ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Manisa taekwondosunda sorunlar giderek büyüyor. Geçtiğimiz hafta sonunda Çok Amaçlı Spor Salonu’nda yapılan Minikler-Gençler Taekwondo İl Seçmesi’nde hakemlere baskı yapıldığı yönündeki iddialar, gündeme bomba gibi düştü. Beydemir Spor Kulübü Başkanı Zekeriya Oyar, Başarspor Başkanı Süleyman Başar ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Taekwondo Antrenörü Serap Aydeniz’in hakemlere baskı yaptığını ileri sürmüştü. Çıkan haberimizin ardından müsabakalara katılan Flash Taekwondo İhtisas Spor Kulübü’nün Başkanı Cesim Aşan’da konuyla ilgili konuştu.

“HER ŞEY APAÇIK ORTADA”
Çok net bir şekilde taraf tutulduğunu belirten Cesim Aşan, “Manisa’nın hakemlerinin taraf olduğu apaçık ortada. Hakemler zaten Başarspor’un kendi hakemleri ve kendi öğrencileri.  Tekmeyi atıyoruz, puan çıkmıyor. Sistem bozuk diyorlar. Ama çok net bir şekilde taraf tutuluyor. ‘Tutulmuyor’ diyen yalan söylüyor. Manisa’da il hakem komite başkanı var mı?” dedi.

“16 YILDAN BERİ BU SORUNU HAYKIRIYORUM”
Bu sorunu 16 yıldan bu yana haykırdığını ancak tek kaldığını kaydeden Aşan, “Bu adaletsizlikler, bu haksızlıklar ortadan kalksın diye çok mücadele ettim. Kimse benim arkamdan çıkıp da evet bu adam doğru söylüyor diyemedi. Tek kaldığım için elimi ayağımı çekmek zorunda kaldım. Çünkü bıkkınlık oldu. Zekeriya bey bunları görüntülemiş ispatlamış. Bizim ispatımız da neydi? Yetkililer üzerine düşeni yapsaydı İl Müdürlüğü’nün kamera kayıtlarından izlemiş olsalardı, neyin ne olduğunun farkına varırlardı. Kimse sorunun üzerine gitmedi. Onlar da işine geldiği gibi hareket etti. Diğerleri de buna göz yumdu. Süleyman Başar’ı benden daha iyi kimse tanıyamaz. İyi tanıdığım için taraf tutuyor dediğim an bu doğrudur. Kimse bana inanmıyordu, bu görüntülerden sonra belki bundan sonra inanırlar. Biz gerçekleri konuştuk” diye konuştu.

“İFTAR NE AMAÇLA VERİLDİ?”
Müsabakalardan sonra il temsilcisi Gökay Budak’ın hakemlere iftar verdiğini söyleyen Aşan, “Serap Aydeniz ve Süleyman Başar’ın grubu da orada var. Bu yemek Manisa taekwondosuna mı verildi yoksa sadece hakemlere mi verildi? Bu yemek ne amaçla verildi? Çok merak ediyorum” şeklinde konuştu.

“SORUNLARIMIZI İL MÜDÜRÜ’NE AKTARAMADIK”
Olimpik branş olan taekwondoda ciddi düşüşlerin yaşandığını da sözlerine ekleyen Aşan, “Yaz okullarında taekwondoya talep yok. Bunun sebebi nedir? Bu bence temsilci ve bazı kişilerin taekwondoyu tamamen ele almasından kaynaklanıyor. Eski İl Temsilcisi Kurban Yavuz döneminden bu yana ‘bizi il müdürü ile bir araya getirin, toplantı yapalım’ dedim.  Çünkü bu düşüncelerimi orada anlatmak istiyordum. Hem bundan önceki temsilcimize hem de şimdiki temsilcimize ısrarla toplantı yapalım dememe rağmen kimse bir şey yapmadı. Demek ki bunun da arkasında bir şeyler var” dedi.

“SÜLEYMAN BAŞAR MİLLİ OLACAK İKİ SPORCUMUN ÖNÜNÜ KESTİ”
Cesim Aşan, iki sporcusunun önünün kesildiğini iddia ederek,  “Süleyman Başar gittiği her yerde milli takım antrenörü olduğunu ve teknik komite üyesi olduğundan bahsediyor. İyi de Manisa için ne yaptın? Manisa’dan hangi sporcuyu taşıdın? Teknik komitede oldun, Manisa’ya zararın oldu. Zararın da iki tane sporcumu millilikten etmen oldu. 2002 yılında İstanbul’da katılımın çok yüksek olduğu Büyükler Türkiye Şampiyonası’nda iki sporcum Türkiye üçüncüsü oldu.  Federasyon başkanı, bizzat kendi anonsuyla “bu maçta ilk 4’e girenleri kesinlikle yurt dışında bir müsabakaya götüreceğiz” demişti. Esra Eğilmez 47 kiloda 3.’ncü, Tolgahan Tanrısevsin 78 kiloda 3’ncü olduğu halde ilk 8’e giren sporcular yurt dışına gitti, benim sporcularım gidemedi. Milli takım antrenörlerine bu konuyu aktarırken ‘Bize ne soruyorsun? Senin ilinde bizim bir arkadaşımız var git ona sor!’ dediler. Gelsin bunun cevabını versin. Manisa için bugüne kadar ne yaptın? Bu yalan diyorsa sporcuları da alıp il müdürlüğü önünde yüzleşelim. Onun yüzünden benim sporcum taekwondoyu bıraktı” diye konuştu.

“İL MÜDÜRLÜĞÜ 8 SPORCUYA 5 BİN LİRA ÖDÜYOR!”
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün taekwondo antrenörlerine her ay toplam 5 bin lira maaş verdiğine dikkat çeken Aşan, “Müsabakalarda sadece 8 sporcunun il müdürlüğü adına yarışması çok üzücü. Eğer Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 8 tane sporcuya 5 bin lira veriyorsa hiç gerek yok vermesin, ben 8 tane sporcumu hibe edeyim, bedavaya katılsınlar seçmelere. Birisi kadrolu diğeri taşeron firmadan olmak üzere iki taekwondo antrenörüne maaş ödeniyor.  Ama 8 öğrenci müsabakalara katılıyor. Bu İl Müdürlüğü’nün ayıbıdır” dedi.

“EN SONUNDA SALONUMU KAPATACAĞIM”
Manisa taekwondosunun tekelde tutulmak istendiğini de ifade eden Cesim Aşan, “Doymuyorlar.  Kendi salonları var. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü var. Yunusemre Belediyespor, Saruhanlı Belediyespor var. Yeter. Bırakın başkaları da ekmek yesin. En sonunda ‘alın benim salonumu da çalıştırın’ deyip belki de çekip gideceğim buralardan. Buna yetkililerde göz yumuyor. Hiç kimsenin bir şey yaptığı yok. İl Müdürlüğü ve valilik de dahil. Gazetede yer aldı. Her şey ortada. Bakalım sonuç ne olacak? Bunlar ne iş yapar? Bunlar ne zaman işlerini yapacak? Olay çıktıktan sonra mı yapacaklar? Olay çıktıktan sonra yapacaklarsa hiç merak etmesinler, yarın öbür gün zaten olay çıkacak. İş bu duruma gelmeden bence herkes üzerine düşeni yapsın” dedi.

Editör: TE Bilişim