULANIYOR”

Geçici müdür atamalarıyla ilgili artık herkesin midesinin bulandığını kaydeden Çelik, sözlerine şöyle devam etti: Atamadan önce müdür vekilliği yapan Hatun Hanım var, herkesin çok takdir ettiği, çalışkan bir hanım var. Kendisini takdir etmeye gittiğimde projeler hazırladığını, belirsizlik nedeniyle kalıcı icraatlar yapamadığını, elinin kolunun bağlı olduğunu söyledi. Bu ona da saygısızlık. Mevcut kişilerde denenebilirdi. Savaş Duman’ı tanımıyoruz ki hakkında yorum yapalım. Akademisyen olup da hiçbir şey üretmeyen, yöneticilik vasfı olmayan, iletişimi olmayan onlarca insan tanıyorum. Böyle bir yöneticilik yapmış mı? Manisa’da yerleşip uzun süreli görev yapacak mı? Yoksa bir iki ay sonra bir an önce kaçma hesapları mı yapacak? Benim için kriter bu. Bu sadece benim şahsi fikrim değildir. Bütün spor camiasının fikridir. Herkesin midesi bulanıyor. Ne antrenör doğru dürüst çalışabiliyor ne de yönetici. “

“BU ATAMA SİYASİ”

Çelik, bu atamanın siyasi olduğunu ve fillerin dövüşüp çimenleri ezmeye devam ettiğini belirterek, “Yukarda, o diyor benim adamım olsun o diyor benim adamım olsun. Ama burada ezilen Manisa spor gençliği var. Telafisi mümkün olmayacak bir nesil gidiyor. Siyasilerin bu kadar müdahil olmaları doğru değil. Ben siyasete yakın olan taraf olan biriyim fakat bu kadar oynanmasına da karşı olan biriyim. Bu

atamaya saygılı değiliz. Denemeye değil buraya yerleşen burasının havasını bilen atamalara saygılıyız. Birilerinin adamı olunacak diye Manisamız neden kaybetsin? Herkesin üstünde ölü toprağı var” dedi.

AK PARTİ’YE BÜYÜKŞEHİR GÖNDERMESİ!..

Gençlik spor ile bu kadar oynanmaması gerektiğinin altını çizen Abdulaziz Çelik, üstü kapalı AK Partili kurmaylara Büyükşehir göndermesinde bulundu. Bu durumdan kimsenin memnun olmadığını ifade eden Çelik, “En büyük kaybı Manisalı gençler yaşıyorsa bir o kadarını da siyasiler yaşıyor. Bunun farkında değiller. Bu şehri yöneten bir belediye başkanı var. Sadece spora desteğinden dolayı belediye başkanı olmadı mı? Yani bunu bilmiyorlar mı? Spor bu kadar etkili ve güçlü bir alan demek ki. Bunu ne zaman görecekler?” diye sordu.

“HER MÜDÜR BANA AYNI ŞEYİ SÖYLEDİ”

Bütün kurum müdürlerinin bir gecede ataması yapılırken, Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün atamasının sıkıntılı olduğunu belirten Çelik, sözlerini şöyle noktaladı: “Bu gençlik spor il müdürlüğü ne kadar kıymetli bir yer? İnanılır gibi değil. Süleyman Şahin’den Mehmet Uçak’ına kadar hepsi aynı şeyi söyledi. ‘Biz buraya geçici olarak geldik. Bir üst makamı hedefliyoruz!’ diye… Bunu davranışlarıyla da sergilediler. Evlerini getirmediler, hafta sonu kaçtılar. En son gelen müdür, bir bakın bakalım ayın kaç günü Manisa’daydı? Bu işe gerçekten gönül verenleri istiyoruz”

Editör: TE Bilişim