ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Aydın’da düzenlenen Ege İlleri Arası Wushu Sanda ve Taolu Şampiyonasına 5 ilden toplamda 166 sporcu katıldı. Şampiyonada 22 hakem görev yaptı. Bu şampiyonaya İzmir 74, Balıkesir 26, Muğla 10, Aydın 30 ve Manisa 26 sporcu ile katıldı. Müsabakalar Minik-Yıldız-Genç ve Büyükler kategorilerinde Sanda ve Taolu bölümlerinde yapıldı. Şampiyona’ya 8 sporcu ile katılan Manisa Sağlık Spor Kulübü 4 birincilik 4 ikincilik aldı.

“BAZI KULÜPLERE CİDDİ DESTEK VARKEN…”

Manisa Sağlık Spor Kulübü Antrenörü Abdulvahit Alagöz, Şampiyona’ya kendi imkanları ile katıldıkları için maddi anlamda zorlandıklarını bu yüzden az sayıda sporcu ile katılabildiklerini ifade etti.  Alagöz, “Maalesef bu konuda resmi ya da özel kurum yada kuruluşlardan herhangi bir destek alamadık, ilimizden katılan diğer kulüpler ciddi destekler alarak bu şampiyonaya katıldılar. Biz kendi tuttuğumuz araçla ve masraflarımızı kendimiz karşılayarak bu kadar başarı elde edebildik. Diğer kulüplere yapılan yardımlar bize de yapılsa daha güzel ve daha çok başarı elde etmememiz için hiçbir sebep yok” dedi.

“YUNUSEMRE KAPILARINI ÇOKTAN KAPATMIŞ”

Bu konuda Yunusemre Belediyesi sınırları içinde olmaları nedeniyle destek istediklerini ve sonuçlandıramadıklarını kaydeden Alagöz, “Yunusemre ilçesi sınırları içinde olmamız sebebiyle belediyeden bir şeyler beklemiştik ancak, onlarda çoktan kapılarını bize kapatmışlar. Daha önceleri kendilerine başvurduğumuzda olumlu cevaplar almamıza rağmen, her ne oldu ise bir türlü sağlıklı iletişim kuramadık. Şehzadeler Belediyesi bu konuda ciddi ve güzel çalışmalar yapıyor ancak onların kulüpleri bünyesinde bizim branşlarımızda güzel çalışmalar yapıldığı için onları bu konuda meşgul etmek istemedik. Büyükşehir Belediyesi’ne de başvurumuz oldu. Oradaki yetkililer de sağ olsunlar ilgilendiler, destek olma konusunda çalışmaları oldu ama daha sonuçlandıramadık” diye konuştu.

“İL TEMSİLCİLİĞİ SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRMİYOR”

Bu konuda İl Temsilciliği nezdinde de sağlıklı bir çalışma yapamadıklarını ifade eden Alagöz, şöyle konuştu: “Olması gereken; İl Temsilcisinin koordinasyonu ile bu şampiyonaya iyi bir ekip olarak katılmaktı ama olmadı. Sayın İl Temsilcimiz mevzuatla kendisine verilen sorumlulukları yerine getirmekten çok, kişisel çalışmalar peşinde koşmakta. Son bir yıldır ilimizde Wushu Şampiyonalarının yapılmayışı bunun en açık delili. Kendileri İl Spor Müdürlüğü bünyesinde antrenör olarak görev yapmasına rağmen, İl içindeki birçok kulüpte de aktif olarak antrenörlük yapmakta. Ve maalesef Manisa’mızın (Wushu’daki) spordaki başarısızlığına küçümsenemeyecek oranda katkı sağlamaktadır. Bu durum aslında mevzuat açısından da usulsüz ancak, rahatsızlığımızı ilettiğimiz makamlar pek çözüm üretme niyetinde değil görüntüsü veriyor. 1016 lisanslı sporcusu olan bir branşta bir yıl içerisinde hiç müsabaka yapılamaması nasıl açıklanır bilmiyorum. Aydın’da yapılan şampiyonaya giderken de aynı görüntü ortadaydı. Bizler velilerimizin fedakârlıkları ile kendi tuttuğumuz araçla Aydın’a giderken; İl Temsilcimizin antrenörlüğünü yaptığı kulüplerin sporcuları Yunusemre Belediyesi’nce tahsis edilen araçla geldiler. Buradan başta Belediyeler olmak üzere tüm kurumlara ve bu işle ilgilenen yetkililere seslenmek istiyorum; Kurumunuz bünyesinde olduğunu düşündüğünüz kulüplerde faaliyet yapılan branşlarda başarı diye size takdim edilen ve karşılığını da fazlası ile ödediğiniz her yalana kanmayın. Bunun hem vicdani vebali hem de hukuki sakıncaları vardır. Gün gelir karşınıza çıkar ve söyleyecek söz bulamazsınız. Size emanet edilen değerleri hesapsız bir şekilde, sormadan ve sorgulamadan birilerine peşkeş çekemezsiniz. Lütfen dikkat edin. Sonra üzülen ve kandırılan siz olursunuz. Son olarak;  bu konudaki rahatsızlığımızı ilettiğimiz ve konuyla ilgili olarak ilettiğimiz sıkıntıları ciddiye alarak hemen çalışma başlatan Şehzadeler Belediye Başkanı Sayın Ömer Faruk Çelik’e teşekkür etmek istiyorum. Manisa herkese yetecek kadar güzel ve herkesi doyuracak kadar zengin, yeter ki helalinden çalışıp hak etmeyi bilelim, bundan sonra başarı zaten gelir.”

Editör: TE Bilişim